keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Pullukan kuulumiset

Moi! Tänään oli Hennin 2kk neuvola. Neukussa vierähti tunti, kun höpöteltiin niitä näitä, erityisen paljon vauvattamisesta. En ollut koskaan kuullut/lukenut moisesta, mutta se kuulosti ihanalta! Saatiin vauvattamiseen myös resepti ;) Vauvattamisen ideana on luoda yhteys vauvaan tekemällä erilaisia ''tanssi''liikkeitä. Vauvattaminen ei oo mitenkään pakollista, mutta vauvat kuulemma nauttivat siitä hirmuisesti. Vauvattaa voi kuka vaan; äiskä, iskä, vaari, kummi... Vauvattamisessa on vaan neljä liikettä joiden tekemiseen menee alle 5 minuuttia, joten ei musta kuulosta hirmuisen pahalta. Innostuin ja me aletaankin vauvattelemaan nyt päivittäin :) Hennikin nauroi koko ajan kun neukkutäti vauvatteli!
 Hensku sai myös tänään ekan rokotteen. Rokote annettiin suun kautta ja typy maiskutteli sitä ihmeissään ja tuijotteli todella filosofisen näköisenä kaukaisuuteen (kattoon?). Melkein kaikki hän nieli, mutta muutama tippa tuli ulos. Henni naureskeli neuvolantädille melkein koko ajan. Ei ihme, Hensku on muutenkin niin tyytyväinen ja hymyilevä vauva :)
               Meidän tyttö on kuulemma pullukka! Painoa oli 5945g ja pituutta 58cm. Ei tässä nyt millekään laihikselle tarvitse ryhtyä, Henni vaan on suloisen pyöreä ja pusuteltava :P Unohdin kysyä että voiko vauvaa syöttää liian usein, joten jos joku on kysynyt joskus tätä samaista asiaa neuvolassa, niin mikä oli vastaus?

Loppuun pari kuvaa tästä mun uudesta tukasta. Äidin mukaan näytän ihan pikkutytöltä otsatukan kanssa, what do you think? :)

Hei! Vielä sellanen lisäys tähän näin, tai pikemminkin kyssäri: onko muiden vauvat olleet normaalia väsyneempiä ton rotavirusrokotuksen jälkeen? Henni on ollut ihan väskä ja nukkunut koko illan, normaalisti hän on pirteä ja seurustelee paljonkin... Mutta nyt toinen on ihan naatti :( ♥

22 kommenttia:

 1. ihana tukka! kaunis! sopii kun nenä päähän.

  VastaaPoista
 2. Tosta rokotteesta, nii mun pikkuveli oli ainaki tosi väsynyt, mutta meni muutamassa päivässä väsymys ohi. Eli ei syytä huoleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä kuulla :) mä kerkesin jo huolestua ku neuvolassa ei mainittu mitään että toi vois väsyttää..

   Poista
 3. En oo koskaan kysyn neuvolast et voiks lasta liian usein syöttää, mut kyl ne vaavat ite ilmottelee nälästää kun sellanen iskee et sen mukaa ku menee :) Ja pulautteleeha ne sit sen mukaa jos liikaa syöttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojuu, kyllähän se ylimääräinen maito sit pois tulee.. :)

   Poista
 4. Alle 2-vuotias ei ylensyö, joten ei hätää :) ja tosiaan, vauva pulauttaa ylimääräset ulos jos on masu liian täynnä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kuva Hennistä! Ja toi otsis sopii sulle tosi hyvin, oot tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 6. Meillä kans nautitaan vauvattelusta päivittäin :D mulle neuvolassa sanottiin (tyttö sillon 3kk) että se syömisväli ois hyvä pitää semmosena 2 tuntii tai jos vauva pystyy olemaan kauemmin syömättä. Mutta ei tarvi nälässä sentään pitää. :) Auttaa sitä vauvan mahaaki vähä sulattaan edellisiä. Julia tulee lauantaina 4kk ja on semmoset reippaat 7kiloo painava.. :D pituutta on varmaan joku max. 64senttiä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kääk, hennillä on väli yleensä 4 tuntia?? o_O haha, hensku ei ookkaan ainoa pikku pallero... ;)

   Poista
  2. no mut jos se on tyytyväinen niin ei kai se haittaa :D Joo ei, no ei ainakaa tarvi pelätä että olis alipainonen :DD

   Poista
 7. Voisitko kertoa enemmän tuosta vauvattamisesta, alkoi kiinnostaa kovasti! :) Itsellä 3kk pieni rinsessa ja kuulostaa mukavalta. En löytänyt netistä tietoa siitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kerron mielelläni! mä ajattelin yrittää tehdä tänään lyhyen videon jossa me vauvatellaan, saa nähdä onnistuuko! :D

   Poista
 8. Meidän neiti oli 2kk neuvolassa 57cm ja 6610g :D Että ei Henni nyt niin pullukka ole :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, noh pullukkavauvat on sööttejä! :D ja hyvähän se on että kasvaa kunnolla ;)

   Poista
  2. Niinpä ;) munkin mielestä pulleemmat vauvat on söpönpiä ;)

   Meillä muuten sanottiin neuvolassa että voi pitää päivälläkin 3-4h syöttövälejä jos vaan mitenkään onnistuu. Ei kyllä meillä... paitsi jos nukkuu pidemmät päikkärit :) yöllä onkin sitten 6-9h syömättä niin kuulemma päivät ja illat sitten tankkaa yötä varten :)

   Poista
 9. Mäki mietin joskus tota, et voiko vauva syödä liikaa :D mut enää Lukas ei oo pitänu mun rintaa huvituttina :)
  Haluun kans kokeilla tota vauvattamista, kerro siitä? :)
  Viime neuvola kerralla neukkutäti sano et se rokotus saattaa väsyttää. Lukas saa se rokotteen ens viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä teen vauvattelusta postauksen tänään :) oispa meidänkin neuvolatäti sanonut että voi väsyttää, hän puhui vain mahavaivoista..

   Poista
 10. Meijen Mikke syö 2-4h välein riippuu kuin pitkät päiksyt vetää ja Mikke oli nyt silloo 2kk neuvolas 6100g ja 61cm :D et pullukka on Mikkekii. Nyt ku yks päivä (Mikke silloo 2kk 2vk )kävin vaa'al sillee et eka menin ite ja sit otin Miken sylii ni tuli 7kg lisempää :D Nyt vähä jänskättää paljo herra kasvannu kuukaudes ko neuvola on 2pv :p

  VastaaPoista
 11. tosi ihana tukka ja Henni on aina yhtä ihastuttava!:)

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen