tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tallinnassa tuskissaan

Valitusta jälleen kerran... :D Nyt mä en sit loppuaikana poistukaan himasta ku korkeintaan kauppaan ja pienen pienelle lenkille. Pitemmät matkat ei tuu kysymykseenkään, sillä oltiin eilen Tallinnassa ja se oli yhtä tuskaa :( Mun jalat ei oo ikinä ollu näin kipeet ku nyt, ja supistuksia oli hirveesti, enkä siks uskallakaan lähteä enää minnekään, missä pitäis olla kokopäivä liikkeellä. Lähin kyllä tosi iloisin mielin aamulla liikkeelle, mut päivän kuluessa huomasin, että mun ei tehny yhtään mieli ostaa itelleni mitään, pelkästään vauvalle. Ei oikeestaan ees harmittanu, että en voinu sovittaa vaatteita joista normaalisti oisin ollu kiinnostunu. Sain itelleni kuitenkin kahdet imetysliivit, ja tukivyön, vihdoinkin! Mun selkä oli kamalan kipeä koko päivän, maha painaa jo niin paljon. Toivottavasti toi vyö auttais, kokemuksia tukivöistä? Pidin sitä eilen loppupäivän, mutta en kyllä osaa vielä antaa minkäänlaista arviota. Täytynee totutella pari päivää. Toi näyttää vaan isoilta pikkareilta, ja tuntuu siltä et paita ois kääriytyny ylös. Hämäävän tuntusta.




Tänään lähtee neljäs päivä, ku Hertta on hissukseen. Voiko olla, että tytsy ottais neljä päivää lepoa yhden spurttipäivän jälkeen? Yleensä lepopäivät on kestäny max. 2 päivää. Hikottelua on vaan tuntunu, ei juurikaan muuta. Miten mä saisin ton uinuvan vaavin hereille? Taidan kyllä soittaa neuvolaan jos pääsis kuuntelee nopeesti vaan sydänääniä, koska Hertta on yleensä tosi vauhdikas, ja nyt sit 4 päivää on menny ihan hiljasissa merkeissä.

Ainiin, ja laitoin nyt tohon ylös kyssärin, joihin toivoisin anoilta vastauksia :) Haluaisin vaan tietää, että onks teitä anonyymejä lukijoita!

21 kommenttia:

  1. Mulla oli se, että olin kerran huolissani siitä vauvan liikkumisesta ja terveydenhoitaja sitten opettikin sen laskemisen.. Olikohan se joku, että 5 liikettä pitäis tuntee puolen tunnin välein.. En nyt mene tosta ihan varmaksi.. Mutta mulla ainakin toimi se, että kun join jotain hiilihapollista niin johan ipana rupesi liikkumaan. :)

    T. Anonyymy jolla oli helppoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, kyl sä voisit sen tilin pikkuhiljaa tehä ;D ja meille synnytysvalmennuksessa sanottiin, että 10 liikettä/tunti, mut viimeks neuvolatäti sano että voi kyl olla monen tunnin taukoakin noissa liikkeissä? ehkä mä koitan vaan juda jotain hiilihapollista jos auttais, kiitti vinkistä!

      Poista
  2. Mulla on käytössä Anitan tukivyö, hommasin kun jouduin selän vuoksi olemaan sairaslomalla istumatyöstä.
    Oli kyllä paras hankinta tähän mennessä, tukivyön kanssa ei särystä tietoakaan paitsi ihan päivän loppupuolella.

    Myös lenkillä tai muutoin liikkuessa auttaa pitämään "kasassa" niin että ei tuu selkä ja lonkat niin kipeäksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että helpotti! :) ja voi kunpa toi auttais lonkkakipuunkin, oon muutaman kerran meinannua kaatua ku on jalka menny alta kivun vuoks! :/

      Poista
  3. Noin nyt sain tän tilin tehtyä, eli yksi anonyymy vähemmän ;)
    T. Entinen anonyymy jolla kaikki on ollut helppoa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, hyvä homma! :D toivottavasti sä pystyt nyt helpommin seurailemaan kaikkia blogeja! :)

      Poista
  4. Kyllä pystyn, mut isoimmassa tarkkailussa tää sun blogi on :)
    Kirjoitat tosi hyvin, selkeästi ja usein. Muutenkin vaikutat yllättävän kypsältä!! Toivottavasti jatkat samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  5. Mulla oli kans joku tukivyö ja se oli sellainen terveyskeskuksen välinelainaamosta ja täysi susi. Paremmin pärjäsi vaikka illalla oli selkä aivan juntturassa ja hirveen kipeä. Voimia sinne!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voivoi, näköjään ei sit sovikaan kaikille:( omakohtaistahan se jokaisen kohdalla onkin

      Poista
  6. Olin viikolla 37 kun en päivään tuntenut juuri masussa mitää. Laskin kaiken oikein ja sitten päätin lähtee sairaalaan. Enpä osannut pakata synnytysvaatteita mukaan, sinne jäin kuitenkin ja kolme päivää käynnisteltiin. Lapsi vettä oli niukasti, ja lapsi piti saada "äkkiä" ulos. Tosin, en tiedä millä viikolla olet koska tämä oli ainut tekstisi jota kerkesin lukea :D Näin kuitenkin meillä.. Tukivyötä en kaivannut kun masu jäi aika pieneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hui, mulla tulee huomenna täyteen vasta rv33, mene ja tiedä että voisko olla sama vaiva... ainakin alkoi jännittää, että jos loppupuolella tuliskin tollnen ylläri, eikä ois yhtään varautunu :D

      Poista
  7. Kattelin kans, että onpa jotenki tosi kaunis masu sulla (: onnea vaan loppu odotukseen ja tulevaan vauva-arkeen. Jännä lukee sun blogii ku oon samanikänen, mutta ite en ihan vielä osais kuvitella itteeni äitinä, toivottavasti joku päivä vielä kuitenki oon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, kiitos! :) ennen tietoa raskaudesta, en kyllä itseänikään äidiks vielä tän ikäsenä osannu kuvitella, mut niin ne ajatukset vaan muuttu ku tilanne selvis... :) <3

      Poista
  8. Löysin tän blogin varmaan eilen ja olen sitä sen jälkeen lueskellut...
    Mutta, jos epäilee, kannattaa mennä käymään käyrillä ja liikelaskennassa. Mutta kannattaa ottaa jotain makeata; esim. mehua, suklaata yms. Yleensä ne innostaa vauvaa liikkumaan. Ja kannattaa sitten itse loikoilla esim. kyljellään, koska liikkeitä ei välttämättä aina tunne, jos on myös itse liikkeellä.

    Mä sain päivystyksessäkin tosi makeata mehua, kun neiti aikoinaan tuntui liikkuvan laiskasti. Mutta mä kannatan tekemään siten, että sun itsesi on hyvä olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paras vinkki munkin mielestä on, että tekee sen mikä tuntuu hyvältä, ettei tarvis sitten jälkeenpäin jossitella...

      Poista
  9. Onks sulle tullu raskausarpia? Tai ootko koittanu ennaltaehkäistä niitä jotenki vaikka rasvaamalla? :) kai tällästä saa kysyä? :D tuli vaan mielee ku oon ite aivan neuroottisesti rasvannu mahaa/kylkiä/tissejä niitä ennaltaehkäistäkseni ja vaikka maha on tosi iso ja selkeesti nahka venyny niin ei ainakaa tässä vaiheessa oo mtn 'merkkejä' että arpia olis tulossa. Aika monet äidit väittää ettei se auta, mutta mulle ainakin neuvolassa sanottiin että se on varmin tapa estää ainaki sellai täydellinen arpeutuminen, että apteekista hyvää rasvaa eikä mitään nivean litkuja niin pitäis auttaa. Ei varmasti kaikilla näin mutta.. Aika monet naiset hermostuu ku asiasta puhuu ja osa aika katkeranakin toteaa että 'kyllä se sunki mahas siitä
    lörähtää ja arpeutuu', kyllähän se niin saattaa tehdäkkin mutta musta on inhottavaa ku musta tehdään 'huono äiti' sen takia että haluasin olla 'arpeutumatta' ja pysyä edes suht hyvässä kunnossa ettei se raskaskilojen karkottaminenkaan olis ihan hirveetä tuskaa synnytyksen jälkeen :) jonkun mielestä se voi kuulostaa itsekkäälle mutta mulle on myös mun oma kroppa tärkeä, eikä se musta ole mitenkään väärin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu kans inhottavalta se että heti leimataan itsekkääks ja naurettavaksi jos haluaa ajatella myös omaa kroppaansa raskaudesta huolimatta. En ole raskaana mutta mietin nyt jo että onko mitään konsteja joilla koittaa ehkäistä niitä tulevaisuudessa. Naurettavaa lukea palstoilta kuinka joku tuleva äiti on pohtinu tätä samaa asiaa ja saanut sen takia kamalat haukut päällensä.

      Poista
  10. Kokeneena voin sanoa, että se on ihan ihosta kiinni arpeutuuko helposti vai ei. Itselläni kasvoi niin nopeasti lantio ja takamus, että arpia tuli ihan vähän peppuun..Siinä minulla olikin selvä merkki, että tiesin olevani raskaana. :) Maha kasvoi niin tasaisesti, ettei tullut siihen mitään arpia ja käytin sen ehkäisemiseen kaakaovoi puikkoa. Erittäin hyvä ja ihana, aina kun tuntui vähänkin iho tiukalta niin sillä sai mukavan olon. Semmoista saa esim. body shopista. :) Suosittelevat sitä siellä raskausarpien ehkäisemiseen. Ja yksi asia mikä myös aika paljon vaikuttaa asiaan on se, että mimmosia vaatteita käyttää.. Jotkut käyttää viimeiseen asti tiukkia vaatteita ja tukivöitä yms. Ja sitten jos he lopettavat niiden käytön yhtäkkiä niin maha saattaa helposti rotkahtaa nopeammin alaspäin jolloin arpia tulee.. Itse käytin alusta asti löysiä vaatteita, niin ei tullut sitäkään ongelmaa, eikä selkä kipuja. :)

    Joo jälleen kerran järkyttävän pitkä teksti. :D Sori. :)

    VastaaPoista
  11. pitkät jutut on kivoja...! :)
    mä oon rasvaillu koko keskikroppaa + reisiä ja peppua kaikenlaisilla normirasvoilla, ja toistaseks vaan kylkiin on tullu vähän viiruja, ja tisseihin ihan vaan pari, mutta nekään ei näy jos ei mitenkään erityisesti ala tutkimaan :D mua ei vielä noi raidat haittaa, mutta toivon toki ettei niitä enempää tulis. mut kuitenkin se taitaa olla ihan ihosta kiinni et miten se suhtautuu muutoksiin, kaikille vaan ei tuu arpia ja toisille tulee sit runsaammin. mun maha on jo aika iso, mutta kyllä niitä vieläkin voi tulla, jatkan silti rasvailuja, koska en usko et se arpien tuloa ainakaan edistää ;)

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen