sunnuntai 5. elokuuta 2012

''Nauti vielä kun voit''

Mä oon nyt useampaan kertaan kuullu otsikossa mainitun lausahduksen, ja aina se masentaa. En osaa nauttia, kun niin kovasti odotan vauvaa ja olokin on siihenmalliin tukala, ettei minnekään jaksais kotoolta lähteä :( Mä nauttisin, jos saisin pitkästä aikaa lähteä shoppailemaan niin, että voisin jopa ostaa jotain vaatteita jotka mahtuis päälle, eikä jalat kuolis ekojen metrien aikana. Raskausaikana oon ostanu kahdet housut, yhdet mamafarkut ja sit olohousut, myöskin mama-osastolta. Ja siihen se sit on jäänykin... Vauva on vaan ollu pääasiana mielessä, ja hänellä kyllä sitten vaatteita riittääkin. Siitä puheen ollen, pari uutta jutskaa:



Ehdotelkaanpa mulle nyt jotain ihanaa puuhaa, mitä mä voisin kotona hommailla? Tuleeko mieleen jotain, mitä teidän ois pitäny tehdä, mutta muistittekin sen vasta synnytyksen jälkeen, eikä sit enää kerinnytkään? Tänään mä oon vähän piristäny itseäni lakkaamalla kynnet ihanalla uudella värillä, jonka muutama päivä sitten ostin. Mä en oo mikään himopynttäytyjä, mutta tuun hyvälle mielelle aina siitä, jos kynnet on kunnossa. Mökkiviikonlopun jälkeen mun kädet tosin näytti melko kauheilta, koska mulle tuli himo kerätä mustikoita ja sit olinkin ihan mustakämmen.


Ja ehdottakaa mulle jotain herkkuruokaa, mitä voisin ite väsätä! Hyvä ruoka piristäis kans kummasti, jos saisin Mikon kanssa siitä nauttia. Ja sit vielä lopuks, miten te rentoudutte? Mä yritän nyt alkaa väsäillä uutta banneria, koska se on mulle mieleistä puuhaa. Samalla mietin blogille uutta nimeä, joten moikkelis, ja antakaa ruokavinkkejä! :) Loppuun taas masun fiilistelykuva, toivottavasti näitä masukuvia ei tarvis enää montaa ottaa, mielummin mä vauvaa kattelisin ;)


37 kommenttia:

  1. Moi! Itekkin kyllästyin totaalisesti siihen "nauti nyt kun vielä voit"-vouhotukseen :D Että "kiitos vaan mä olen nyt nauttinut tästä yksinolosta koko elämäni, ja mä HALUAN touhuta kaikkia vauvajuttuja." Mutta semmosen vinkin toki antaisin, että yritä saada kaikki vauvanhoitoon liittyvät jutut valmiiks (hoitopöytä + tarvikkeet) sekä vauvan vaatteet järjestykseen (liian isot varastoon jne), koska kun tulet vauvan kanssa kotiin, olet niin VÄSKÄ, että ajatuskin kaikenlaisesta "järjestämisestä" puistattaa. :) Mä rentouduin loppuraskaudessa just kaikilla tyttöjenjutuilla, kynsilakoilla, värjäsin hiukset mm. Ja makasin hyvällä omatunnolla telkkarin edessä :) Tsemppiä loppuraskauteen! Löysin sun blogiin pari päivää sitten ja kiva seurata jonkun muunkin paksuilua. t. Lotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoooi, tääpäs oli jotenkin pirtee kommentti, kiitos siitä! :D Vauvan kamat on kuosissa, vaatteet lajiteltu ja tutit keitetty, ja vaateyhdistelmiäkin mietitty useampaan kertaan ;) Alkaa loppumaan vauvaan liittyvä tekeminen, tarvis sen tulokkaan nyt vaan tänne, että saatais jotain elämää! Täytyy vaan tyytyä tyttöjenjuttuihin odottelun lomassa... :)

      Poista
  2. Mullekkin kaikki on sanonut tuon saman "Nauti vielä kun voit"
    Miten voi nauttia jos odottaa jotain vaan kovasti tai miten voi nauttia jos on vaan niin hemmetin kipeä, että kokoajan sattuu? Hitsit, että on pistänyt välillä ärsyttämään. :D

    Mä oon kans pohtinut mitä tekisi, enää ei oikein kaupungillakaan jaksa pyöriä, vaatteet ei oikein istu päälle mitenkään päin ja uusia ei enää viitsi tässä vaiheessa ostaa.

    Ripsien ja kynsien laittoon menoa olen ajatellut, mutta mun tuurilla synnytys käynnistyis just silloin kun niitä olen laitattamassa.
    Tokihan sitten leipominen on ihan jees, mutta siinä taas kämppä lämpiee, joten sitä ei kovin kuumina päivinä voi tehdä.
    Lenkkeily ja ihan vain ulkona istuminen on kyllä ihan jees, mutta tylsää yksin pitemmän päälle.

    Tsemppiä loppu odotukseen sinne. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no mutta jos sun tuuri kerran on sellainen, niin silloin melkein kannattais varta vasten varata aika johonkin manikyyriin, jos se kerran synnytyksen käynnistäis, saisit nopeemmin vauvan ulos sieltä masusta... ;) Ja kiitos <3

      Poista
  3. Mä en ikinä oikein ymmärtänyt koko lausetta. Toki raskaus oli nautinnan arvoinen juttu, mutta se vauva siinä oli se pää kohde ja mä niin odotin vain, että se syntyis!<3 Siitä se nautinto sitten vasta alkaakin, kun saa päivät pitkät nuuhkutella sitä omaa pientä nyyttiä!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ''Siitä se nautinto sitten vasta alkaakin, kun saa päivät pitkät nuuhkutella sitä omaa pientä nyyttiä!<3''
      ...ja taas mun malttamattomuus kasvoi, muotoilit ton niin ihanasti! ♥

      Poista
  4. Kyl nautin ku nyt viel saa tehä asioita mitä haluaa :D mut kuitenkin haluaisin enemmän et tää syntyis jo!! :D En jaksa enää odottaa! Mahaa alko just nyt särkeen kauheen kovaa :D
    Mä tein äsken ruuaks lohi-fetasalaattia :P Laitoin siihen lohta, fetaa, tomaattia, kurkkua ja salaatinlehtiä :) Hyvää ja terveellistä :) Lohen tilalle voi laittaa vaikka kanaa tai mistä ite tykkää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ku mäki osaisin oikeesti ottaa nyt vielä jotain tästä ''omasta''ajasta irti, mutta kun ei!! :( ja en suuremmin oo kanasalaatin ystävä, mutta tota lohta täytyy kokeilla!

      Poista
  5. Ekaks: se herkkuruoka, tää ei oo varsinaista ruokaa mutta hyvää. Jäisiä mansikoita tehosekottimella ihan hienon hienoks, silleen että se on sellasta sorbettia :D jos siihen haluu lisämakua niin oon joskus heittäny sitruunarahkaa sekaan :D
    Toiseks: rentoutuminen! Se kipollinen jääkylmää mansikkasössöä ja sinkkuelämää dvd:t :P

    .. Niin tylsän yksinkertaselle kun se kuulostaakin nautin ylikaiken siitä ku saan heittäytyä sänkyy tai sohvalle sen sössökulhoni kanssa tuijottelemaan sinkkuelämää ja siinä samalla 'hiljentyä' kuuntelemaan vauvan potkuja :) .. Ja jos hyvä tuuri käy niin mieskin suostuu hieromaan jalkoja. Se vaan on niin täydellistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaah, kaikki kylmä on ihanaa!! Mulla on pakastin täynnä tikkareita ja jääkaappi täynnä omppuja sitä varten et sellasen kylmän raikkaan herkun himo iskee, ja toi mansikkasorbetti ois kyllä bonari ;)

      Poista
  6. Toi on tosiaan tylsä kommentti. Ei siinä osaa kipujen keskellä nauttia ja kun odotus on jo siinä vaiheessa, että sen oman pikkuisen saa hetkenä minä hyvänsä syliin.

    Ja toi shoppailu, mä en osaa nykyään juuri ollenkaan ostaa itselle mitään. Aina lähden päättäväisesti ostamaan itselleni uusia vaatteita, mutta tulenkin kotiin niin että on kassit täynnä vaatteita lapsille :D
    Mutta se piristää myös äidin mieltä kun katsoo kivoja vaatteita lasten päällä.

    VastaaPoista
  7. Jahas ja puumerkki unohtui edellisestä viestistä.
    Eli ylläoleva kommentti oli minulta.

    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se varmaan onkin, että lapsia on sit ihana ilahduttaa, tottakai siinä sit itekin tulee hyvälle mielelle... :) Mutta muista, että kyllä säkin välillä vähän hemmottelua tarviit! :>

      Poista
  8. Kanawokki on hyvää! Ja uunitortillat! Ja ja ja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tortilloja! Sehän se olikin, mikä mulla yks päivä oli mielessä, kiitti muistutuksesta! Voivoivoi miten mä lihonkaan vielä näillä viimeisillä metreillä...

      Poista
  9. Kuka tossa sun tän hetkisessä bannerissa on toi vauva?

    VastaaPoista
  10. En ole raskaana,mutta kai voin kommentoida miten mä rentoudun :D Eli joku hyvä kirja,sohva ja joku karkkipussi kylkeen tai sitten kuulokkeet korville ja vaan yksinkertaisesti makaa sohvalla ja kuuntelee musiikkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehkä mä alankin kuuntelee musiikkia, jos vaikka löytäisin jonkun hyvän biisin mitä vois sit synnärillä kuunnella, jos se vaikka rentouttais! :)

      Poista
  11. kuinka monta tuttipulloo teillä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kaks pulloa, yks tavallinen ja toinen on sellainen koliikkipullo. Haluaisin täysimettää, joten en usko että noita ihan hirveesti enempää tarvitsee..? :)

      Poista
    2. Älä ihmeessä osta enempää, voi olla ettet tartte niitä lainkaan :) itse hommasin kaikenlaisia pulloja, jotka on turhia kun imetys onnistui niin hyvin. sama homma tuttien kanssa, kaapit pullollaan vaikka minkälaisia mutta meidän ronkeli tyttö ei suostu syömään kuin muutamaa tietynlaista... :)

      Poista
  12. Itsekin olen raskaana ja lapsen laskettuaika on 18pv tätä kuuta, mutta minusta on ihanaa kun saa olla kotona rauhassa ja katsella vauvan vaatteita ja katsoa miten mikäkin sopii yhteen:D mielestäni raskausaika on mennyt ihan tosi nopeasti, mutta varmaan siksi että minulla on myös 2vuotiaat kaksoset niin ei tylsää ainakaan ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onnea vielä loppumetreille! Mustakin on ihana koitella erilaisia vaateyhdistelmiä, onhan niitä hyvä vähän valmiiks katella, koska meilläkin niin paljon vaatteita on, et ehtii varmasti käyttää kaikkia... ;) Ja ne taaperot kyllä varmasti vaikuttaa, ehkä mäkin osaan sit mahdollisessa seuraavassa raskaudessa etukäteen nauttia, kun tiedän, mitä se vauva-arki oikeesti on!

      Poista
  13. Anteeksi, jos masensin sua, tiedät varmaan ettei se ollut tarkoitus.
    En osannut arvata tuollaista reaktiota.

    Ainakin mulle on tullut vähän ikävä omaa masua ja sitä kuinka tuntee oman pienen vauvansa liikkeet, niin hieman kateellisena kehoitin siitä nauttimaan :)
    Kyllä sä kerkeät hoitamaan vauvaa ihan riittämiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tiedän, ettei se masentaminen varmastikaan ollu tarkoitus, ei kukaan varmaan halua nimenomaan masentaa sanomalla noin, mutta oon vielä niin autuaan tietämätön kaikesta tulevasta, että tällä hetkellä mä vaan hluaisin sen vauvan syliin! <3 en osaa vielä kuvitella sitä masuikävää, mikä jälkeenpäin varmastikin iskeee... :) tän tekstin mä kirjotin lähinnä loukkaantuneena siitä, mitä lääkäri sanoi mulle viime ultrassa: nauti vielä kun voit, kohta sulla on vauva ja sit et enää pysty. öööh kiva, mun elämä siis loppuu muutan viikon päästä ja oon tuomittu olemaan onneton vauvan syntymästä lähtien? tuli ihan ihme olo tosta kommentista :/

      Poista
    2. Okei, muistan kyllä ton malttamattomuuden :)
      "Hyvä" etten mä ollutkaan se, kuka sun mielen pahoitti, meinas nimittäin mun yöunet mennä, kun luulin just mun kommentin masentaneen sua.. Oli kyllä törkeä lääkäri, tosi epäammattimaista!

      Poista
  14. Aivan ihana toi haalari :) Onks se niiku tarkotettu lähinnä jollekki syyskeleille? ja noi housut kans aww :) Susta tulee varmasti mahti äiskä sit ku sun vauvas syntyy :)

    VastaaPoista
  15. On joo syyskeleille, mäkin oon tosi ihastunu tohon! ja sen värit on oikeesti vielä kirkkaammat, toi on tosi ihanan värinen :) ja plussana oli ton hinta, -70% ;)

    VastaaPoista
  16. Voi, Pian sullakin on Essi suloinen vaavi sylissä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti pian, mun äidinvaistot pyrkii jo valloilleen! <3

      Poista
  17. Tuttu juttu, en mä ainakaan enää loppuraskaudessa nauttinut juuri mistään.. turvotukset, kipeät jalat ja huonot yöt, oivoi.. Tuntui ettei se vauva ikinä tule:) Ja vaikka tuon kohta kolmikuisen tytön hoitaminen on monella tapaa paljon raskaampaa kuin raskaana olo, en kieltämättä kaipaa sitä lainkaan. Paitsi söpöä masua!
    Kokeile tehdä jotain ihanaa kana- tai fetasalaattia:)! ja nauti pitkistä ja rauhallisista öistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voih, mä toivoisin että osaisin arvostaa näitä vielä rauhallisia öitä, mutta ei siitä oikein tuu mitään ku veskiin pitää mennä tunnin välein ja nukkuminen on muutenkin ihan katkonaista :-(

      Poista
  18. Essi, sun blogi on niin suloinen että aloin oikein itkemään :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, emmä halua ketään itkettää, lue mieluummin hymyssä suin! :) ♥

      Poista
  19. Sulle olis tunnustus mun blogissa :)
    http://teenmombutgoodmom.blogspot.fi/2012/08/i-love-your-blog.html

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen