torstai 17. joulukuuta 2015

Viimehetken joululahjat hoitotädeille + pätkisfudgeohje

Pienen budjetin joululahja vielä hakusessa? Nou hätä, vedä syvään henkeä, vielä kerkeää!

Hennillä alkaa huomenna loma ja silloin pitäisi kiikuttaa pieni lahja hoitotädille. Oon itse ehkä vähän sitä mieltä, että kaikenlaisia tuikkukippoja eri sarjoista kerkeää kyllä kerääntyä hoitajille vuosien varrella, joten suosin jotain itsetehtyä; tässä tapauksessa jotain makeaa. Hot chocolate kit ja sen seuraksi pätkisfudge. 
Hot chocolate kitiin löytyy netistä vaikka minkälaisia ohjeita googlettamalla ja me mentiin tosi helpon kautta: kaakaojauhetta ja minivaahtokarkkeja nättiin purnukkaan, päälle pitsiä ja langalla koko hökötys kiinni. Langalla voisi mukaan kiinnittää myös esimerkiksi pienen pullon Baileysia. Tästä "lumiukkosopasta" saisi varmasti yksinkin kauniin väkerryksen, mutta koska tämä oli meillä niin yksinkertainen, tehtiin sen seuraksi pätkisfudgea joka sekin oli maailman helpoin tehdä ja johon massa valmistui kymmenessä minuutissa. 

P Ä T K I S F U D G E

1 tölkki kondensoitua maitoa
2 pussia Pätkis Mini Biteseja
200g maitosuklaata

Laita kondensoitu maito, pätkikset ja pilkottu suklaa kattilaan ja sulata ne massaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (mun vuoka oli noin 20x30) ja koristele heti, massa alkaa jähmettyä nopeasti. Anna olla jääkaapissa hetken ja leikkaa jähmettynyt fudge pieniksi paloiksi.
Paketoi fudget laittamalla ne vaikka kinkunpaistopussiin. Säilytä jääkaapissa!
Eimuutakun kauppaan mars, vielä kerkeää!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen