perjantai 14. kesäkuuta 2013

Perjantain ruokapäiväkirja

Noniin ciao :) Ihanaa kun te ehdottelitte niin paljon postausideoita edellisen postauksen kommenttiboksiin! Päätin lähteä heti toteuttamaan teidän ideoita ja aloitan tälläisella ruokapäiväkirjalla. Tätä tehdessäni huomasin, kuinka hyvä tapa tää on seurata sitä, kuinka paljon ruokaa suuhunsa päivän aikana mättää! Mulla on tapana herkutella ihan liikaa, ja syön vaikka ei olis edes nälkä. Mun vaan tekee mieli, tai sitten mulla on tylsää. Yritän nyt ruokapäiväkirjalla saada stopin tälle asialle.

Pidemmittä puheitta voitaisiin siirtyäkin sitten siihen ruokapuoleen! Mun ruuat on aina vasemmalla ja Henskulin oikealla. Tälläsiä safkoja me tänään syötiin:

Äidin aamupala: maitorahkaa, hedelmäsosetta ja kaurahiutaleita. 
Hennin aamupala: kaurapuuroa ja hedelmäsosetta

Äidin lounas: Kanaa, riisiä, salaattia ja raejuustoa
Hennin lounas: Lihapullia, porkkana-kukkakaalimuhennosta, raejuustoa ja kurkkua

Äidin välipala: Omenapiirakkaa ja jätskiä
Hennin välipala: Hedelmäsosetta

Äidin iltapala: maitorahkaa, hedelmäsosetta ja kaurahiutaleita sekä kaksi leipää
Hennin iltapala: kaurapuuroa ja hedelmäsosetta

Siinä tämän päivän syömiset. Välipalaksi syön yleensä jotain muuta, mutta meillä oli tänään vieraita, ja siitä syystä annoin itselleni luvan syödä välipalaksi jotain epäterveellistä ;) Me ollaan nyt myös mietitty toisen lämpimän aterian lisäämistä Hennin päivärytmiin. Syödäänkö teillä yksi vai kaksi lämmintä ateriaa päivässä?


Ja nyt kun kerran ruuasta puhuttiin niin laitan tähän loppuun ihan random infon: mä rakastan yllä olevaa salaatinkastiketta. En voi ylistää tätä tarpeeks! Sujautan tota aina tilaisuuden tullen johonkin, nytkin laitoin sitä ihan vähän noiden leipien päälle! :D Nyt menen värjäämään Mikon hiukset ja sitten tulee Poliisiopisto, jee!! :) Hyvää yötä ruudun sille puolen

31 kommenttia:

  1. meillä syyään 11 aikaan eka lämmin ruoka ja 17 aikaan toinen! Joskus kolmaskin 15 aikaan, jos tyttö on kauhean nälkänen :D Meille neuvottiin neuvolassa että ainakin se 2 on suositeltava määrä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo neuvolaa ollut pariin kuukauteen, mutta otan asian puheeksi keskiviikkona kun se taas vihdoin on, ja luulenpa että meillekin sanotaan samaa, kaks ois varmaan jo tässä vaiheessa hyvä määrä! :)

      Poista
  2. Mä oon pyrkinyt antamaan Tomakselle kaks lämmintä ruokaa, mutta sitten ei kyllä välipala aikaan ole poitsulla nälkä, joten se on skipattu välillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin joskus silloin kokeiluvaiheessa tuli välillä skipattua se toinen ja ei silloin sit oikeen saatu sellasta hyvää rytmiä, mutta täytyy nyt koittaa uudestaan :)

      Poista
  3. Leo on kohta 11kk ja syönyt jonkun aikaa kaks lämmintä ateriaa päivässä :) Hauska postaus muuten! Teillä syödään ihanan terveellisen näköisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sä tykkäsit! :) Me ollaan nyt viikonloppuisin oltu usein mökillä, ja siellä tulee sit ahmittua grilliruokaa ja kahvikakkuja vähän enemmän ja se terveellisyys meinaa unohtua.. ;D

      Poista
  4. kaks ruokaa, sekä aikuisille että lapsille. Jos me nukuttaisiin aamuruoka-ajan yli, meillä syötäisiin todennäköisesti vain yksi ruoka. Nyt ruoka-ajat suurinpiirtein 11/12 ja 16.30/18. Meillä syödään n. 3 tunnin välein välipalaa tai ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sen just pitäiskin olla, 3h välein ois hyvä syödä :) Joo, kyllä me nyt koitetaan ottaa se toinenkin lämmin ruoka mukaan päivään!

      Poista
  5. Meillä Leevi reilu 8kk syö aamupuuron,lounaan,välipalan,päivällisen ja iltapuuron.. :) Leeville neuvolassa "määrättiin" tuo toinen lämmin ateria jo joskus 6kk ikäisenä kun paino ei oikein noussut.. Mut nyt meillä on ongelmana se että tuo poika söis mielellään vain soseita eikä korviketta ollenkaan.. :/ Nyt on tällä viikollakin mennyt vain jotain 200-300ml/pvässä... Paljon teillä menee korviketta? Imetätkö vielä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle noi korvikemäärät ei sano yhtään mitään, kun imetän vielä enkä siis tiedä ollenkaan kuinka paljon Henni syö :D Hän ottaa maitohörpyt aina ennen nukkumaanmenoa (ennen aamupäikkäreitä, ennen varsinaisia päikkäreitä ja illalla), ruokien jälkeen ja öisin hän herää useita kertoja juomaan. Henni on aina ollut tissitakiainen ja huomaa, että hän nauttii päästessään hörpylle :D Eli kyllä ihan hyvin vielä maito maistuu :)

      Toivottavasti se Leevi innostuis nyt juomaan reilummin! :)

      Poista
  6. Aamupala kun herätään 6-8, klo 11 lämminruoka, klo 14 välipala, klo 17lämminruoka ja klo 19iltapala

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä rytmiltä, mekin taidetaan koittaa tollasta!

      Poista
    2. Meillä ihan sama rytmi :)!

      Poista
  7. hei!oliko sulla siis laihduttajan ruokavalio,vai kuin jää kalorimäärä/pvä niin pieneksi?tunnen itteni ihan mursuks noihin ruokamääriin verrattuna!;D(pakko kyllä syödäkin reiluja annoksia kun liikkuu ja myös imettää!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä en oo ikinä eläessäni laskenut yhdenkään aterian kalorimäärää.. :D Syön vain mitä mieleen tulee! :) Ilmeisesti kuitenkin syön ihan riittävästi kun maitoa tulee vieläkin hyvin!

      Poista
  8. miksei hennillä oo kahta lämmintä jo? nukkuuko yöt kokonaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henni nukkui synnäriltä puolivuotiaaksi asti kokonaisia öitä, ja vasta kiinteät aloitettuamme hän aloitti yöheräilyt... Ollaan koklattu myös niin, että annetaan kaksi lämmintä ruokaa päivisin, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta noihin heräilyihin. Nyt kuitenkin täytyy taas koittaa antaa ne kaksi ateriaa päivässä, koska Henni on alkanut heräilemään yhä useammin :/

      Poista
  9. anna sun kanakastikkeen resepti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAURETTAVAN HELPPO KANAKASTIKE:

      Hunajamarinoituja/pehmeänpippurisia kanasuikaleita
      Ruokakermaa/kookosmaitoa

      Paista kanasuikaleet, lisää kermaa ja hauduta hetki. Tadaa! ;D Tää on tämmönen hätävararuoka, jos kokkaaminen ei inspaa ollenkaan. Helpompaa ei ole!

      Poista
  10. mikä on hennin ruokailuväli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin 4h, mutta nyt yritetään vaihtaa se kolmeen tuntiin :)

      Poista
  11. Hei mäki haluun ton kanakastikkeen ohjeen, rupes tekeen ihan sikana mieli :p

    VastaaPoista
  12. Meillä myös kaksi lämmintä ateriaa, aamu-ja iltapuurot ja yksi välipala. Juomaksi maitoa, menee n.500ml/vrk ja helteillä on maistunut lisäksi vesi nokkamukista. Poika syö hyvällä ruokahalulla noin kolmen tunnin välein. Täyttää huomenna 8kk :)

    VastaaPoista
  13. Ettekö oo saanu neuvolasta semmosta ravintosuositus-lappua? Meillä ainakin siinä on että 5-6 kuukautisesta alottais jo antaa 2 lämmintä ruokaa, mutta välipalaa ei välttämättä tarvi.. Ja 8kk:sta eteenpäin ois se 5 ateriaa päivässä! Kai sillä turvataan riittävä ravintoaineiden ym. saanti :) Vaikka toki jotkut elää suunnilleen pelkällä maidollakin mutta niin.. :D

    Ja syötkö oikeesti noin vähän? :D Tai siis pieniä annoksia.. Et kyllä iso oo itsekään, mut todella pieniltä annokset vaikuttaa, varmaankaan ei päivittäinen kalorimäärä ihan täyty.. :)

    VastaaPoista
  14. Voisitko tehdä postauksen susta ja mikosta vanhempina? Miten teidän välit on parantunu/huonontunu lapsen myötä, millaisissa asioissa mikko auttaa hennin kanssa yms? :) teillä on tosi kaunis lapsi! :) <3

    VastaaPoista
  15. Meillä on ollut 6.5kk iästä alkaen 5ruokaa päivässä :) Tällä hetkellä on 8kk ikäisellä tämä rytmi; 7.30 herätään ja otetaan tissiä, 8.00 aamupuuro, tissiä 10 ja sitten nukkumaan (unet kestää 1.5h about) 12-12.30 lihakasvisose, 14.30-15 välipalaksi hedelmäsose, tissin kautta unille (jotka myös kestää sen 1.5h), kun herätään niin 17.30-18 lihakasvissose, ja sitten iltapuuro kasin aikaa jonka jälkeen tissin kautta nukkumaan ja nukkuu läpi yön :)

    VastaaPoista
  16. Kylläpä syö lapsi vähän... :(

    Ilman muuta kaksi lämmintä ateriaa sieltä 6 kk eteenpäin.

    Ja EI raejuustoa (hapanmaitotuotteita ennen 10-12kk ikää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henni täyttää kolmen päivän päästä 10kk, enkä millään jaksa uskoa että muutama raejuuston murunen viikkoa ennen 10kk kemuja olisi haitallista. Voit siis rajoittaa noiden huutomerkkien käyttöä.

      Poista
  17. Munki suosikki tomaatti-chilikastike! <3

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen