torstai 5. heinäkuuta 2012

Vaippaongelmia ja pikkujuttuja

Kumpia sä suosit, kertakäyttövaippoja vai kestovaippoja? Luulin, että on itsestäänselvyys, että kertakäyttövaipat tulis meillä käyttöön, mutta oikeestaan haluunkin teiltä nyt mietteitä kestovaipoista. Lähipiirissä ei oo ketään, joka ois niitä käyttäny, kertikset on vieny voiton. Muutenkin keskustelupalstoja selaillessa oon huomannu paaaljon enemmän negatiivisiä kommentteja kestovaippoja kohtaan, ja siksipä haluisinkin nyt tietää, että miks te ootte valinnu just kertakäyttövaipat tai vastaavasti kestovaipat. Plussia/miinuksia molemmista?

Ja taas on tullu vähän osteltua... Oltiin Vauvaturvassa ja sieltä lähti mukaan kaikenlaista. Pakko myöntää, että olihan siellä ihan hirveesti kaikkia söpöyksiä, vaikka oon tähän asti ollu kaikkea turhaa krääsää vastaan :) Mukaan tarttui lakana, kosteusalusta, vastasyntyneen tutti (?) ensitutti, tuttipulloharja, pari tuttiketju, pari tuttipulloa, pullopusseja, rintakumeja ja sellanen härpäke, jonka voi laittaa roikkumaan vaikka vaunuihin. Jotakin saattoi jäädä mainitsematta, mutta nyt en saa mieleeni muuta.Vasemmanpuoleinen on tuttiketju ja oikealla (se heilahtunut kuva, jota harmittelen hirveesti...) sit se vaunuista roikkuva härpäke. Vaihtoehtoja oli hirveen monia, mut noihin mä kuitenkin päädyin :) ♥  Vikaks maha rv 33, joka tuli tänään täyteen! :)


rv 33 ja maha näyttää pikkuselta!
Ainiin, ja sit lopuks vielä ihan pikkusen vauvan kuulumisia! Hertalla oli se 4 päivän paussi, jonka aikana mä ehdin jo huolestua, mutta neuvottiin juomaan hiilihapollisia juomia ja makeaa mehua, ja ehkä se sit oli se joka sai pirpanan liikkeelle, tai sit lekottelu sai vaan riittää, mutta nyt taas on villit meiningit! :) Kylkiin tulee aika paljon potkuja, ja se ei tunnu mukavalta, mutta silti mä oon onnessani kun tunnen vähänkin jotain. Harmikseni en oo laskeskellu, että kuinka usein vauva hikkailee, mut kertoja on päivän aikana tosi monia! Vähintään 3. Enimmillään, sanoisin et jopa 6. Ja maha senkun hytkyy... :) ♥

24 kommenttia:

 1. Vaippa kuulumisia.

  Kertakäyttö vaipat:

  Miinukset: Inhoan liberon vaippoja! Tämä siis koskee yleisesti vain niitä. Hankaavat haaravälit rikki, ei jousta tarpeeksi, vähän epämukavat päällä, välillä vuotaa välistä, hiostaa. (Ja muumivaippoja en suosittele, ainakaan teippivaippoja, vielä huonommat kun liberot!!)

  plussat:
  Mukavat, joustavat, pehmeät, pienet, pitävät. (active fit vaippa)

  Kestovaipat:

  miinukset: on suunniteltu jo vanhemmille lapsille, ei todellakaan söpöille pikku vaaveille. Epämukavat vaatteiden alla.
  Koko ajan pitää olla pesemässä. (pyykkiä muutenkin niin helkutisti.)

  plussat: Ei ihan koko ajan tarvitse olla vaippaa vaihtamassa. (Mainiot silloin kun vauvan kakkailu on rytmittynyt). Ei hiosta, ei vuoda välistä.

  Ei ollut loppujen lopuksi paljoo sanottavaa kestovaipoista, koska käytän niitä aina vain jos ollaan pidemmälle kauppareissulle menossa, niin ei tarvitse miettiä, että vuotaako välistä jotain. Tai sitten aina kotona silloin kun poju köllöttää vaan vaipalla. :)

  Mulla on erittäin paljon kokemusta vaipoista, melkein jokaista testattu, kun tuo yli innokas mummo on aina ostamassa vaippoja. Kuvittelee, että saa meidät sillein paremmin kylään ;D

  Ja sitten kun on se oma vauva niin tietää parhaiten mikä sille sopii. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kestoillaan ja tykkään tosi paljon. Kestoilu on vähän sellaista, että siihen pitää asennoitua ja kovasti. Jos vihaa pyykkäämista, eritteitä ja hajuja niin en suosittele, mutta muuten se on kyllä antoisaa.

  Kertokäyttövaipat on kyllä hyviä, onhan niitä kehitelty jo kauan aikaa. MUTTA kertokäyttöisten imutehohan perustuu kaiken maailman kemikaaleihin ja myrkkyihin. Monilla vauvoilla on vaippaihottumaa ja se johtuu tasan tarkkaan näistä hiertävistä ja kemikaalisista vaipoista. Meillä ei ole ollut kertaakaan vaippaihottumaa ja talkkia en ole koskaan edes ostanut. Kertakäyttöiset kuormittaa myös ympäristöä ja niihin menee loppujen lopuksi ihan hirveästi rahaa. Mä oon joskus sen suurin piirten laskenut, mutta yli 1000€ se ainakin oli.

  Kestoista tulee jotenkin hyvä mieli. Tietää, että tekee hyvää luonnolle, kukkarolle ja lapselle. Niihin jää myös helposti koukkuun ja etsiskelee kaikkia kivoja kuosia. :) Myöskin nyt lapsen ollessa isompi, mua usein turhauttaa, jos pojalla on päällä ihan puhdas kertakäyttö ja sitten se kakkaa siihen. Menee kokonainen vaippa hukkaan yhden pökäleen takia. Kestoissa se ei jotenkin haittaa, kun tietää, että se vaippa tulee sieltä taas takaisin. :)

  Meillä käytetään päivisin kestoja ja yöllä kertakäyttöisiä. Kestoissa imuteho kestää yleensä 2-4 tuntia kun taas kertakäyttö menee koko yön läpi.

  Mutta ihan pikku pikku vauvalla kestoilu on vähän hankalaa, kun kakka on niin velliistä ja sitä tulee litratolkulla. Joten aluksi ei välttämättä kannata liikaa ajatella kestoilua, vaan ottaa sen mukaan arkeen sitten kun jaksaa. Tai voi myös osakestoilla. Mikä vaan tuntuu parhaimmalta.

  Kestovaippoja on myös monen laisia ja itse olen kokenut taskuvaipat parhaimmiksi. Ihan pienellä sisätäyttövaipat.

  Mä voisin näköjään kirjoittaa kestoilusta romaanin. :) Kysy vaan lisää, jos haluat tietää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuin nyt ihan.. Mistä sä ostat sun kestovaipat? Kuinka usein joudut pyykkäämään päivän aikana? Monet kestovaipat sulla on?

   Poista
  2. Meillä on Babylandin taskuvaippoja. Niitä löytyy esim täältä:
   http://www.raskauskeiju.fi/index.php?tr=2
   Mutta mä oon ostellut niitä ensin vähän halvemmalla huutonetistä ja sitten tilannut ihan ittse ebay kautta. Ebayssa ne maksaa yleensä n 35€/20kpl, joten ihan selvää säästöä, jos tilaa itse. Tosin tuolta on toimitusaika melko pitkä 2-4 viikkoa. Toisina vaippoina meillä on Kushiesin AIO-vaippoja, joita tuli vuoden 2010 äitiyspakkauksessa. Niitä sitten keräilin kavereilta ja metsästin kirppareilta. Mutta ne on loppuviimeksi ollut vähä huonoja, kun materiaali menee koko ajan kovemmaksi. Toisin kuin noissa Babylandeissa, joissa on tosi pehmeä fleece.

   Mulla pyörii noita babylandeja varmaan 25 ja AIO-vaippoja 10. Nuo AIO-vaipat tosin jää juuri pieneksi niin niitä en enää kovin käytä.

   Mä pesen pyykkiä varmaan joka toinen tai kolmas päivä. Ja siinä samalla tosiian kaikkea muuta pyykkiä, joten nuo kaikki koneelliset ei tosiiankaan ole pelkkää vaippapyykkiä. Siinähän ne menee seassa. :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kiitoskiitoskiitos näistä vinkeistä! Avautui paljon toi kestoilu :-)

   Poista
 3. Ihana asu! (: On sun masu vaan niiin suloinen! ♥

  VastaaPoista
 4. http://varikasta-perhe-elamaa.blogspot.fi/p/kestovaipat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti vinkkauksesta, tuoltahan löytyykin hirveesti kaikkea! :-)

   Poista
 5. sul on tosi kivoja vaatteita :-) laita kuvia jossa näkyy naamaki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääkin jatkossa sit laittaa vähän kattavampia kuvia, en ees tajunnu että naama kiinnostaa mahan lisäksi :D

   Poista
 6. Siis onhan se ihan varmistettua että teille on tyttö vauva tulossa?
  AIvan ihana masu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joka kerralla ollaan saatu tyttölupaus :-)

   Poista
 7. Meillä on kestovaippailtu ja suosittelen ehdottomasti. :) Meillä on myös kertakäyttövaippoja paketti kaapissa, kun vanhempani toivat, mutta eipä niitä ole toistaiseksi tarvinnut. Kestovaippoihin saa kaikkia kivoja kuoseja niin siitäkin plussaa, heh :--D

  Vaippaihottumaa ei todellakaan tule. Kertiksissä materiaali on sellaista hautovaa ja kaikki on kemikaaleja ja ties mitä pullollaan, siitähän se suunnaton imuteho saadaan ja vaippaihottumat tulee just näistä kemikaaleista myös. Ja sitä rahan säästöä! En ole laskenut paljonko tulee säästöä mutta MONTA sataa euroa, se on varma, ja sen rahan voi sitten käyttää johonkin muuhun hyödyllisempään. Luontokin kiittää, kukkaron lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa kiva saada jostain kuulla vähän noita säästölukuja, ja kyllä mä alan kestoilusta innostua, jo senkin takia että luonto kiittää! :)

   Poista
  2. Kestovaippoihin voi mennä 100-200€ (itse ostin paljon käytettynä ja tuolta ebaysta. Jos haluaa suomalaisia ja uusia niin sitten menee varmasti enemmän), kun hankit hyvän määrän vaippoja ja imuja ja sitten kuluiksi jää enää pyykinpesukulut(sähkö, vesi, aine), jotka ei paljoa ole.

   Kertakäyttöiset:
   Jos lapsella menee 5 vaippaa/päivä ja paketissa on 50 vaippaa tarvitsee kuukaudelle 3 pakettia. Yksi paketti maksaa n 12€, joten kuukaudessa menee 36€. Vuodessa menee 432€ ja kahdessa vuodessa 864€. Nämä nyt on vaan noin arvioita. Pienten vaippapaketissa on enemmän vaippoja, mutta pienellä sitä vaippaa saa olla vaihtamassakin useammin. Lähemmäs kaksi vuotias taas osittain voi käydä jo potalla niin silloin vaippojakin menee vähemmän, mutta paketeissakin on yleensä vähemmän.

   Mutta jos ajattelee, että tulee toinenkin lapsi niin kestovaipoilla kuluja menee enää pesemiseen, mutta kertokäyttöisillä menee taas tuo 800€. Silloin voi oikeasti jo puhua säästämisestä! :D

   Poista
 8. anteeks,mut en oo lukenu paljoo tätä blogii, mut nii et tuleeks sulle nyt siis jo toinen lapsi? :D vai oonks mä lukenu väärin tai sillee... :) ja asutko yksin vai miehen kaa ja sillee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen vasta, muutamia kuvia kummitytöstä on tääällä blogin puolella esiintyny, niin ehkä oot hämääntyny niistä! :-) ja asutaan poikaystävän kanssa saman katon alla :-)

   Poista
  2. Nyt hämäännyin mäkin, mutta asutte sitten kumminkin sun vanhemmilla? :)

   Poista
  3. Joo vanhemmilla, mutta voisin oikeestaan kuvailla tota meidän mestaa pieneks yksiöks, jos se yhtään valaisis! Mul on kyllä tarkotuksena tehä aiheesta postauskin, kunhan saatais toi ihan valmiiks :-)

   Poista
 9. okei! :) no siitä oon sit varmaan hämääntyny!

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen