lauantai 7. heinäkuuta 2012

About 47 days to go

Laskettu aika on enskuussa.  Mulle tuli eilen hirmunen ikävä Herttaa, ku leikittiin illalla, ja sithän mä vast tajusin, että ei kauaakaan niin mä oon mun pikkuisen tytön (tai ylläripoitsukan) mami. Se tuli jotenkin tosi nopeesti ja ihan puun takaa mun mieleen, jotenkin mä oon vaan niin tottunu raskaanaolemiseen, etten oo ees ehtiny kaivata vauvaa syliini, mut eilen sit siinä vauvan peuhaillessa ja masua taputellessa tuli tosi kova ikävä just tätä syntymätöntä mussukkaa ♥

Tunnen tän vekaran jo nyt ihan omakseni, vaikken paremmin ookkaan päässy tutustumaan, kun mahan läpi. Tiedän mun pikkutytsystä sen verran, että illalla pitää aina peuhailla ja kääntyillä ihan hirmusesti, oikea puoli mahasta on paras paikka kerääntyä mykkyrään ku äippä on liikenteessä ja aina erityisen villin päivän jälkeen laiskottaa pari seuraavaa päivää. Vaavi treenailee ahkerasti hengityslihasten käyttöä, koska hikottelua tuntuu useita kertoja päivässä. Vauva innostuu aina, kun kuulee isukin äänen, ja tykkää kun silitellään masua. En malta odottaa, että pääsen kunnolla perille siitä, minkälainen tyyppi meidän lapsi onkaan! Oispa kiva jo päästä tutustumaan, mutta toivon kuitenkin hartaasti, että Hertta jaksaa olla masussa ainakin sinne rv 38 asti! :)

Synnytys ei vielä jännitä. Ihan hirveesti en sitä oo ees miettiny, mutta kyllä senkin aika tulee. Musta on vaan hyvä, etten vielä hermoile tulevaa, koska muuten mä varmasti kypsyttäisin pelkoni ihan liian suureks. Sen verran ollaan Mikon kanssa jutskattu, että se tulis mukaan synnytykseen, jossei vaan satu niin surkee tuuri, että se ois esim. töissä tai Forssassa just sillon, ku ois h-hetki. Se pääsis kyllä töistäkin lähtemään jos ois pakko, mut matka on aika pitkä :( Mun äiti on lupautunu tulemaan mukaan, jos vaan haluan. Mä en vielä oikeen tiedä, et rauhottaisko se, vai olisko parempi olla ihan vaan Mikon kanssa. Kuka teillä on ollu mukana synnytyksessä, vai onko ollu ketään?

36 kommenttia:

  1. Aivan ihana masu! Kyllä se pikkuinen kohta tulee :) Ja toivottavasti Mikko pääsisi mukaan synnytykseen, rakkaan tuki on erittäin tärkeää. Sekä tietysti vahvistaa isä-tytär -suhdetta. Suosittelen ottamaan sekä äitisi että Mikon, sillä synnytyssalista pääsee aina pois, jos alkaa ahdistamaan. Kaikkea hyvää pienelle perheellenne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihan totta, kyllähän sieltä pois pääsee jos sit tulee ahdistus, eikä tarvii jossitella jos jälkeenpäin tuleekin fiilis et ois halunnu sen oman äidin sinne kans mukaan! :-) ja kiitos hirmusesti! <3

      Poista
  2. Ihanan kesäinen kuva! (: Olet kyllä todella kaunis Essi ♥

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva, olet tosi kaunis! :) Tää ei nyt liity postaukseen mitenkään mut minä vuonna sä olet siis syntynyt? Vaikutat tosi kypsälle ja susta kyllä tulee varmasti mitä parhain äiti Hertalle :) Tykkään kovasti lukea sun blogia ja sun kaikki postaukset on aina mukavaa ja mielenkiintoista lueskeltavaa! Tsemppiä ja onnea loppuraskauteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan kohta synttärit ja täytän 18, oon siis syntyny vuonna -94 :-) ja kiitos!

      Poista
  4. Oot tosi kaunis! Ja ihanat vaatteet ja masu! :)
    Mulla oli synnytyksessä äiti ja mun poikaystävä ja se oli tosi hyvä! Koska jos toinen vaikka kävi jossain ni oli seuraa, ja meillä esim. Ku oltiin valvottu niin kauan ni pääs poikaystäväki vähä nukkumaan ennen ponnistusvaihetta et jaksaa sit paremmin pysyy hereillä ja hoitaa vauvaa :) ja äitin tuki oli tosi ihana olla siellä! Eli suosittelen :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Se siinä sit onkin, et jos kauheen kauan joutuu valvomaan, niin kyllähän siinä jokainen väsyy, ja ois se kiva jos sit vaikka Mikon nukkuessa ois äippä vähän pitämässä seuraa :)

      Poista
  5. Mun mielestä se on ihan makuasia... Kuinka pitkä matka Forsasta on teille tai synnärille?

    Voihan sen tehdä niinkin, että sovit, että äitisi tulee mukaan, jos miehesi on poissa. Koska itse sanoisin, että en missään tapauksessa olisi halunnut olla hetkeäkään yksin salissa, vaikka siellä aikaa menikin. Ja, jos yhtään lohduttaa, niin monesti ensimmäinen synnytys kyllä kestää sen verran, että mies ehtii mukaan ellet sitten ole poikkeus. =)

    Mä olin miettinyt samaa etukäteen ja stressannut asiaa. Mulla oli synnärinä naistenklinikka ja matkaa sinne kuitenkin tunti. Olin ihan paniikissa, että mitä, jos mies on töissä... Silloinen työpaikka oli siis vielä Hesan keskustassa eli hänen olisi ensin pitänyt tulla kotiin ja sitten meidän lähteä tai sitten mun lähteä yksin ambulanssilla yms. Mutta se asia ratkesi siten, että olin osastolla ja siellä käynnistettiin. Siinä vaiheessa soitin miehen töistä mukaan, kun siirryin osastolta saliin. Ja siitä meni silti tosi pitkä aika.

    Mä en osaa ajatella, että siellä olisi ollut muita mukana kuin mies ja toki kätilöt, lääkärit yms. Mutta jokainen on erilainen ja jokaisen suhde esim. omaan äitiin on erilainen. Ehkä tilanne olisi ollut erilainen, jos oma mies ei olisi päässyt synnytykseen. Mutta yksin en siis olisi halunnut olla. Vaikka mies ei tehnyt välttämättä muuta kuin piti mua kädestä kiinni, niin oli kuitenkin läsnä siinä koko ajan. Ja toki oli myös hänelle tärkeä hetki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Forssasta ois synnärille about 1,5h, ja niinhän se kuitenkin on et yleensä se eka kerta kestää pitempään, joten ehkä mun ei tarvii sitä jännittää :) Mut onhan niitäkin, jotka on sit ehkä jättäny lähtemisen vähän viimetinkaan, ja ollu sairaalassa vaan esim tunnin, ja ipana on jo ulkona! Ite en kuitenkaan varmaan uskalla olla kotona liian pitkään, eka kerta kun jännittää sit kuitenkin ja haluu vaan päästä hyviin käsiin... :)

      Poista
  6. Lapsen isä oli synnytyksessä mukana, ja toivotaan, että on seuraavassakin.

    Muistan tuon ikävän tunteen omasta raskaudestani :`)

    VastaaPoista
  7. Essii ! Oot kyllä niin kypsä Hertan äidiksi. Olisin niin onnellinen jos olisin Hertta ja saisin noin mukavan äidin. Hertalla tulee olemaan hyvät oltavat teillä ! <3 Toi kuva on tosi kaunis! Toivottavasti loppuraskaus sujuu hyvin! (: Pidän peukut pystyssä että kaikki menee nappiin,jopa se että Mikko pääsee sitten h-hetkeen mukaan ! :')

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus! Jatkatko blogia sit vielä ku vauva on syntyny ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, kyllä mä oon aatellu jatkaa, toivottavasti arki antaa sen verran periksi että kerkeisin ja jaksaisin, tykkään bloggaamisesta niin paljon! :)

      Poista
    2. Kiva ! :) Odotan jo kuvaa Hertasta ;P

      Poista
  9. Ootan jo et sun vauva syntyy! :) oon saman ikänen ku sä ja vaikka en raskaana ookkaan oon kanssa miettiny samaa kenet sit haluisin mukaan mut kyl mä mun miehen mukaan ottaisin, en vrm ketää muuta koska haluisin et se hetki olis vaan mun, mun miehen ja sit tietenki sen vauvan ku syntyy. =) en haluis siihe ketää muuta siihe hetkee ku meist tulis perhe :) saattaa tietenki olla et mieli muuttuu mut en usko. Sit mitä oon jutellu kavereiden kanssa ja muutenki ihmisten kaa ketkä on saanu lapsia nii mä vrm oon sellanen sit kuka jännittää aika paljon synnytystä mut oon aina ajatellu et on muutki pärjänny nii kyl mäki pärjään! Ja kyllä sullaki menee hyvin ! =)
    Susta tulee vrm tosi hyvä äiti!! =) ja hertta on muute tosi sulonen nimi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempistä! Hyvä ajattelutapa onkin, et siitä on ennenkin selvitty, ja tullaan selviämään jatkossakin :-)

      Poista
  10. http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2012062815778141_rb.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ollaan myöskin hoettu, että nuorilla on korkeempi kipukynnys, mut pitää nyt sit yrittää olla jännittämättä!

      Poista
  11. Söpö masu! ♥ Minkä merkkinen ja mallinen kamera sulla on? (:

    VastaaPoista
  12. Voi tää sun blogi on niin ihana!:) Aina yhtä innolla odottelen uusia postauksia.Oon seuraillu jo pidemmän aikaa tätä,mut en oo saanu aikaseks kommentoida koskaan.Pakko sanoo,et susta tulee kyllä varmasti ihan mahti mami Hertalle!:)
    Ja oi miten suloinen masu♥ Voimia kaikkeen tulevaan! (:

    VastaaPoista
  13. Sori jos tätä on jo kysytty ja oot vastannu, mutta millon täytät 18? :)

    VastaaPoista
  14. Itselläni synnytyksessä oli mukana mieheni, joka oli erittäin hyvä asia, koska yli puolet kätilön selityksistä meni ohi, mutta mieheni sitten pystyi toistamaan ne minulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin epäilen et mulla voi olla pieniä keskittymishäiriöitä, joten oishan se hyvä jos mukana ois joku, joka kuuntelis!

      Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Mies oli mukana. Vaikka saapuikin 2h ennen ponnistusvaihetta. KYLLÄ käynnistys on nopea :D miehellä oli hieman hankaluuksia saada kyytiä sairaalaan kello 23.10.
    Kätilön kanssa olin, ennenku mies tuli :)

    VastaaPoista
  17. Voisitko kuvata Hertan tavaroita ja vaatteita ja tehdä niistä postauksen:)

    VastaaPoista
  18. Onko Essi jo synnyttämässä kun ei ole kuulunut moneen päivään?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yhtenä kappaleena vielä ollaan, vaikka olis kiva kyllä ilmottaa että täällä pidellään vauvelia jo sylissä :) anteeksi pitkä tauko!

      Poista
  19. Oot syntyny samana päivänä kun mun sisko, mutta vaan eri vuonna :)

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen