keskiviikko 3. lokakuuta 2012

My body

Mä satun olemaan hyvin itsekriittinen. Synnytyksestä on aikaa nyt viitisen viikkoa, ja mä inhoan tällä hetkellä kroppaani :( Vaikka mä raskausaikana luulin valmistautuneeni siihen, että en heti samalta näytäkään, niin silti mä oon nyt jotenkin tosi surullinen tästä tilanteesta.
                Alkupaino mulla oli 65kg. Raskausaikana painoa tuli 23kg. Nyt about kuukaudessa on lähtenyt 13 kiloa, ja junnaan kamalassa painossa: 70kg. Inhoan tota lukua... Sairaalassa kotiin päästessä paino oli 78kg, ja voi että sitä masennuksen määrää kun huomasin ton luvun :D Hertta painoi syntyessään yli 4 kiloa, joten ihmettelin suuresti, että kokonaisuudessaan vaan 5 kiloa oli lähtenyt. Mä olin niin toiveikkaana lukenut juttuja joissa naisilla jäi kaikki kilot sairaalaan, mutta ei, meikäläinen tuli lähes saman kokoisena kotiin. Paino kuitenkin lähti putoamaan hurjaa vauhtia, n. viikossa lähti 8kg. Mutta nyt oonkin junnannut kolme viikkoa tässä seitsemässäkympissä, ja usko siihen, että voisin vielä joskus olla tyytyväinen itseeni, alkaa hiipua. Mä täysimetän, mutta muuten en tosin ole yrittänytkään painoa pudottaa. Käyn satunnaisesti vaunulenkeillä, ja yritän pitää ruokahaluni kurissa, mutta tuntuu että nälkä on hirmuinen joka imettämiskerran jälkeen. Mä en millään haluais valittaa, mutta rohkaisevat omat kokemukset ois nyt tarpeen... Pikkuvinkkejä?

Ps. Masuikävä! ♥
Rv 17 - Loppuraskaus - Tilanne nyt
            Loppuun iloiset päivänjatkot, ettei ihan surusteluks mene! :)   

60 kommenttia:

  1. Kyllä se paino siitä tippuu, usko pois! Mulla meni aika samalla tavalla ku sulla - laitokselle jäi alle 5kg (!!, poika painoi kuitenkin melkein 4kg), sitten n. viikossa tippui 10kg, ja sen jälkeen tuntui että on nälkä ihan KOKO AJAN eikä paino oikein tippunut. Oli vaan pakko syödä koko ajan kun oli niin nälkä!

    Uskoisin että toi kuitenkin kuuluu asiaan - synnytys vie voimat niin kovasti ja kropalla on hirmu suuri työ palautumisessa raskauden ja synnytyksen jälkeen, ja siihen päälle vielä imetys, niin ei ihme että nälättää.

    Syö rauhassa, koska tunnelin päässä on valoa ;) Mun poika on nyt 10,5 viikkoa, ja viime aikoina toi nälkä on vihdoinkin alkanut tasaantua. Ei oo enää niin kiljuva nälkä joka välissä. Oon nyt sellaisessa välissä missä imetyksen ansiosta saan syödä tarpeeksi, mutta nälkä ei ole mikään hirveä koko ajan, ja paino tippuu helposti.

    Kuulostaa niin samalta noi sun jutut että varmasti sullakin tulee tämmönen tasaantuminen jossain vaiheessa ja pääset lopuista kiloista eroon! :)

    VastaaPoista
  2. sullaha on lähteny tosi hyvi tuo paino! :o mulle neuvolatäti sano et kannattaa käyä vaik sit joka päivä vaunuilemassa nii siinähä sitä liikuntaa tulee :) ja sit sanottii et pitää syyä ihan normaalisti mut kannattaa jättää kaikki herkut pois :D itellä just ihmettelin ku oon syöny tän raskaude aikana iha törkeästi kaikkea hyvää ja silti painoa ei oo tullu ku sen 10 kiloa :D

    kyl sä niistä "liikakiloista" pääset varmasti ajan kans! Nytki oot jo tuollane hoikka nii kyl se siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi herkkujen jättäminen tulee olemaan vaikeeta, musta on nyt raskauden jälkeen kuoriutunu järjetön herkkupeppu, vaikka ennen en oo herkutellu juuri ollenkaan! :D

      Poista
  3. Mun mielestä sun kroppa näyttää kaikesta huolimatta tosi hyvältä! :)

    Mulla ois sulle pari hassua kysymystä, mutta kun on raskaana niin pystyykö sillon laihistamaan mahaa? :D Entä loppuks sun menkat samantien kun raskaus alko vai tuliks sulla menkat raskauden aikana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kyllä sitä oikeestaan pystyy :D en oikein osaa selittää, mut mahan muoto muuttuu kun yrittää vetää vatsaa sisään :P ja mulla ei loppunu menkat heti, ja siks huomasinkin raskauden vasta rv 17.

      Poista
  4. mun tyttö on nyt 4,5kk vanha eikä paino edelleenkään oo tippunut.. :( painan edelleen sen 6kg liikaa. Imetys eikä mikään auttanut.. Nyt oon kuitenkin alkanut vaan tehokkaasti liikkumaan ja sillä kroppakin on alkanut kiinteytyä. Ei tässä muu auta ku tehdä kovasti hommia:) Mut sä näytät hei jo tosi hyvältä!! Älä stressaa. Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä oon liikunnanvihaaja, mutta ei kai tässä muu auta ku nostaa peba tästä penkistä ja yrittää vääntää jotain kotijumppaa vaunulenkin lisäks... :)

      Poista
    2. Niin mäki! :DD oon aina laihduttanut vaan ruokavalion avulla, mutta tällä kertaa se ei näytä riittävän.. enkä usko että tästä eturepusta pääsee muuten eroon ku kiinteyttämällä rajusti:) Tsemppiä sulle, tai oikeastaan meille molemmille! :D

      Poista
  5. Näytät tosi hyvältä ja uskon, että ajan kanssa pääset takaisin vanhoihin mittoihin :). Mutta tsemppiä silti ja ei kannata stressata :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä se tippuu! Mulla tuli sama 23kg ja parissa kuukaudessa se lähti, vaikkka söin kuin porsas! ;D
    Mä suosittelisin käymään pari kertaa päivässä vaunulenkillä. Ihan vaan vaikka semmosella lyhkäsellä 15min lenkillä. Liikkumalla lähtee kuitenkin kaikki kuonat ja turvotus nesteet liikkeelle niin saattaa olla jo paljon apua. Ja vauvallekin on hyvä päästä pari kertaa päivässä raittiiseen ilmaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noniin, kyllä mä nyt ehdottomasti yritän ottaa itseäni niskasta kiinni, sain taas toivoa sun kommentista! :D

      Poista
  7. Itse olen kylläkin vasta rv22, mutta kuitenkin ajattelin vastata. Mulla on tän raskauden myötä ja mahankasvun myötä tullut tuntemuksia siitä että lihon ja pelkään että en koskaan pääse samaan takaisin kun olin ennen, eli ahdistus toisinsanoen siitä että en enää mahdukkaan niihin ihaniin farkkuihin joita käytin ennen raskautta.. Mutta sä näytät kyllä tosi hyvältä, ja meneehän niitten kilojen karistamisessa se oma aikansa, että turhaan sitä ottaa stressiä siitä painosta, koska aikanaan ja kovalla työllä se lähtee :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, on aina hyvä antaa niitä elämän opettavia neuvoja toiselle, kun itse on siinä tilassa että ei osaa itse noudattaa omia neuvojaan :DD heh

      Poista
  8. Hei!

    Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta ajattelin silti kommentoida. Tutut mammat ovat kertoneet, että kilot tippuivat kuin itsestään kun touhuili vain lasten kanssa. Kyykkäilivät vauva sylissä, keinuttelivat vauvaa puolelta toiselle ja tietysti kävivät vaunulenkeillä. En myöskään usko, että syömättä jättäminen auttaa mitään, kehosi vaan ottaa kaikesta rasvasta tiukemmin kiinni. Tee itsellesi suunnitelma siitä, mitä syöt ja pidä huoli, että syöt noin 4 tunnin välein. On helpompi syödä terveellisesti kun suunnittelee kaiken etukäteen, sitten vain noudattaa omaa kirjallista suunnitelmaa ja that's it :)

    Olen aivan 100% varma, että kilot putoavat siitä hiljalleen. Äitini kertoi aikanaan lihoneensa todella paljon raskauksiensa aikana ja hän käytti raskauksia tekosyynä saadakseen syödä herkkuja. Nyt kun katson äitiäni, ei hänestä uskoisi, että hänellä on 3 lasta. Vatsalihakset pullottavat ulkona ja muutenkin todella hyvässä kunnossa :) Kyllä ne mammatki palautuu joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mun täytyy koittaa tota etukäteen suunnittelua! mä kun oon vähän sellainen ettö sit kun se nälkä yllättää niin saatan syödä ihan älyttömästi, ja muutenkin ruokailuvälit on nyt tosi epäsäännölliset...

      Poista
    2. Itselläni sama homma: jos edellisestä ateriasta on kulunut liian kauan, tulen todella nälkäiseksi ja silloin ruoan laadulla ei ole paljoa merkitystä. Sen takia kannattaa syödä pikkuisen jopa silloin, kun ei ole nälkä :)

      Hedelmät ovat myös todella hyviä, varsinkin jos on herkkusuu. Totesin tuossa kesällä, että kun syö esim. 2 banaania päivässä, kohta ei tee herkkuja mieli ollenkaan. :) Itse syön suolaisen nälkään usein kourallisen cashew-pähkinöitä ja makean nälkään hedelmiä, porkkanoita ja marjoja. :)

      Ja hei tätä haluan vielä suositella: http://kiloklubi.fi/. Sinne voit merkitä kaiken liikuntasi ja kaiken syömäsi ruoan. Tätä kautta näet, mitä syöt liian vähän ja mitä liikaa :) Kuulostaa karulta tuollainen "kiloklubi", mutta itse koin sen todella hyödylliseksi.

      Älä turhaan stressaa, kyllä se siitä :)

      Poista
  9. Aivan ihana blogi sulla! :) vaikutat tosi kypsältä ja huolehtivalta nuorelta äidiltä :) itellä on ollut yritystä tulla raskaaksi ja vauva ois todella toivottu ja mulla on ollut raskauden oireita. Aattelin kuitenkin että tuskin oon raskaana kun viime viikolla tuli pari päivää kestävät menkat ja pystyn laihistamaan mahaa sillai et tohon alamahan kohalle jää semmonen pallukka.. :D mut sit luin ku joku anonyymi oli kysyny sulta et pystyykö laihistamaan jos on raskaana ja laitoit että joo sillai jännästi nii toiveet sen raskauden suhteen kohosi taas :) ps. Aivan varmasti saat saavutettua entisen painosi takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo siis alkuraskaudesta pystyy laihistamaan ihan normaalisti, mä pystyin vetämään vatsaa reilusti sisään vielä tolla 17. raskausviikolla :) onnea raskautumiseen!! pidän peukkuja :]

      Poista
  10. et tee ittes eteen mitään ja valitat?? liiku ja vaihda ruokavalio paremmaksi

    VastaaPoista
  11. Ateriarytmin korjaaminen voisi auttaa. Laitat vaikka muistutuksen puhelimeen jos et muuten muista, mutta syöt sillain tasaisin väliajoin. Pysyy nälkä kurissa ja keho huomaa saavansa koko ravintoa joten se ei enää varastoi niin paljon ylimääräistä.
    Ja liikunnassa voisit koittaa löytää sen mikä on vähiten inhottavaa. Noin kevyen vauvan kanssa jaksaa vielä tehdä vaikka jumppaliikkeitä, vauva nauttii ja äiti saa treeniä. Mun hauikset on ihan tuon muksun ansioita, saanut aina roikottaa käsivarrella. ;)

    Muista kuitenkin, että synnytyksestä on VASTA 5 vko! Turha verrata muihin, joiltakin lähtee kilot itsestään äkkiä, toisilta itsestään mutta hitaasti ja jotkut joutuu näkeen vaivaa palautumisen eteen. Sulla on kyllä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt on muistutukset puhelimessa! oli pakko laittaa, vaikka niin hölmöltä kuin se tuntuukin, en muuten muistais syödä :)

      Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Mulla nyt ei ole mitään omakohtaista kokemusta, mutta tänään just opiskeltiin koulussa raskaus- ja imetysajan ruokavalioita.
    Muuta en osaa sanoa kuin sen, että kyllä se paino putoaa imettäessä! Eka voi just tollai tippuu huimaa vauhtia ja sit junnata jonkun aikaa. Mutta kyllä kuulemma imettämällä ne kilot lopulta lähtee :) Eikä imettäessä kannata rueta millekään dieeteille ja kauheille kuntokuureille, koska sit ei jää energiaa imettämiseen ja vauvan hoitoon. Eli suosittelen jatkamaan tota imetystä ja vaunuilua ja ottamaan positiivisen asenteen, niin kyllä se painokin siitä putoaa :)
    Ja tottakai ihan niinku noi muutkin on kommentoineet, niin säännölliseen ruokailuun ja herkkujen vähentämiseen kannattaa pyrkiä. Nälässä ei kannata itseensä pitää, koska silloin keho pitää kaikesta ylimääräsestä kiinni entistä kovemmin, eikä tuloksia ainakaan synny.
    Tsemppiä sulle ja onnea ihanasta vauvasta! (Vähän oon myöhässä noiden onnittelujeni kanssa, mutta ei oo tullut aiemmin tänne kommentoitua :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti tiedoista ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

      Poista
  14. Joo älä ala vaan ruuasta tinkimään kun imetät ja muista juoda tarpeeksi vettä.
    Mä söin imetysaikana aina herkkuja ja ruokaa miten sattuu.
    2-3 kk:ssa se paino lähti tippumaan ihan vaan imetyksen ja päivittäisten vaunulenkkien ansiosta.

    Älä oo liian ankara ittees kohtaan (helpommin sanottu ku tehty, tiedän), mutta synnytyksestä on vielä niin vähän aikaa.

    Ymmärrän kyllä sun ärsyyntymisen, yhtäkkiä kroppa ei ookkaan se sama vaikka vauva on ulkona.

    Nyt nautit ihanasta pikku Hertasta etkä stressaa kiloista!
    Aina vaan kun sattuu olemaan nätti syys sää niin vaunulenkille ja valitset sellasen reitin missä on ylämäkiä ;)

    -H-

    VastaaPoista
  15. Sun blogi on aivan ihana! Mun kaveripiirissä on joitain nuoria äitejä jotka lapsen saatuaan jatkaa bilettämistä ja laittaa lapsen hoitoon muualle, joten on ihan mahtavaa lukea sun blogia ja huomata että sä ihan tosissas välität lapsestas. Oot aivan upee äiti, huolimatta sun nuoresta iästä :) jatka saman lailla ♥

    VastaaPoista
  16. millanen on synnytystapa-arvio tai se missä katotaan että vauva mahtuu?:D vai tehtiinkö sulle sitä ja jos tehtiin niin oliko se normaalia kovakouraisempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olin kuullu jokapuolelta että se sattuis kamalasti ja ois kovakourasta, mutta mulla se ei sattunut pahemmin! siinä meni n. 30 sec ja siinä se :)

      Poista
  17. Tosi kiva blogi sulla!

    Ps. Minkä pituinen olet?

    Hyvää syksyä!! :)

    VastaaPoista
  18. Sun kroppa on tosi sopusuhtanen ja ihana!<3 Paljon paremman näköinen kun monella ei-synnyttäneellä. Kannattaa syödä pieniä annoksia riittävän usein niin ei nälkä pääse yllättämään - etenkin imettäessä hyvä muistaa :) Ihanaa syksyn jatkoa teidän perheelle<3

    VastaaPoista
  19. Kuulostat niin multa! Ja näytin jo miehellenikin, et "kato ihan ku minä!" Eli siis, mulla oli sama lähtö paino kun sulla ja nyt tähän mennessä tullut noin 15 kiloa... ja jotenki tuli nyt ku näin tän sun kirjotuksen, et mulla tulee olemaan sama kohtalo. Mut älä huoli, kyl me tullaa noist kiloist selviämää, tai no sinä ainaki selviät! :)) Lähtöpaino on normaali joten seki jo helpottaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hah, samiksii! ;) mut älä sä huoli nyt kun vauva ilmeisesti on vielä masussa, ties vaikka oisit yks niistä joilla jää kaikki kilot sairaalaan!

      Poista
  20. mun serkku kävi sen raskauden jälkeen kaks kertaa jossain hieronnassa millä saadaan mahan ympäriltä ylimääräsiä raskauskiloja pois ja se laihtu sillä pelkällä hieronnalla yli viis kiloo, että kannattaa sitä koittaa jos et oo tyytyväinen kroppaas vaikka mun mielestä tosi siro oot nytki =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mäkin oon kuullu sellasesta hieronnasta! kuulostaa mun korviin vähän hölmöltä, mut silti houkuttais kokeilla... :) ja mä oon kyllä kaukana sirosta, mutta kiitos!

      Poista
  21. Sul on lähteny kyl paljon kiloja! Älä stresssaa painoo ja vartaloo kyl ne kaikki kilot tippuu! Jossain luki et siin menee yleensä puol vuotta et on samoissa mitoissa ku enne raskautta, mut riippuu tietenki ihmisestä. Mul on nähteny nyt yhteenäs jotain 13 kiloo ja viel 2 kiloo pois nii oon samassa painossa ku ekalla neuvolakäynnil, mut olin jo ekaan neuvolakäyntii lihonu jotain 4 kiloo ku jouduin alkuraskaudessa syömään koko ajan ku oksetti 24/7 :DD Vaikka nyt tippuiski noi loppukilot nii mun vartalo on kuitenki nyt paljon löysempi ku ennen raskautta. Ei mua silleen ees haitta tää vartalo, koska vauva menee kaiken edelle <33 P.s syön joka päivä pullaa ja herkkuja nam! xP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mullakin on sitä löysää ihoa joka puolella, not nice... :D harmi vaan että en pysty olemaan välittämättä tästä kropasta, vaikka vauva suurimmaks osaks mielessä pyöriikin :) <3

      Poista
  22. Moi. Ei kannata tosiaankaan stressata tota painoo. Täysimetin esikoista ja mä painoin 4kk päästä synnytyksestä saman verran kuin ennen raskautta. Ja tosiaanki söin kääretorttuja yms. et herkuteltua tuli kanssa. Imetys kun tuppaa lisäämään tota ruokahalua ja makeanhimoa. Elä oo liian ankara itelles :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kääk, mä oon kyllä niin helposti lihovaa tyyppiä etten voi ees katsoa herkkuihin päin :P ja mua mietityttää suuresti tää paikallaan junnaaminen, ja että voiko tästä enää alkaa tää paino tippua...

      Poista
    2. No siis mä oon kans helposti lihovaa sorttia ja nyttenki oon siellä painoindeksin yläpäässä. Mutta kumminki saman verran painan kuin ennen esikoisen raskautta. Tavoitteen ois kyl saada muutama kilo pois, kun viimeisimmästä raskaudestakin on aikaa jo 2,5 vuotta :D Usko pois, kyllä se paino vielä tippuu lisää, kun maltat vaan oottaa :)

      Poista
  23. Mun painoindeksi oli lähtöpisteessä 26 eli vähän ylipainoa. Aluks paino 69kg sit se alko tippumaa pahoinvoinnin takia ja oli yhes vaihees 65kg ja pikkuhiljaa nous siihe lähtöpainoon ja nyt rv 35+0 ja painan tasan 70kg. Eli kilo tullu tavallaan lisäpainoa. Saa nähä kerkeenkö kui paljo turvota 5 viikon aikana, kun herkut on alkanu maistumaan nyt kunnolla! :D Mut tarkotus ois saada ittensä synnytyksen jälkeen sit ale 60 kiloon ko oli aluks tota ylipainoa. :) Hyvin sulla on lähteny kilot karisemaan. Oot nuori ja palaudut vielä nopeasti! Tsemppiä! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mullakin ois tavotteena alle 60kg, toivottavasti päästään tavoitteisiimme! ;)

      Poista
  24. paljo sun rinnat on kasvanu raskauden aikana ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei oo hirveesti kasvanu, vaikka joku mikon kaveri siitä huomauttikin

      Poista
  25. Sä oot synnyttänyt vasta vähän aika sitten,ei sun kuulukkaan olla vielä omissa mitoissasi täysin ! Ole huoleti,kyllä ne kilot sieltä tippuvat,sitäpaitsi sun kroppas näyttää hyvältä jo nytten :)

    VastaaPoista
  26. Aiheeseen liittyen.. Mulla on 5kk ikäinen vauva, kiloja raskauden aikana tuli 14kg pysyin ihan normaalipainoisena koko ajan (bmi:n mukaan) mulla oli raskausaikana diabetes.. Siksi erityisesti piti tarkkailla painoa ja mitä söin. Noh hyvin maltillisesti sitä tuli ja lääkäriäkin totesi ihan soppeliksi, joka suhteessa. Ymmärtääkseni osa tulleesta painosta on toki vauvasta, istukasta jne liittyen. Sen kaiken lisäksi on vettä ja kehon nesteitä mm. verimäärähän lisääntyi raskauden aikana. Nyt 5kk synnytyksen jälkeen painoa on tippunut n. 12 kg. Olen soppeliksi painossa, vaatteet sopivat osa on jopa isoja. En ole sen kummemmin seurannut syömisiä tai liikkunut. Toki käymme kaupungilla vaunuilla ja syön terveellisesti ( jotta maidosta olisi mahdollisimman paljon ravintoaineita ja se olisi hyvää ruokaa vauvalleni niin ja että jaksaisin).. All In all en ole päässyt aloituspainooni enkä tiedä haluankokaan.. Olen alkanut ajatella enemmän sitä miten ihmeellisen paljon kehoni on tehnyt töitä jakelee edelleen ( imetän siis edelleen) ja kuinka upean pakkauksen se on tuottanut. Kannustaa siis pyrkimään terveellisintä elämäntapoihin ( sopivasti herkkuja ja liikuntaa) ja säännöllisyyteen. Kuvista päätellen olet hyvällä tiellä :) pidä itsestäsi huolta ja niin jaksat pitää vauvastasikin.. Onhan sitä kaikkea tullut kasvatettua 9 kk niin eikös sen poistumiseenkin voi kulua se 9 kk ;) kaiken lisäksi mielestänion tärkeämpää opetella nyt niitä terveitä elämäntapoja, jotta niitä voi opettaa lapselle ja ettei tule pettymystä imetyksen ja ylimääräisen energian kulutuksen loputtua.
    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  27. sä näytät laihemmalta nyt ku mitä tossa ekassa kuvassa :)

    VastaaPoista
  28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen