sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mystinen sairaalakassi

Aihe joka on käydään läpi varmaan jokaisessa raskausblogissa jossain vaiheessa - mitä sinne sairaalalaukkuun nyt pitikään pakata?

Mä oon monesta paikasta nyt lueskellu, että mitä sinne laukkuun nyt pitäiskään pakata mukaan kun lähetään synnärille. Mut mulle ei vaan oo jääny mitään mieleen! Mikko on jo pari kertaa sanonu, että sen laukun vois pakata valmiiks, mutta en vaan oo saanu aikaseks mitään pakkailuja koska se ei oo tuntunu ajankohtaselta. Synnäriin tutustumiskierroksella kuitenkin kehotettiin pakkaamaan se laukku hyvissä ajoin, ja mulla on pari-kolme päivää ollu ennakoivia supistuksia (menkkakipu+maha menee pinkeeks = ennakoivia supistuksia vai harjoitussupistuksia?) ja ajattelin, että kyllähän sen kassin vois yrittää saada täyteen.

Mutta siis nyt mä tarvisin vähän vinkkejä siihen, et mitkä jutut ois ihan pakollisia ottaa mukaan. En haluais mitään turhaa laukkuun, mutta enhän mä tiedä mikä oikeesti on turhaa ja mikä ei, kun ei kokemusta oo siitä, et mitä mä siellä teen ja kauanko joudun esim. oleilemaan yksin yms... Meiltä sairaalaan on n. 15-20 min matkaa, joten jonkun välttämättömän puuttuessa Mikko voi sen mulle varmasti tuoda :)

Mulle on tällähetkellä mukana lompsa, neuvolakortti, laturi, kännykkä ja kuulokkeet. Noi kulkee muutenkin oikeestaan aina mukana. Sit kans imetysliivit ja liivinsuojuksia. Ainiin ja mulle kotiutumisvaatteet! Melkeen unohtu.Vauvalle on puklurätti, muutama vaippa, pari tuttia ja sit noita vaatteita, joista oon muuten ihan pihalla, et kuinka paljon niitä pitää nyt sit pukea ylle ku lähdetään pois sieltä sairaalasta kotiinpäin...


Nyt siis te saatte sanoa, että mitkä pyllyrasvat sun muut ois teidän mielestä hyvä olla mukana, mulla ei nyt äkkiseltään tuu mieleen muuta mitä voisin heti pakata! Vaikka varmasti vielä paljon on pakkaamatta... :)

38 kommenttia:

 1. Mä ite pakkasin sairaalakassin äkkiä siinä vaiheessa, kun äiti jo ootteli autossa että lähdetään synnärille. :D Oikeestaan en tarvinu sieltä mitään, paitsi puhelimen ja kameran! Kaikki muu tarpeellinen löyty kyllä sairaalasta täällä ainakin. :) Toki on eriasia, jos haluaa pitää vauvalla omia vaatteita tms. Kotiinlähtöpäivänä mies sitten haki kotoa turvaistuimen ja vauvalle kotivaatteet sekä tutin, mä itse taisin lähteä samoilla vaatteilla kuin sairaalaan mennessä (alusvaatteita lukuunottamatta :D). Tietenkin kannattee ottaa myös jotain tekemistä matkaan, lukemista tms, jos pelkää että aika käy pitkäksi. Itselläni aika meni lähinnä vauvaa kattoen ja ihmetellen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kamera! Miten mä unohdinkaan :D Ja mustaki tuntuu että mielummin kattelen sitä vauvaa ku esim luen... :)

   Poista
 2. En oo ite synnyttäny koskaan, mutta :D Voihan sitä lukemista tms. ottaa jos sattuu niin että se synnytys kestää pitkään? Siskoni kun on synnyttänyt kaksi lasta, niin molemmilla on ensihetkistä lähtien ollut joku nalle tai pupu jota ne vieläki 2 ja 4-vuotiaana kantaa matkassaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, joku nalle tai pupu ois kyllä ihana olla! :) täytyy hommata joku erityisen ihana <3

   Poista
 3. Mun mielestä kaikkein tärkeimmät on vain neuvolakortti, kamera ja kännykkä.
  Mutta mitä muuta niin tosiaan nuo imetysliivit, laturi niin kännykkään kuin kameraan, jotain pikkuista napostelemista, jos synnytys onkin hidas, kotiin paluu vaatteet molemmille. Ei sinne mitään ihmeellisempää kannata raahata mukana. Aika menee kuitenkin vain ihmetellessä sitä pikkuista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän se taitaa olla, et ei siinä mitenkään hirveesti muuta mietitä ku vauvaa :) <3

   Poista
 4. Lukemista ja SUKKIA!! Ne sairaalan sukat on oksettavia ja pyörii jalassa! Sukat oli kyllä mulle ihan ehdoton ja mies saiki tuoda mulla pari extra pariaki myöhemmin sairaalaan :)
  Myös jotain herkkua? Mulla oli pari geisha suklaalevyä ja molemmat meni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai mun pitääkin noita sukkia nyt muutamat heti laittaa mukaan, niistäkin monta kertaa sanottu et ehdottomasti kantsii olla mukana, mutta enpäs vaan äsken aatellu!

   Poista
 5. Kannattaa muistaa, että voi tulla aika paljonkin jälkivuotoa raskauden jälkeen, joten siteitä kannattaa ottaa, että niitäkin sitten on kotiin päin tullessa.. Ku en tiedä miten teidän sairaalassa niitä siteitä on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joop pitää laittaa ostoslistaan, oma äippä muisteli aikoinaan saaneensa ylisuuret vaipat... :D

   Poista
 6. Hammasharja ja muut peseytymis ja hygienia jutskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitänee ostaa uus hammasharja ja pakata se heti, mitä luultavammin sillä lähtöhetkellä unohtaisin pakata noinkin oleellisen asian!

   Poista
 7. Mä en ottanut mukaan mitään. :--D Paitsi tietysti mulle oli kertyny jo sinne sairaalaan kaikennäköstä, ku nii pitkää siellä olin. Sit äitille sanoin et tuo jos huomasin et multa puuttuu jotain. Mut omat shamppoot ja hoitoaineet ja vartalosaippua(<3) :D Pyllyrasvaa vauvalle et tarvii, sen saa sairaalasta jos sitä tarviaa. Ite otin vauvalle tutin, mutten sit käyttäny sitä siellä ollenkaa. hammasharja ja tahna! vauvalle kotiutumisvaatteet kannattaa pakata valmiiks ja laittaa ne turvakaukaloon, josta miehen on sit helppo ottaa ne (+tietty turvakaukalo) tai kuka teitä nyt ikinä hakeekaan (samaan kassiin voit pakata myös sinulle kotiutumisvaatteet, jotkut rennot esim. legginsit ja toppi). :) öö, nii, läppäri! vauva nukkuu niiiin paljon, et sä kuolet tylsyyteen, ja tietysti joku mokkula, jotta pääset nettiin.. :) Siteitä! Liivinsuojia, imetysliivit, karkkia, juotavaa (mä totesin hyväks ne vissyt missä oli niitä vitamiinejä lisätty (esim. sinkkiä))...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siteet ja juotavat ostoslistaan! täytyy ostaa trippejä talteen :)

   Poista
 8. Kannattaa varmaan laittaa varmuuden vuoksi jotain pojallekin sopivaa sinne laukkuun,jos oikeasti käykin niin että pikkunen tahtoo yllättää :D Vaikka joka ultrassa on tyttä näkynyt,niin ei aina voi olla varma :) Mutta tuosta laukku jutusta en tiedä mitään,mutta kotiutumisvaatteet tietenkin kaikille ja varmaan jotain ajanvietettä on hyvä ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika epätodennäköistä varmaan :D mutta jos niin käy niin eiköhän se poikaystävä sitten kotoa voi tuoda sinne jotain sopivampaa...

   Poista
  2. no voi se poitsukin vaaleenpunasissa olla, kyllä siinä taitaa häpee äippä ja iskä sit enemmän ku vauveli :P tai sitten se Mikko joutuu kuskaa uudet vaatteet :)

   Poista
 9. Tuosta nallesta.. :) Meille tuotiin parikin nallea synnärille lahjaksi, joista yhden kanssa lapsi nukkuu vieläkin.. :)

  Ei sinne oikeasti kannata hirveästi mitään/ tartte ottaa.. Ja kun noin lyhyt matka on, niin pystyy tuomaan jos jotain jää.
  Kunhan ne tärkeimmät, neuvolakortti, kamera ja puhelin. Ja oletetaan että kaikki menee hyvin ja pääsette pian pois, niin sen kerran - kaks pystyy kyllä käyttää sairaalan saippuaa, sitten jos joutuu jäädä pitemmäksi aikaa, niin tehdä kotiväelle listaa, että mitä tarvii tuoda, sillon kun sen jo tietää, että mitä tarttee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojuu niin pystyy, en haluaiskaan mitään ihan hirveitä hössötyksiä sinne raahata :) mielummin mä sit kotona hoidan normipesut, muutenkin inhoan käydä vieraissa paikoissa suihkussa eikä siinä varmaan omat shampoot hirveesti helpottais...

   Poista
  2. Mä myönnän ainakin raahanneeni ihan älyttömästi mukaani tavaraa.. Kaikkien vinkkien perustella.. ;)
   En olis pystynyt käyttää alushousuja tai omia pikkusiteitä, kun jälkivuoto oli niin runsasta. Puhumattakaan omista vaatteista, olin koko ajan polviin asti märkä, kun maitoa alko herua ja imetysliivejä ei ollut, jotka kyllä sitten passitin ostamaan.
   Omia sukkia ei tehnyt edes mieli laittaa jalkaan, sairaalan sukat oli mukavan lepposet, enkä halunnut viedä niitä omia "sairaala" sukkia sitten kotia..
   Että ihan on yksilöllistä. :)
   Pidät mielessä vaan kameran, puhelimen ja neuvolakortin, ne on ne kaikkein tärkeimmät, kaiken muun voi kyllä juoksuttaa muilla jälkikäteen! ;) :)

   Poista
 10. Mä oon just viimesimpään oman blogini postaukseen tehny listan mitä aion ottaa mukaan sairaalaan, käy sieltä kurkkaamassa jos kiinnostaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oijoi olipa lista, mut kyllä mulle pari juttua mieleen jäi, joten kiitti kun vinkkasit! :)

   Poista
 11. Huvittavaa kun ihmiset tekee niin kamalan ison jutun tästäkin nykyään.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö itse tekisi siitä jonkinlaista juttua jos olisit ensimmäistä kertaa synnyttämässä? Et tiedä yhtään kauanko tulet olemaan sairaalassa, mitä jos synnytys venyy pitkäksi (miten vietät ajan? puuskuttamalla ja sänkyä puristamalla vai otatko mielummin kirjan tai lehden jota koitat selailla?), mitä jos lapsella onkin joku asia jonka takia pitää jäädä pidemmäksi aikaa, mitä jos sinulle käy jotain jonka takia jäät pidemmäksi aikaa...

   Poista
  2. ei mulla ollu tarkoitus mitään ylisuurta juttua tästä tehdä, kunhan vinkkejä kyselin, koska mua jännittää kyllä melkeen kaikki tähän ekaan raskauteen liittyen... :) ehkä sulla ei sitten oo omaa kokemusta tästä tai et vaan huolehdi tälläisistä pikkujutuista, ihmiset kokee tänkin niin erilailla :)

   Poista
 12. Käsi-, huuli- ja naamarasvaa mä suosittelisin, en oo koskaan synnyttänyt mutta sairaalassa yhteensä kolme kuukautta viettäneenä tiedän että siellä käy ilma välillä aika kuivaksi niin noi on pelastanut. Oon itse niin prinsessa näiden juttujeni kanssa etten halunnut mitään "sairaalan omaa" rasvaa pistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsekki olen vähä sellanen mukavuudenhaluinen, että sairaalaan otin mukaan omat shampoon, hoitoaineen, suihkusaippuan ja rasvat. alushousuja! ja siinä sairaalassa missä synnytin, oli aika viileä, että villasukatki on hyvät jos on vähäkää vilukissa.

   Poista
  2. mäkin kyllä haluan omat rasvat mukaan, vaikka sairaalan saippua nyt vielä ehkä meneekin :)

   Poista
 13. Sairaalakassista sua onkin jo neuvottu, niin enpä siitä nyt kommentoi sen enempää.. :)

  Mutta! Mulle kätilöt sanoivat synnärillä ollessani, kun tutin käytöstä kysyin, ettei vauvalle suositella kahteen ekaan viikkoon tuttia ollenkaan (mitähän kaikkia syitä siihen nyt olikaan, kysy vaikka sitten ite.. :)). Mutta oma on päätöksenne tietysti!

  Ja pyllyrasvoista sen verran, että sinkkivoidetta ja bepanthenia olen käyttänyt vain jos on ollut vaippaihottumaa, mutta muuten käytän aina talkkia että peppu pysyy kuivana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin luin jostain et ekat kolme viikkoa vois olla ilman, mut muuta mulle ei jääny mieleen, ku että tissin imemisen pitäis onnistua ennenku annetaan tuttia :) mut täytyypä sit siellä kysästä!

   Poista
 14. Löysin vasta nyt sun blogin ja oon tässä aikani kuluks lueskellut edellisiä postauksia ja voin jo nyt sanoa, että vaikutat ikäistäsi kypsemmältä ja todella fiksulta nuorelta naiselta!:) Ennen ajattelin ettei 18-vuotias ole mitenkään kovin nuori äidiksi, mutta nyt itse sen ikäisenä olen tajunnut miten nuori sitä oikeasti vielä onkaan, ja vaikka pitäisikin lapsista, ei monesta meidän ikäisestä varmasti olisi sellaisesta huolehtimaan.
  Sun kohdalla tulee kuitenkin tosi luottavainen fiilis, ja usko siihen että sun tulevalla nappulalla tulee olemaan tosi hyvät oltavat syntymän jälkeen:) Ihana lukea kuinka kypsästi ja hyvin otat tämän tilanteen ja kuinka paljon rakastat vauvaasi jo nyt. Susta tulee kyllä ihan mielettömän hyvä äiti!:) Tsemppiä viimeisille viikoille! Jään ehdottomasti seuraamaan tätä sun blogiasi ja toivottavasti ehdit postailla viellä syntymän jälkeenkin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tän kaltaiset kommentit on vaan niitä fiiliksen kohottajia, ja itellekin tulee rauhallisempi olo, ja tuntuu että kyllä tää kaikki tästä lähtee sujumaan, vaikka välillä huolettaakin useampi asia! :)

   Poista
 15. Anonyymi edellä vei lähestulkoon sanat suustani!!

  Eksyin blogiisi vasta viime viikolla, en kyllä edes muista enää miksi. Ajattelin heti, "jahas, mikäs teiniäiti tämä on..".

  Luin kuitenkin kaikki postauksesi ja voi kuinka väärässä olinkaan! Vaikutat todella kypsältä. Ilman kuvia ja tietoa iästäsi, en olisi varmaan edes ymmärtänyt, kuinka nuori olet. Eihän 18-vuotias ole enää lapsi, mutta harva ikäisesi on tänä päivänä valmis kuitenkaan äidiksi. Älä anna epäilijöiden kuitenkaan masentaa!

  Tunsin vilunväreitä, kun ymmärsin, kuinka paljon rakastatte lastanne jo nyt! Olette valmistautuneet tulevaan hyvin, suhtaudut asioihin järkevästi ja vaikutat onnelliselta. Tuli todella hyvä mieli :)

  Olisi kiva kuulla kuulumisia vielä vauvan synnyttyäkin. Toivon teille pelkkää hyvää! Alku on varmasti rankkaa, mutta toivon todella, että jaksatte ja pärjäätte!

  Ps. Hertta on ihana nimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Musta on kiva, että joku joka on ehkä alkuun hiukan epäluuloinen tän tilanteen suhteen, kuitenkin huomaa, että on meitä ihan kykeneviäkin nuoria äitejä! :)

   Poista
  2. Todellakin! Ei se ikä aina tarkoita kaikkea, vaan se oma asenne ja suhtautuminen voi olla paljon tärkeämpää! Väittäisin, että moni vanhempi odottaja voisi ottaa jopa mallia sinusta! :)

   Poista
 16. Tuleeko Hertan nimeksi todella hertta vai kutsutteko sitä vain sillä nimellä?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vain nyt tän masuajan kutsumanimi, mutta voihan se olla että vauva näyttää ihan Hertalta, eikä mikään muu nimi sovi alkuunkaan! :P

   Poista
 17. Tosi vähällä sitä pärjää.

  Kotiinlähtovaatteet molemmille, liivinsuojuksia ja omat hygienitarvikket, niillä pärjää loistavasti. (ehkä kirjoja, läppäri muuta tekemistä ym.)

  Tevreisin: Hirveästi turhaa mukaan pakannut.

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen