perjantai 26. heinäkuuta 2013

Makaronilaatikko vauvalle

Moikkis taas! Kuukauden päästä vietetään 1vee synttäreitä. 1-vuotias saa neuvolan ohjeiden mukaan syödä muun perheen kanssa samaa ruokaa, ja eilen minä väsäsin Hennin suulle sopivan makaronilaatikon. Annan aika rohkeasti ruokaa Hennille, ja minusta nyt oli sopiva hetki siirtyä sitten tälläisiin astetta isompien ruokiin. Meille sanottiin viime neuvolassa, että voimme antaa Hennille kaikenlaista (pieninä annoksina) ja vaikka tässä ruuassa ei mitään uutta raaka-ainetta olekaan, on rakenne kuitenkin erilainen kuin yleensä! Noilla määrillä ei kovin isoa laatikkoa saa aikaiseksi, mutta halusinkin tehdä pienen koe-erän jos tämä ruoka ei olisi vaikka Hennille ollenkaan maistunutkaan. Seuraavalla kerralla teen sitten enemmän :)

Makaronilaatikko vauvalle 

100g makaronia
60g jauhelihaa
2 porkkanaa
puolikas sipuli
1-2 tomaattia
hyppysellinen mausteita (persilja, basilika, tinjami, rakuuna, oregano..)

1 kananmuna
laktoositonta maitoa
vettä


1. Keitä makaronit ja porkkanat ja paista jauheliha ja sipuli
2. Soseuta keitetyt porkkanat ja 1 tomaatti niiden kanssa, tarkoituksena on siis saada pyrettä
3. Sekoita jauheliha, makaronit ja pyre ja kaada vuokaan. Tässä välissä laitoin myös hyppysellisen mausteita sekaan tuomaan makua. 
4.Sekoita muna, maito ja vesi ja kaada sekin vuokaan. En osaa sanoa mitään määrää maidolle ja vedelle, mutta mä tein laatikosta tosi vetistä. Eli sen mukaan maitoa/vettä, että näyttää hyvältä!
5. Paista uunissa 200 asteessa kunnes laatikko näyttää valmiilta

Laatikko oli helppo tehdä ja tosi hyvää tuli! Hensku mutusti sitä innoissaan poskiinsa :) Soseutin kyllä koko hoidon vielä haarukalla ennen kuin tarjoilin sen, koska Henskuli ei ole tottunut kovinkaan isoihin paloihin. Jaoin laatikon pieniin purkkeihin ja laitoin ne pakkaseen. Voin tarvittaessa ottaa pakkasesta sitten yhden annoksen sulamaan :)

20 kommenttia:

  1. Voii ku itekki jaksais väsäillä jotaa tälläst. Tosin ei varmaan meiän neidille maistuis ku sille ei maistu ku purkkiruuat :/ Ihanaa että Hennille maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelen kans aina etten jaksa tehdä mitään ku on niin iso homma, mutta tää oli oikeesti helppo ja nopea tehdä! :) kokeile ihmeessä jos saat edes pienen inspiksen :)

      Poista
  2. Ihana juttu että laitat ohjeita millaisia ruokia teet Hennille, saa vähän vinkkiä itekin, niitä tarvitaan kun meillä asustaa nirso 15kk poika. :D Olisi hakusessa kunnon sormiruoka ruokaa, mikä ei olisi vetistä vaan voisi huoletta antaa itse syödä kokonaisuudessaa, oma pääkoppa lyö tyhjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en keksi tähän hätään mitään hyvää sormiruokaa, mutta laitan ohjetta tänne blogiin kun seuraavan kerran teen jotain hyvää! :)

      Poista
  3. Meillä ei suostu herra 1v syömään ollenkaan "kotiruokaa", vaikka sais jo syödä meidän kanssa samaa. Tyydytään siis toistaseks vaan kaupan 8kk soseisiin, pikkuhiljaa siirrytään vuoden ikäiselle tarkoitettuun ja siitä sitten kotiruokaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks teillä ei oo mikään kiire, toivottavasti pikkunen tottuis pikkuhiljaa vähän isompien ruokiin! :)

      Poista
  4. Kannattaa käydä kirjastosta lainaa vauvan ja taaperon keittokirjoja. Kirjoista on helppo miettiä seuraavan päivän syömiset valmiiks. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitti vinkistä! Mulle ei oo tullu ees mieleen mennä kirjastoon, vaikka meiltä on sinne vaan 100m.. :D Heti huomenna mennään!

      Poista
  5. Meillä on toi pienempikin jo syönyt 9kk ikäisestä asti satunnaisesti samaa ruokaa ku me muut.. Tehdään noille pienille samasta ku meidän omat ruuat, mut ilman niitä "aikuisten mausteita". Meilläki oli viikko sit makrulaatikkoo :D Meidän muksujen serkku yli 1-vuotiaana vielä oksens jos ei ollut sitä ihan hienoo purkkisosetta. Kerran oltiin heillä syömässä, lapsen vanhemmat syötti lapselle sellasta sosetta missä oli pieniä paloja ni lapsi oksens lautaselle mut vanhemmat pakotti silti lapsen syömään....... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiks, MAKARONILAATIKKO!!! Sori, nään punasta ku joku kirjottaa kuin... no peräkylän juntit. Ja sit asiaan. Täällä kans 11kk lapsonen joka ei syö viel edes niitä 8kk ruokia. Kaikkea olen yrittänyt mutta ei vain mene alas hänellä, yökkää samantein ulos ne ruuat. Tekee pahaa kun neuvolassa olen saanut kuraa niskaan tästä asiasta ja yrittänyt samalla vakuuttaa että vika ei todella ole minussa vaan siinä että syystä tai toisesta neidillä ne ei vaan alas mene. Refluksia olen muutenkin pikkuhiljaa alkanut epäilemään. Itse olin pienenä ihan samanlainen, vähänki paloja ni yrjö lens :d mamin tyttö ^^ en muutenkaan tajua tätä käsitystä et jotku aikarajat millo pitäs oåpii syömää sitä ja tätä. Minä olen hyvin kaikesta huolimatta oppinut syömään, sillon pienen vaa tuli joku valaistus et hei, ei oo palat pahasta :D

      Poista
    2. Siis itekkin olen pienenä yökkäillyt heti Jos jotain isompaa palaa on ollut :D nykyäänkään en voi syödä esimerkiksi jugurttia jossa on ne "kököt" :D lainatakseni äitiäni olen sihtikurkku :D:D

      Poista
    3. Mun äiti kutsunu mua samalla nimellä pienen :D

      Poista
    4. Mä aattelin kans joskus et Henni on sihtikurkku, ku aloteltiin maistelee perunaa. Henni vähän yökkäili ku oli liian isoja kokkareita ja olin heti et apua, sihtikurkku! Nyt naurattaa kuinka ylireagoin heti :D

      Mutta hyi, mä en vois ikinä pakottaa lasta syömään oksentamisen jälkeen! :( Jos ei pysty niin ei vaan pysty, eikä tollasessa asiassa oo mun mielestä mikään kiire. Rauhassa vaan vähän lisää rakennetta siihen ruokaan.

      Poista
    5. No mä olin sihtikurkku valikoivasti viel viis vuotiaan. En sillonkaa syöny jogurttei mis paloja :D ja tääl monta kuukautta totuteltu karkeempaan ruokaan oman tytön kohal mut ei vaan maistu. Kyllä ne oppii ajan kanssa (:

      Poista
  6. onks hennillä vasta kaks hammasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on vasta 2. Ne tulivat 8kk iässä ja lisää hampeja ollaan ooteltu siitä asti, mutta ei näy eikä kuulu mitään :(

      Poista
    2. kaippa ne tulee sitte kerran rysäyksellä :D

      Poista
  7. Kiva että jaoit tän ohjeen tänne, tulee tarpeeseen! :) Meidän poika on vasta 8kk, mutta hampaita on sen verran reilusti ettei häntä enää mössöt kiinnosta niin ollaan siirrytty pikku hiljaa "oikeaan ruokaan". Makaroonilaatikko taitaakin olla meidän seuraava kotiruoka valloitus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tykkäsit! :) Kokeilkaa ihmeessä, ja raportoi vaikka myöhemmin että miten maistui!

      Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen