torstai 26. syyskuuta 2013

Ulkomaille vauvan kanssa!

Nyt tulee siis tämä matkapostaus josta olen puhunut! Elikkäs me lähdetään ens kuussa Kanarialle ja ajattelin tänne kirjoitella pientä muistilistaa asioista, joita Henskulle pitää muistaa ottaa mukaan. Toivon myös, että kommentoisitte, jos teille tulee muuta tärkeää mieleen! Mä itse en yleensä valmistaudu liikoja, vaan uskon siihen, että kyllä hätä keinot keksii. Listani ei siis ole sieltä pisimmästä päästä, joten olisi ihanaa jos te lukijat hiukan jatkaisitte sitä!

 Siinä on mun lista! Mekkoja otetaan myös mukaan illoiksi, mutta päivällä kuljetaan pitkissä vaatteissa ettei pikku likka pääse kärähtämään. Kengät ovat pakolliset ja soseetkin haluan ottaa täältä mukaan. Haluaisin kuitenkin syöttää Hennille mahdollisimman paljon samaa ruokaa mitä me syömme. Meillä on all inclusive-paketti (eli kaikki ruuat ja juomat kuuluvat hintaan ja saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Mä niiiin lihon ton loman aikana!!) joten eiköhän sieltä jotain herkkuja Henskullekin löydy. Henni ja Mikko lähtevät molemmat ekaa kertaa ulkomaille, ja isiä taitaa jänkättää enemmän kuin Henskua! ;) Koko konkkaronkkaa taas mietityttää se, miten Hennulainen jaksaa olla sen 6h lentokoneessa. A-p-u-a. Vinkkejä kuinka yksveetä vois viihdyttää? Onko ruudun toisella puolella pienten lasten kanssa matkustelijoita? Loppuun lätkäisen muutaman vanhan lomakuvan, niitä on mun mielestä ihana katsella ja haaveilla lämmöstä! Varsinkin nyt, kun ulkona on hiukkasen kylmä...

Mä rakastan Egyptiä! ♥ Olen ollut siellä kaksi kertaa ja toivon kovasti pääseväni sinne vielä joskus! Tällä hetkellä sinne kun ei sattuneesta syystä uskalla matkustaa...

Bulgaria ei oikein iskenyt muhun... Siellä oli jotenkin tosi likaista ja keskellä tietä oli tälläinen ''roskis'' :D

Bulgariasta

90% kaikista meidän lomakuvista on eläinten kuvia. Miksikö? Koska mä oon maailman hulluin eläinfani4ever! Kaikku kulkukissat ja koirat on pitäny aina kuvata :D Tosin seuraavalla matkalla pääosassa onkin Henni eikä eläimet! 

Pieni kisu nukahti meidän uimakassiin kun oltiin uimassa ♥ ♥ Söpöö! Tää kuva on myöskin Bulgariasta!

16 kommenttia:

  1. Me oltiin likan kanssa Espanjassa kesällä :) ! Meillä 5h lennot meni tosi hienosti, menomatkalla oli päiväuniaika ja takaisin tullessa yö, joten neiti nukkui paljon. Hereilläoloajan neiti oli vähän levoton, mutta piirtäminen oli kivaa. Meillä oli myös mukana muutamia uusi leluja ja välillä vaan töpsöteltiin käytävää edestakaisin. Nousut ja laskut neiti joi nokkamukista maitoa, eikä mitään kipuilua ollut. Ehkä helpointa olisi, jos saatte tytön koneeseen väsyneenä. Menisi osa ajasta nukkuessa :)

    Ja lista näyttää aika samalta kuin meillä! Meillä allaspäivien pelastus oli pitkähihainen uv-uimapaita :) omia ruokia kannattaa varata mukaan, sillä vaikka meillekin vannotettiin että kaikkea löytyy paikanpäältä niin eipä löytynyt... Vaikka uskon että tuosta all-inclusivista löytyy aina jotain syötävää Hennillekin! :)

    Hienosti se loma menee rennolla asenteella :) meilläkin loppui ruoat ja maidot ihan kesken ja jouduttiin kokeilemaan vaikka mitä kikkoja - mutta selvittiin! Ihanaa lomaa :)

    VastaaPoista
  2. Passi ja eurooppalainen sairaanhoitokortti tuli miulla ekana mieleen. :)

    VastaaPoista
  3. All inclusivesta vielä sen verran, että siellä ei kannata pahemmin syödä sitten mitään majoneesi juttuja, mutta sen nyt varmaan tiesitkin jo! Oli kamalaa luettavaa sillon, kun ite olin Rodoksella, että pari viikkoa sen jälkeen siellä oli alkanu tulla ilmi ongelmia näissä ruoka-asioissa ja ruokamyrkytyksiä tullu monille ja Turkissa sama juttu :/ Ihanaa matkaa teille kuitenkin jo etukäteen <3

    VastaaPoista
  4. Tässä pari juttua jotka tuli mieleen, varmasti ovat teilläkin käyneet mielessä mutta kommentoidaan jos joku kanssalukija saisi myös vinkkejä!
    - Ottakaa aurinkorasvassa sitten mahdollisimman voimakas/suojaavin, esim SPF 50.
    - Maitohappobakteerit ovat mielestäni tosi hyviä auttamaan mahan hyvinvoinnissa, kunhan kuurin aloittaa minimissään viikon ennen lomaa. Sen avulla on monet omat ja sukulaisten lomat pelastunut eikä ole tarvinnut kärsiä kamalista vatsanväänteistä.
    - Hennille sopivaa kipulääkettä
    - Muutama pari korvatulppia, itse matkustan ilman lasta ja jouduin kerran lentokoneessa lapsiperheen (yksi lapsista alle 1v) viereen. Kun se alle vuotias rupesi kirkumaan niin perheen äiti ojensi kaikille lähellä oleville uudet paketit korvatulppia. Aivan mielettömän huomaavaista ja toivoisin että useampi ottaisi asiasta vinkin. Koko koneelle ei tarvitse tulppia jakaa, mutta jos edes vieressä, edessä ja takana istuville saisi tarjottua korvatulpat niin olisi aivan ihanaa.

    Täältä löytyy vielä yksi ihan kiva artikkeli aiheesta "lapsen kanssa lentokoneessa": http://www.salamatkustaja.com/2010/10/lapsen-kanssa-lentokoneessa-lentoemanta.html
    Siellä on korvien särkyyn vinkkinä myös "Mikki Hiiri-korvat" jossa ymmärtääkseni kertakäyttömukeihin pistetään lämpimässä/kuumassa vedessä kostutetut paperipyyhkeet ja mukit pistetään korville nousun ja laskun ajaksi.

    VastaaPoista
  5. Me oltiin just kaks viikkoo sitten meidän pojan (13kk) kanssa Kreetalla, ja kuinka stressasinkaa turhaa kaikesta. Meidän matka meni paremmin kuin hyvin! :) Lentomatkoilla ei ollut mitään ongelmaa, poika jopa nukkui päikkärit siellä ja nousut ja laskut meni myös hienosti. Mulla oli mukana hänelle kirjoja, koska ne mahtu hyvin hoitolaukkuun joka oli tietty käsimatkatavaroissa ja poika tykkää katsella niitä:-)
    Me otimme pojalle sellasia pikapuuropusseja mukaan, jotka on kevyitä laukussa mutta myös käteviä valmistaa ku ei tarvi muutakun lisätä kiehuva vesi, joka onnistu vedenkeittimellä tosi kätsysti! Otettii kyllä muutama valmispuurokin siltä varalta että illalla ravintolassa voisi poitsulle antaa helposti.
    Lisäksi otin mukaan uv asun joka oli kätevä uidessa ja uimavaipat myös oli tosi käteviä! Meillä oli myös 50 suojakertoimista aurinkorasvaa koska yli +34 asteessa mitä siellä oli, pitkähihaiset olisi ollu ihan liian tukalia ja vaikka kuinka varjossa yritti pitää, kyllä sitä välillä auringossakin oltiin. Eikä poitsu palanut mistään, eli hyvin suojasi raavat ja uv asu;)
    Maitohappobakteerit on kans hyviä olla, myös itelleenkin jos on herkkävatsainen (rela merkkinen oli hyvä, purutabletti, joka käy myös 1veelle)
    Aurinkolasit on myös hyvät jos lapsi suostuu sellasia pitään jajaja...no eiköhän siinä kaikki mitä itelle mieleen tuli:-D maalaisjärkikin on hyvä ottaa mukaan niin selviää!
    Ihanaa matkaa teille, nauttikaa:)

    VastaaPoista
  6. voi mä tykkäsin Bulgariasta ihan hulluna ku kävin Kultahietikoilla! =) Mutta se olikin semmone bilereissu!

    Me ollaan perheen kanssa käyty Kanarialla kun mun pikkuveli oli ihan pieni niin sieltä ainakin löyty tosi kattavasti kaikkia lastenruokia kyllä :) Mutta hyvähän se on ku ite ottaa mukaa, jääpähän matkalaukkuun tilaa sitten ostoksille kun ruuat on syöty pois ;)

    Ja siitä lentokoneesta, jos teillä olis joku tabletti tms niin siitähän olis likan hyvä kattoo vaikka muumeja, jos semmonen kiinnostaa =) Ja yleensä ainakin meillä on pitemmillä matkoilla tullu sieltä lentokoneenki näytöstä jtn elokuvia =)

    VastaaPoista
  7. Ruokaa, oli se sitten All Inclusivesta tai purkkiruokaa, löytyy paikanpäältä! Älä turhaan raahaa mukaan! Korkeintaan puurojauheet, jos puuroa syöttä. Samoin vaipat ja kosteuspyyhkeet!

    Oman 1-vuotiaan kanssa reissattu jo 10 lentoa ja ei mitään probleemia!

    VastaaPoista
  8. tiesitkö että suihkeita suositella pienille kun ärsyttää nenää.. Korvat pysyy nousut ja laskut auki kun lapsi käyttää tehokasta imuaan, eli imee tuttipullosta tai tuttia. Tämä paras. T.lentoemo

    VastaaPoista
  9. Kun matkustettiin joskus vuonna nakki etelään ja mun sisko oli yks vuotias ja sitä särki korvia niin lentoemäntä tekisi sellaisen kikan että pahvinen kahvimuki ja sinne märkä, kuuma paperi ja sitten toinen muki päälle. Tämä korvaan kiinni niin helpottaa särkyä :)

    VastaaPoista
  10. En tiedä mistä nenäsuihkeista on kyse mutta ihan tavallisia keittosuolatippoja saa kyllä käyttää jo vastasyntyneilläkin.

    VastaaPoista
  11. Tippoja toki saa, mutta suihkeita ei suositella

    VastaaPoista
  12. Tultiin Turkista edellispäivänä ja voisin lisätä sun listaan vielä jotain, mitä meillä oli tärkeitä:
    - aurinkovarjo rattaisiin! Oli ihan ehdoton, vaikka aluksi aattelin sen olevan täysi turhake!
    - paljon peppupyyhkeitä ja erityisesti harsoja, niitä käytettiin mm. vaunusuojana, peittona, ruokalappuna ja toki puklurättinäkin :D
    - lentokoneeseen jotain naposteltavaa vauvalle, mä kuorin porkkanoita valmiiksi ja otin myös banskun kotoa mukaan
    - aurinkolasit vauvalle
    - ohut pipo jos on kamala tuuli

    Hmm mitäs muuta. Maitohappobakteerikuuri kannattaa aloittaa tietty ja jatkaa koko loman loppuun asti. Maisaa ja Teletappeja puhelimeen/tablettiin ja kaikkia jänniä leluja mukaan, kuten äidin aurinkolasit. :D

    Kiva reissu teille varmasti tulee!

    VastaaPoista
  13. Peppupyyhkeet ja banskuthan toki kannattaa ottaa jo Suomesta mukaan, niitä kun on kaupat Turkissa pullollaan. Itse jopa tuon Turkista miellyttävän tuoksuisia peppupyyhkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bansku oli kyllä ihan lentokoneeseen evääksi. :D Ja peppupyyhkeillä tarkoitin sellaisia pieniä Ikean froteepyyhkeitä, mutta mä en kyllä vauvalle käyttäisi mitään hajustettuja kosteuspyyhkeitä.

      Poista
  14. Paljonko lisää toi all inclusive -paketti maksaa aikuiselta?

    VastaaPoista
  15. Me oltiin ekalla reissulla, kun neiti oli alle vuoden ikäinen...
    -yliopiston apteekista saa sellaisia puuduttavia korvatippoja, ovat tosi pop (myös meidän nykyisin 5v halusi niitä lentomatkalla)
    -kannattaa varata lentokoneeseen jotain uutta tekemistä ja/tai joku uusi lelu
    -jos mahdollista, kannattaa varata koneesta ne ensimmäisen rivin paikat: siinä on enemmän tilaa jaloille ja lapsi voi leikkiä siinä paremmin
    -meillä oli kaikki soseet ja vaipat Suomesta mukana ja oli hyvä ratkaisu. Aina ei ole sellaisia, joihin on tottunut ja esim vaipoissa voi olla eri juttuja, vaikka merkki olisikin sama. Meillä kyllä oli enemmän tarvetta hedelmäsoseille ja puuroille. Sen verran neiti söi silloin jo ns kunnon ruokaa kuin tarvitsi ja kuumalla hedelmäsoseet maistui paremmin. Mulla oli mukana myös pieni vedenkeitin; siinä pystyi helposti keittämään veden ja puuron sai annettua omassa huoneessa. Lämmitin kuumassa vedessä myös vellit ja korvikkeet. Keitetyllä vedellä putsasin myös tuttipullot yms
    -aurinkovarjo rattaisiin on hyvä. Mulla oli mukana myös sellainen valkoinen lakana, mikä on tarkoitettu pinnikseen. Sillä sai hyvin suojattua tytön auringolta, mutta ei ollut kuuma. Laitoin sen löyhästi rattaisiin, joten ilma kiersi hyvin. Mulla oli myös pyykkipoikia, joten kiinnitys onnistui hyvin.

    Muuten vaan hyvä fiilis ja matkustaa lapsen ehdoilla. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen