keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Höperöintiä ja kantoliinakyssäri

Voi ei. Äitiys on tuonut mukanaan aivojen pehmenemisen. Mä olin äsken menossa neuvolaan, ja vasta puolessa välissä matkaa satuin vilkaisemaan neuvolakorttia ja huomasin, että meidän aika on vasta klo 15. Mä olin koko viikon hokenut itselleni, että neuvola on keskiviikkona kymmeneltä, ja meillä oli kovat hääräilyt nyt aamulla että saatiin ajotettua syötöt ja vaipanvaihdot niin, että neuvolassa ei tarvitsis sit hirveesti riehua. Mutta iltapäivällä nyt sit joudutaankin ottaa koko rumba uusiks, koska mä pöhkönä muistin ton ajan noin väärin! No, Hertta kuitenkin ehti nukahtaa siinä matkan aikana, ja äsken kotiin tultuamme siirrettiin vauveli vaunuihin ja ulos. Harvinaisuutta että Hertta nukahti, viimepäivät on valvottu ja yöt sit nukuttu sikeesti. Tänään mä muutenkin koin iloisen yllärin kun Hertta vasta kasin maissa alkoi heräilemään, yleensä kakan äherrys alkaa kuuden maissa ja sen jälkeen ei sit nukutakaan... :)
Reippaana lähössä neuvolaan!
Zzzzz, automatkalla alkaa nukuttaa aina.

Ristiäiset on 14.10. Mä niin toivoisin pystyväni pitämään jonkinsortin herkkulakon siihen asti, ja haaveissa ois jopa parin kilon painonpudotus. Musta on kuitenkin raskauden jälkeen tullut niin mahdoton herkkupeppu, että mahikset noitten kilojen karistamiseen on about 0,99%. Viikonloppunakin mä herkuttelin useaan otteeseen. Tällä viikolla mä kuitenkin yritän saada hankittua itselleni elämäni ensimmäisen salikortin, koska tilasin niin ihanan mekon sinne muutaman viikon päässä oleviin ristiäisiin, ja haluan itsekin näyttää ihanalta niin tärkeänä päivänä :) Hertan päivähän se on, mutta kai sitä mamikin saa vähän laittautua. Luultavasti mä kuitenkin joudun vetämään muotoilevat sukkikset päälle tän itsekurin puutteessa.

Huomenna meille tuleekin sitten Forssan mamma eli Mikon äiti ja yks Hertan neljästä sedästä vierailemaan :) Tänään tiedossa siis siivoilua. Perjantaina meille tulee seuraa pitämään mun kaveri, ja mä tässä pähkäilen, että kysyisinkö nannaa/mammaa/isomammaa/mummia tai jotakuta muuta vahtimaan Herttaa illaks, koska mua kuumottelis mennä kuuntelemaan Jujua, joka saapuu warp up tourille tänne meillepäin. En tunne huonoa omaatuntoa halusta päästä käymään baarissa, mutta mä en vaan uskalla jättää Herttaa kenenkään hoitoon. Kuvittelen olevani se paras hoitaja ja haluan olla lohduttamassa jos pikkuista surettaa. Tottakai meidän hoitajaks ilmoittautuneet on kaikki paljon mua kokeneempia ja varmasti luotettavia, mutta kun ei, emmä vaan voi jättää totaa naperoa :( Mun tekis nyt jo mieli mennä ottamaan Hertta sisään tuolta pihalta nukkumasta, mutta toinen nukkuu niin tyytyväisenä että enhän mä voi. Mä vähän toivon kohta kuulevani itkuhälyttimen välityksellä itkua jotta saisin mennä hakemaan lapsosen syömään. Tähän asti on kuitenkin kuulunut vain paukuttelua ja tyytyväistä tuhinaa, mutta ihana noitakin on kuunnella :)

Nyt tähän loppuun sellanen kyssäri, että kun toi meidän vauva niiin kovasti viihtyy sylissä, niin kannattaiskohan meidän kokeilla kantoliinaa? Onko se kätevä ja pystynkö mä lapsen siinä ollessa hääräilemään samalla jotain muuta? Kiitokset jo etukäteen jos joku vois kertoilla!

29 kommenttia:

  1. Mä oon ainakin kuullut että kantoliina on aivan mainio juttu olla :) mun yks kaveri on käyttäny sitä molempien lastensa kanssa ja me ollaan esim pystytty käydä just yhessä ihan rauhassa pienellä kauppareissulla (kesäaikaan) ja kotona sit sisällä kaikkee höpistä ja touhuta kun se yks pirpana on ollut siellä kantoliinan suojissa, ihan tyytyväisenä ja hiljaa, itku tuli sit ku piti tulla liinasta pois :D sitähän ei varmaa sit tiiä et miten oma mukeli viihtyy siinä mut pelkkää positiivista oon omasta lähipiiristä kuull

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho jäi kesken mut joo nii et on se varmasti kokeilemisen arvoista!! :)

      Poista
    2. no täytyy ainakin kokeilla, mä onneks saan lainaan liinan mun kummitädiltä ni ei tarvii turhaan ostaa jos hertta ei siinä sit viihdykään! :)

      Poista
  2. Kantoliina on oikein jees! Kädet jää vapaaksi ja saa kyllä hoidettua melkein kaikki kotihommat sun muut lapsen ollessa liinassa.Lisäksi sitominen on yllättävän helppoa.
    Tänäänkin siivosin koko kämpän kunnolla pojan ollessa kantoliinassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kuulostaa kyllä niin kätsyltä et voi kumpa hertta viihtyis siinä, helpottais elämää reilusti! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. taas..? :) enhän mä oo missään vielä ollutkaan.

      ja ei, en aio mennä, hertta oppi tänään hymyilemään ihan tarkoituksella eikä vain tahattomasti, ja kyllä mä mielummin jään kotiin kattelemaan tota hymytyttöä <3

      Poista
    2. essiii tuut kattoo jujua!ees käymää. kyllähän säkin tarviit omaa aikaa:) se on hei harvinaisuus jos tääl tapahtuu jtn noinki "suurta" xD ps. onko ehkä maailman söpöin vauveli?!?!

      Poista
    3. mä oonkin ihan ihmeissäni et miks tänne yleensä niin kuolleeseen mestaan tulee kuukauden sisällä juju, jukka poika ja hunksit?! tai siis nehän oli viime viikonloppuna nedissä, mutta anyway :) ja taitaa tää mun rakas juju jäädä kyl nyt näkemättä, mulla on liput parin viikon päässä olevalle jukkiksen keikalle ja sinne kyl aion mennä ku seuraa kerranki sain!

      ja ps. on se söpöin <3 jopa söpömpi livenä jos se ees on mahdollista xP

      Poista
  4. Munki on pakko ostaa kantoliina. Dataan taas poika sylissä xDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mäki kirjottelin tän tekstin loppuun vauva sylissä, ois se vaan helppoo jos vauva suostuis köllöttelee siinä liinassa mut äipän kädet ois vapaana! :D

      Poista
  5. Kannatan ehdottomasti liinan hankkimista :) Itsellänikin on jo valmiina ja olen kuullut liinailusta pelkkää hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mäkin oon kuullut pelkkää hyvää, mut ois kiva ehkä kuulla jotain ilmenneitä ongelmia... :)

      Poista
  6. Mulla on yksi tuttu joka käyttää vallan kantoliinaa tai sellaista toisenlaista kanto juttua (en saa päähäni millään nimeä) ja pelkkää posiviitivasta juttua olen kuullut ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulle tulee mieleen vaan kantoreppu?? enkä ees tiedä et mitä eroa noilla kahdella on... kai mä sitä liinaa kuitenki koitan ku sitä niin kehutaan :)

      Poista
    2. Kantoreppu juu,hyvä muisti ! :)
      Mutta ittelle tulee vaan se mielee että liina on sellainen liina juuri mikä pitää itse sitten sitoa kiinni jne,mutta reppu on sitten sellainen että siinä on ne kaikki olkaimet ja se kohta oikein mihin se vauva pistetään :)

      Poista
    3. rintarepussa ei välttämättä ja hyvällä tuurilla ole mitään huonoa, mutta pahimmillaan se saattaa aiheuttaa lapselle elinikäiset lonkkavammat. Ja sillä kantaminen on muutenkin epämukavaa sekä äidille että lapselle, joten jos haluaa lastaan kantaa, niin jo oman mukavuuden takia kannttaa hankkia ergonominen knatoväline. Jotta se olisi molemmille miellyttävää mahdollisimman pitkään.

      Yleensä ihmiset ei tiedä ja ne, jotka haluavat kantaa mutta hankkivat rintarepun kyllästyvät turhan nopeasti koska se on epämukavaa. Mutta sen ei tarvitse olla! Tarvitsisi vain olla lisää tietoutta, jotta ihmiset huomaisivat, että kantaminen on kivaa, sekä vanhemmalle että lapselle !


      Manduca on myös yksi vaihtoehto :)

      Poista
  7. Missä päin asutte? Asun forssassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me asutaan nummelassa, mut mikko on siis tammelasta kotoisin ja en kyllä yhtään muista sen forssan osoitetta... :D en muutenkaan osaa lähes yhtään suunnistaa siellä :(

      Poista
  8. millä viikolla petasit vauvalle sängyn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. öööh mitäköhän mä sanoisin tähän, ehkä noin kuukausi ennen LAta? mutta silloinkin mä pöyhin joka päivä vauvan sänkyä, ku pelkäsin et se muka pölyttyis :)

      Poista
  9. mä löysin sulle sen dokumentin linkin ni laitoin sen sinne mun blogii, käy kattooo sielt :)

    VastaaPoista
  10. Miks sä et vaiha sun banneria jo? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on vielä uus blogin nimi hakusessa, se jumittaa mua... :D

      Poista
  11. No mä voin kertoo oman mielipiteeni ja myös sivusta olen nähnyt näitä tilanteita. Olen siis 18-vuotias tuore äiti ja oma mielipiteeni on se että en suosittele kantoliinaa. Serkkuni äiti, eli tätini piti serkkuani koko pienen ikänsä sylissä joka välissä, kanto asiota tehdessään sylissä joka paikkaan, otti jopa vessaan mukaan. Ei siinä muuten mitään mutta jos lapsen opettaa siihen, on ongelmissa myöhemmällä iällä, kuten tätini nyt. Lapsi on kävely iässä eikä missään muualla nyt haluakkaan olla kuin äidin sylissä ja vessassa mukana joka käänteessä. Eli pidemmän päälle ei kovin fiksu idea. Tietty jos selkänsä haluaa rikkoa ja ei halua hetken rauhaa niin sittenhän se sopii mainiosti. Hoitoon jättäminen serkkuni kohalla on myös hankalaa koska on niin kiinni äidissään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tota mäkin oon miettiny, että mitäs jos lapsi sit tottuu siihen liikaa...

      Poista
    2. Tähän on ratkaisuna ettei pidä lasta koko aikaa kantoliinassa! Vaan maalaisjärjellä, eli aina silloin tällöin, eikä ota juuri minnekkään vessaan mukaan. Jos lapsi on tasaisest ikantoliinassa, lattaialla, sängyssä, sitterissä ym. niin oppii erilaisuuteen :)

      Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen