perjantai 12. huhtikuuta 2013

8kk neuvola ja uusia opittuja jutskuja

Toiset tervehdykset vielä tänään! Tulin kirjoittelemaan muutamia jutskuja Henskun kehityksestä, koska me ei omisteta vauvakirjaa ja olen tottunut tänne kirjoittamaan kaiken tärkeän, jos en teidän nähtäväksi niin ainakin luonnoksiin :-) Ekaks vaikka vähän jutskujan 8kk neuvolasta!
8kk-neukkumitat:
Paino 8446g
Pituus 68,5cm
Semmosia mittoja tällä kertaa. Henni täyttää vasta parin viikon päästä 8kk, enkä oikein tiedä, että miksi neuvola oli noin aikaisin. Alunperin tämän 8kk neukun piti olla silloin kun Henni täytti 7kk, ja se vasta aikaisin olisikin ollut. No, silloin kuitenkin väsymyspäissäni unohdin neuvolan, joten uusi aika oli viime keskiviikkona. Ei minulla oikeastaan muuta kerrottavaa olekaan, koska käynti ei ollut mitenkään erityisen antoisa. Meillä oli vieras lääkäri, eikä oikein sitten jutusteltu mitään turhia. Seuraavan kerran kun mennään neuvolaan (kesäkuussa), on Hensku jo 10kk, apua! Aika rientää..
Ja sitten eräs ilmoitusluontoinen asia, josta on ihan pakko raportoida: Hennille tuli ensimmäinen hammas 3.4!! :-) ♥ Se on pieni ja söötti, mutta tosi terävä! Sillä on kiva purra äidin tisua ja sillä on kiva purra myös isin sormea. Se on ihana! Jännää, miten iloinen äiti voi olla yhdestä pienestä söötistä hampaasta... :-)
Lupasin myös aikoja sitten laittaa kuvia meidän yhdestä mökkipäivästä, mutta mä oon ihan kokonaan unohtanut kertoa siitäkin reissusta! Päädyin nyt kuitenkin kertomaan teille vain pari jutskua siltä päivältä, tai oikeastaan annan kuvien kertoa :-)
Ilme kertoo kaiken: porot ei oo Hennin lempieläimiä!
Kuvista varmaan näkyy, että Hensku tykkäsi pulkkailusta! Tytsykkä nauroi ääneen kun eno veti häntä pulkassa. Hennillä oli mökillä kivaa, ja sekä äidin että vaavelin mielestä oli ihanaa päästä pois neljän seinän sisältä. Ulkoilimme ja herkuttelimme paljon, kuten yleensäkin mökillä ollessamme.
Ainaisen biletyksen vaihtuessa vauva-arkeen, on mökistä tullut ihana paikka. Ennen luonnon keskelle raahautuminen ei jaksanut kiinnostaa, mutta nyt oman lapsukaisen kanssa mökkireissuja odottaa innolla. Niin ne ihmiset ja ajat muuttuu lapsen myötä! Rakastan tätä tuttua ja turvallista arkea. Nyt me mennään kylvettämään meidän tytär, ja sen jälkeen tuleekin jo salkkarit (jotka muuten on menny ihan järkyttäviksi!!).  Illanjatkoja!
 PS. Kurkkaa myös aikaisemmin tänään julkaistu postaus, paina tästä!

14 kommenttia:

 1. Miten teillä voi olla 8kk neuvola silloin, kun toinen täyttää 7kk? Eihän ne tiedot siellä oo sitten mitenkään ikään verrattavia, jos tehdään noin aikasin. Vai olisko se sitten ollut 7kk neuvola. :)
  Hassua, meidän 3kk tytöllä alkaa näkyä ensimmäinen hammas. :D Nää meidän lapset tykkää vissiin tehdä ne ajois. :D Pojulla tuli 4kk iässä. Ei olis kyllä vielä tarvinnut tulla, kun tätä itkua on muutenkin niin paljon. :(

  Ja mäkin haluaisin mökille! Meillä on ollut semmonen aivan ihana mökkipaikka mun lapsuudesta asti, mutta viime kesänä se myytiin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä ihmettelin tota neuvolan ajankohtaa, mutta 7kk iässä ei ole neuvolaa ja neubolakorttii oltiin merkitty että se on nimenomaan 8kk neukku. Sanoin että Hennihän on vasta täyttänyt 7kk, ja hoitsu vastasi että ei se kuulemma oo niin tarkkaa et onko vauva 7 vai 8 kuukautta, musta kyllä vähän outoa! :/

   Toivottavasti sä pääset joskus jonnekin ihanalle mökille rentoutumaan! <3

   Poista
 2. meil oli 6kk asti normisti neuvolat, si 7kk neuvolaa ei ollu vaan seuraavaks mentii vasta 8kk neuvolaan. Ja seuraavaks on sit 1v neuvola, vaikka monella muulla paikkakunnalla on viel toi 10kk neuvola. Typerää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä aika jännä, että se tolleen vaihtelee paikkakunnittain... :O

   Poista
 3. Hih, ihania kuvia,v arsinkin tuo vika. :')

  Hihi, onnea Hennille ekasta hampaasta! :D

  VastaaPoista
 4. onpas henni lyhyt tai sitten tuntuu kun oma tyttö 5kk ja 69cm. :) mut laspethan kasvaa erilailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me vanhemmatkaan erityisen pitkiä olla ;) Hensku on ihan sopiva ♥

   Poista
  2. Mun tytär täytti 16 pvä sitten vuoden ja on kooltansa 73cm/7540g.. Henni on häneen nähden siis aika pitkä tyttö

   Poista
 5. Eihän Henni nyt lyhyt ole, jokainen lapsi kasvaa omaa tahtiaan. Kivan kokoinen neiti ja suloinen kuin mikä :)

  VastaaPoista
 6. Selailinpas nyt vihdoin sun blogin läpi kokonaan, ahkerana teiniäitiblogien seuraajana (:D) oon kyllä tiennyt tän aiemminkin mutta en oo jostain syystä lukenut!

  Täytyy sanoa, että vaikutat kyllä todella sensitiiviseltä äidiltä!:)

  Haluaisin kysyä, käytittekö ehkäisyä (ja jos niin mitä) vai miten Henni-yllätys sai alkunsa?

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita kuvia! Oma suosikkini eka, jossa pulkkailun riemu näkyy kunnolla :DD

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen