keskiviikko 28. elokuuta 2013

Synttärikakku vauvalle

Heippa! Tässä tulee nyt siis tämä Henskun 1vee-synttärikakun ohje :) Kehittelin tämän ihan omasta päästäni, koska halusin murulle oman pienen kakun jolla hän voisi herkutella! Juhlissa oli myös toinen taapero, jolla on parin viikon päästä 1-vuotis synttärit, mutta hän sai aikuisten kakkua, joten Henni sai nauttia omaa kakkuaan ihan rauhassa :) Toinen taapero saa myöskin sipsiä, keksiä, popparia yms. samaa ruokaa kuin aikuiset joten tämä kakku on melko ''varovainen'', koska minä olen aina tosi tarkka Hennin ruokien kanssa. En siis halua vielä antaa sokeria ja suolaa Henskulle, vaan teen kaikki Henskun ruuat ilman niitä. Kermavaahto oli poikkeus, mutta sitäkään ei ollut kakussa paljon. Mutta mennäänpäs nyt siihen ohjeeseen! Ensin tein kolme pientä luettua.

Letut synttärikakkuun: 
2 kananmunaa
Puolikas banaani

Kananmuna ja bansku soseutetaan esim. sauvasekoittimella. Olen ennenkin tehnyt näitä lettuja Hennille ja hän tykkää niistä kovasti!
 Käytin sydämen muotoista lettu/munakas muottia tällä kertaa, koska halusin sydämen muotoisen kakun  :) Täytteeksi tein sokeritonta omena-mansikkahilloa.

Sokeriton omena-mansikkahillo vauvalle:
2 omenaa
mansikoita  
1dl vettä

Kuori omenat ja poista siemenet. Pilko lohkoiksi kattilaan ja lisää mansikat ja vesi. Keitä hilloksi. Lisää sokeria jos haluat. Voit myös käyttää kaupan hedelmä- tai marjasoseita :)

Sitten kootaan kakku! Tähän tuli kaksi kerrosta kun tuolla ohjeella pieniä lettuja tuli kolme :) Kerrosten väliin laitoin hilloa ja vähän kermavaahtoa. Sinne olisi myös voinut laittaa vaikkapa marjoja. Päälle laitoin kermavaahtoa, hilloa ja marjoja. Kermavaahto on kuvissa ihan lössähtänyt ja sulanut, mutta silloin kun sen siihen laitoin niin se näytti ihanalta! Olisin halunnut tähän vadelmia, mansikoita ja mustaherukoita, mutta en kerennyt ostaa niitä joten piti tyytyä pihalta löytyviin marjoihin :D Kakku maistui tosi hyvin! Tämä oli helppo tehdä ja mielestäni hyvä vaihtoehto jos haluaa olla yhtä varovainen kuin minä. Nyt synttärihumina saa loppua ja palataan taas tasaiseen arkeen. Uskomatonta, että pikkuinen pusumurmeli on nyt 1-vuotias taapero <3 ens vuonna juhlitaan uudestaan! 

9 kommenttia:

  1. Oikein maukkaalta näyttää!! :)

    Mä aion koklaa edille 1.v syndeille sellasta "luomuruokaa lapselle" kirjasta löytyvää piimä"juustokakkua" edin omaks synttärikakuksi! :) eiköhän edi saa vähän myös ihan "aikuisten sokerikakkua", mutta pääosin saa herkutella sillä omalla kaakullaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UUUU kuulostaa hyvältä Edin kakku!! :) Hennille ois riittäny herkutteluun pelkkä piimä :D Toi neiti on ihan piimähullu.. En oo tavannu toista samanlaista :D

      Poista
  2. aivan ihanan näköinen kakku ♥ paljon onnea Hennille! :)

    VastaaPoista
  3. Oli muuten hyvää ihan näin isollekin ihmiselle! Oli pakko testata että voiko tommonen oikeesti olla hyvää :D

    VastaaPoista
  4. Ihana kun jaksat nähdä vauvaa henskun ruokailuun <3 mulla on samat suunnitelmat, toivottavasti innostus riittää ja jatkuu :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta!:)<3 1 vee synttäreitä odotellessa!

    VastaaPoista
  6. Sähän oot tosi taitava tekemään ite näitä vauvanruokia :) Ihailen sitä, että et anna Hennille sokeria yms.! Stay strong :) Ainii tosihieno kakku ja onnea pikkutaaperolle, hän on ihana!

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen