tiistai 26. helmikuuta 2013

Soseisiin hurahtanut

Vaikka tämä kamalan nössöltä ryyppäävien ikätovereideni korviin kuulostaakin, niin sanon tämän silti: vauvan soseiden tekeminen on yks mun lempparipuuhista! Se ei ole mitenkään haasteellista tai vaikeaa, mutta kivaa se on. En ole muuten mikään himokokkaaja, mutta tätä teen oikein mielelläni! Nyt ajattelinkin kertoa vähän siitä, mitä Henni syö. Tästä tulee siis vauvanruokapostaus!

Olen tehnyt kaikki Hennin ''lämpimät'' soseet itse. Kerran ostin peruna-porkkana sosetta kaupasta, mutta se ei maistunut tytölle ollenkaan. Hän tykkää vain äidin tekemästä ruuasta ;) Hedelmä- ja marjasoseet olen ostanut valmiina. Päärynä on Hennin herkkua. Mä tein kerran itse Hennille makuannoksen banaanimössöä, mutta tytölle tuli siitä muutama näppy, joten sen yhden kerran jälkeen ei Henni ole banskua saanut. Päärynän ja banaanin lisäksi Henni on välipalana maistanut mangoa, mustikka-puolukkaa, mustikka-vadelmaa ja ruusunmarja-vadelmaa. Kaikki muut ovat Hennille maistuneet paitsi mustikka-puolukka, mutta se on minunkin mielestäni aika hapanta!

No sitten niihin lämpimiin ruokiin. Me aloitettiin kiinteiden maistelu ja syönti vasta muutama viikko sitten, joten makuja on ollut vasta muutama. Aloitmme maistelemisen porkkanalla. Se maistui jo ekalla kerralla hienosti. Henni on muutenkin syönyt kaikkea mitä olen hänelle tarjonnut. Pieni tissitakiaiseni on aina ollut kova syömään ;) Olen tehnyt pakkaseen porkkanaa, kukkakaalia, bataattia ja kanaa. Seuraavaksi vuorossa on kesäkurpitsa ja kala! Olen laittanut soseet aina jääpalakuutioihin, joten Henni saa joka päivä erilaista sosetta kun yhdistelen eri kuutioita. Soseiden tekeminen on helppoa: kuorin vihannekset ja keitän ne. Soseutan ne sauvasekoittimella ja laitan pakkaseen. Easy!

Vielä loppuun muutama sana puuroista. Hennille maistuu superhyvin Valio Onni-puurot, mutta ajattelin kuitenkin seuraavaksi koittaa tehdä puuroa itse. Ehkäpä jo tänään, koska viimeinen Onni-puuro syötiin eilen! Luultavasti raportoin omasta puurokokeilustanikin tänne ;)

Ps. Hensku täytti eilen puoli vuotta ♥ Iso tyttö käytti lenkillä aurinkolaseja!

21 kommenttia:

  1. mä en malta oottaa et saan ruveta kokkailemaan edille soseita ja ruokaa jipii ! mä oon kova laittamaan muutenkin ruokaa niin musta on ihanaa kun saan yhden uuden maistelijan mun kokkailuille :D Vielä enemmän ootan sitä hetkeä kun edi saa ruveta syömään meijän kanssa samaa safkaa, sit aion oikein panostaa puhtaisiin ja hyviin raaka-aineisiin ja perheen yhteisiin ruokailuhetkiin :) sain lahjaksi sellasen kirjan kun luomuruokaa lapselle, siinä on kaikkia ihania ohjeita soseista sit vähän ruokaisempiin isompien lastenruokiin !siellä oli jopa sellanen 1-vuotis synttärikakun ohje joka on vähän niinkun "juustokakku" mut tehdään marjoista/hedelmistä ja piimästä yms :) jipii tää mamma rakastaa ruokaa :D !

    Ps. ihana henni <3 ja sinä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mikä kirja se oikeen on? :) haluaisin itsekin sellaisen!

      Poista
    2. "---sain lahjaksi sellasen kirjan kun luomuruokaa lapselle, siinä on kaikkia ihania ohjeita---"

      Kirjan nimi on Luomuruokaa Lapselle. Tähän malliin: http://www.moreenikustannus.fi/Products.asp?document_id=745

      Poista
  2. Semmonenkin kirja on muuten kuin "vauvan ja taaperon keittokirja" ja on muuten hyvä! suosittelen :)
    Ihana kun teet ruuat itse, siten tietää tarkalleen mitä ruuassa on, eikä taatusti ole lisäaineita. Kaupan ruuissa sitäpaitsi on paljon vettä, oma tekemä on paljon ravitsevampaa.
    Kannattaa muuten keittämisen sijaan höyryttää juurekset kypsäksi, näin vitamiinit yms. säilyvät etkä keitä niitä pois :) luomujuurekset voi höyryttää kuorineen!
    Ihana äiti olet, harvinaisuus nuorien mammojen keskellä! hyvää kevättä teille, muutto ja kaikkea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, varmasti höyrytän ensi kerralla! Ja iso kiitos mieltä lämmittävästä kommentista <3 hyvää kevättä sinnekin päin! :)

      Poista
  3. Minä oon tehny kans meidän tytön ruuat itse, kun se vaan on yksinkertaisesti mukavaa hommaa :D päärynäsose on muuten tosi helppo tehdä itsekin ! keittää vähä aikaa niitä vähässä vedessä ja sitten menee mössöksi ihan haarukallakin. meillä ainakin tykätään ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kans oon tehnyt päärynäsosetta itse ja myös omena-päärynäsosetta. Se on kätevä kun pakastaa jääpalamuotteihin ja lisää puuroon niin puuro jäähtyy kuin itsestään :)

      Poista
  4. Moikka Essi!

    Tää ei liity tohon sun aikasempaan juttuun, mut luin silloin aikasemmin sun raskausden jälkeen kun tuskailit niitten raskauskilojen kanssa mitä jäi synnytyksen jälkeen, niin haluisin tietää, et miten ne lähti sit pois ja miten pian? Kun itse synnytin joulukuun alussa ja raskauskiloja tuli noin 16kg, ja jotain 8 kg lähti pian mut nyt nää loput 8kg ei millän meinaa lähteä, vaikka ulkoilen melkein pävittäin vaunujen kanssa ja oon vähentänyt herkkujen syömistä. Onks sulla mitään vinkkiä mikä vois auttaa? Ahdistaa tää paino nyt, en oo ikinä ennen painanu näin paljon. :( Sä oot nyt ainakin tosi hoikassa kunnossa :)

    T: Catsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mä yritän väsäillä postausta tästä aiheesta :)

      Poista
  5. Meijän pitäis myös hankkia aurinkolasit (tyttö 5,5 kk):) Niin ja musta on myös kiva tehä soseita. Puurot teen ite mikrossa, koska en jaksa keitellä. Pohdin kyllä, että jos hankkisin vesihaudekattilan, niin puuro vois itekseen kiehua, eikä sitä tarttis sekotella. Samalla koko perhe vois syödä siitä :)

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivan olonen blogi siulla :) jäin heti lukijaksi...:) Ja söpö Henni<3

      Poista
  7. syökö henni velliä?

    VastaaPoista
  8. niimpä niin..:) lupasit juuri että alat postailemaan taas enemmän nyt kun aikakin riittää hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on Essin blogi, joten eiköhän hän postaile juuri silloin kun haluaa?! Essi on monen monta kertaa sanonut täällä että viettää mielummin Hennin kanssa aikaa aikaa kun on koko ajan postailemassa. Sinulla ei tainnut olla lapsia? Minäkin vietän mielummin aikaa 1kk vanhan tyttäreni kanssa kun netissä lorvimassa! Lapselle on myös tärkeää että joku on lähellä.
      Nettiin pääsee aina mutta lapsen lapsuutta ei voi elää uudestaan.

      Poista
  9. Ihana Henni! :) Onhan se soseiden teko järkevämpää kuin juopottelu ja paljon hauskempaakin ;) Minunkin 7kk tyttöni rakastaa soseita ja niitä on ihanaa väkertää tuolle vaaville <3

    VastaaPoista
  10. Essi, mitä teille kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, oikein hyvää! Mä tein oikein piitkän kuulumispläjäyksen sun kommentista inspiroituneena! ;)

      Poista
  11. Essi: Juu ois kiva, jos tekisit siitä aiheesta postausta :) Sulla on kiva blogi muutenkin ja sulonen Henni :) T:Catsi

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen