maanantai 3. marraskuuta 2014

Jouluinen maustekakku

Sateiset maanantaihuomenet! 
Joulu tekee pikkuhiljaa tuloaan ja mä oon tässä pikkuhiljaa alkanut fiilistelemään sitä. Joulutortut ei oo ihan se mun juttu, joten joulun tuntua täytyy maistella jotenkin muuten. Niinpä kehittelin Jouluisen maustekakun lämpimän glögin kaveriksi.

Inspiraatio tähän ihanaan kakkuun tuli Meiralta, jolta sain viime kuussa paketin, joka sisälsi mm. hasselpähkinäjauhetta. ''Toi on mun mauste!'' ja siitä se ajatus sitten lähti. Maustekakku joulun kunniaksi. Alkuperäinen ohje on noin 50vuotta vanha, ja minä halusin antaa sille uuden twistin. Pähkinäisen twistin!
 
Jouluinen maustekakku
 
150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl  Meira hasselpähkinäjauhetta
2 dl omenahilloa
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen omenahillon kanssa.
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 60min.

Kuorrutus
50g voita
5 rkl vahvaa kahvia
3 dl tomusokeria
 
Keitä vahvaa kahvia ja sulata voi. Sekoita kahvi ja voi ja lopuksi tomusokeri.
Kaada pian kakun päälle, ettei kuorrute jähmety liikaa.
Koristeluun hasselpähkinärouhetta.
 

 
Tämä on mun mielestä vaikka hyvä joululahja! Tämän voi tehdä ajoissa ja pakastaa. Itseasiassa maku vain paranee kun käyttää tämän pakkasen kautta, suosittelen kyllä koklaamaan! :)





Yhteistyössä Meira
blogirinki.fi


6 kommenttia:

  1. Ai nami toi näyttää hyvältä♥ Hasselpähkinät jättäisin kyllä allergian takia vaan pois, muuten tuota voisinkin testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaan ihmeessä! Toimii loistavasti myös ilman pähkinöitä :)

      Poista
  2. Kyllä, kummitädille kelpaisi tällainen joululahja! ;)

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen