torstai 20. joulukuuta 2012

Tissiä toiselle

Meillä oli Hennin ikäinen vauva hoidossa joka ei huolinut ollenkaan pulloa, joten mä imetin häntä. Kerrottuani tästä, asiaa kummasteltiin - ''mä en IKINÄ vois imettää jonkun toisen lasta''. Emmä tuomitse niitä, jotka ei halua imettää vieraita lapsia, mut täytyy ihmetellä, et jos sulla on huutava ja nälkäinen vauva nenän edessä eikä muita ruokkimis mahdollisuuksia ois kun sun oma tissi, niin miks et antais vähän maitoa? Jotenkin se on vaan niin omituista ja luonnotonta. Mut mä en hennonnut katsella itkevää vauvaa, vauvan itku kun on se maailman stressaavin ääni. Plus multa tulee maitoa niin hyvin, että sitä oikeesti on vaikka muille jakaa.
           Kaksplussassa (vai oliks se sittenkin Vauvasssa?) oli tästä aiheesta juttua, ja hyvä juttu se olikin. Tää meidän tilanne tuli pian sen jälkeen kun olin lukenut tuon jutun, ja ennen syöttämistä mä kuitenkin mietin, et mitäs nyt. Mä kysyin hoitoon tulleen vauvan äidiltä, että saanko mä imettää, ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että kyllä. Mä itse en haluais, että joku muu imettää Henniä - mulla on aika ehdoton nounou sen suhteen. Ja siitä mä suuttuisin, jos joku ilman lupaa imettäis mun mussukkaa. Siks mä kysyinkin luvan tolta toiselta äipältä, ettei meille tulis mitään väärinkäsityksiä, meitä kun on niin moneen lähtöön ja joillekkin se on ihan ookoo että joku muu rintaruokkii sun vauvaa, ja toisille taas ei.
            Aluks ajatus vieraasta vauvasta kiinni mun rinnassa tuntui tosi oudolta, ehkä jopa vähän ällötti... Mutta hetken itkua kuunneltuani mun äidinvaisto voitti.

Kerroppa nyt, imettäisitkö sä jonkun muun vauvaa? Antaisitko sä jonkun muun imettää sun vauvaa? Kuulen tosi mielelläni mielipiteenne asiasta, ja niitä onkin varmasti monenlaisia. En tuomitse ketään, enkä oo tyrkyttämässä tissejäni kaikille, mutta haluan kuulla teidän näkökulmanne. Toivottavasti te kerrotte :)

24 kommenttia:

 1. Tosi jännä tilanne. Mä en itse osaa kuvitella imettäväni jonkun toisen vauvaa, mutta eihän sitä nyt nälässäkään voi pitää niin kyllä mä varmaan tekisin sen (juteltuani ensin vauvan äidin kanssa:)
  Milkoa en haluaisi kenenkään muun imettävän mutta jos tilanne sitä vahvasti vaatisi niin en mä Milkoakaan nälässä pitäisi!
  Mun mielestä teit ihan oikein :)!

  VastaaPoista
 2. Mä voisin imettää toisen lasta, ja antaa toisen imettää omaa lastani. Mutta mun lastani sais toinen imettää vain silloin, kun itse en ole paikalla, eikä mikään muu ruokintamuoto käy.
  Mun mielestä jokanen saa tehdä, miten hyväksi näkee :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä mäkin imettäisin toisen lasta, jos äiti pyytäisi :) Miksikäs ei, jos kerran pienellä on nälkä!
  Mutta jostain syystä en kyllä haluaisi, että joku muu imettäisi omaani.. mutta kaipa sekin kävisi, jos ei muuta keinoa olisi, annoinhan mä Marialle synnärilläkin vähän lisämaitoa.. :)

  VastaaPoista
 4. Vastailen noihin kommentteihin vielä omankin blogin puolelle missä tosta kerroit, mutta joo musta tossa tilanteessa ei oo mitään väärää tai pahaa tai muutakaan, jos on tissi josta tulee maitoa ja nälkäänsä huutava vauva, miksei?? Ennen vanhaan oli ihan ns ammattiryhmänä imettäjiä jotka ruokkivat monia lapsukaisia. :) Enkä nyt siis vertaa sua niihin :D mutta että ihan hyvin ymmärrän ton tilanteen :) Mä voisin antaa jonkun muun imettää Edvinii jos en ois paikalla tai jos multa ei tulis enää maitoa ja jos se huutais nälkäänsä ja tietäisin et se rauhottuis heti rinnalla, niinkun Edvin tekee :) Mäkin voiin imettää jonkun mun tutun lasta, jos se ois sille äidille täysin ok ofkoors! :)

  VastaaPoista
 5. miks se vauva oli sulla hoidossa jos ei syö kun tissistä? kyllä mäki imettäisin ettei toisen tarttis olla nälässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se vauva normaalisti syö myös pullosta, mutta ei nyt suostunut syömään?

   Poista
  2. nii lapsi oli sitten hoidossa kerta ei pullosta huolinut. juoko ylipäätänsä ikinä pullosta vai kelpaako vaan tissi?

   Poista
 6. Vaikeaa kuvitella toi tilanne! :) Näin nopeasti ajateltuna en kyllä haluaisi imettää toisen lasta, enkä ainakaan haluaisi että joku muu imettäisi meidän tyttöä.. Tuntuisi jotenkin hassulta, se on niin henkilökohtainen asia ainakin minulle. MUTTA TOISAALTA, olisiko se nyt niin kamalaa? En usko:) Ja jos mulla olisi hoidossa nälkäinen vauva (ja äidille olisi ok), niin varmasti imettäisin vaikka nyt sanon etten niin tekisi :P
  Hiukan vaikea vain kuvitella kun en enää ole imettänyt pitkään aikaan. Tuntuu niin kaukaiselta ajatukselta:)

  VastaaPoista
 7. no mitäs se lapsen äiti sano siihen et syötit sen vauvaa sun tissill?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuolla tekstissä luki, äiti oli ehdottomasti sitä mieltä että mun kannattaa syöttää

   Poista
 8. Imettäisin vaikka kaikki naapuruston vauvat, jos sitä maitoa vaan tulisi! No ehkä en oikeesti, mutta olis aika hassu kokemus :) Ihan oikein teit kun kysyit luvan ja autoit vauvaa!

  VastaaPoista
 9. Itselläni ei ole lasta mutta jos olisi voisin tarpeen vaatiessa imettää toisten vauvaa mutta en ehkä antaisi kenenkään imettää omaani :D

  VastaaPoista
 10. Mä voisin imettää esim mun tosi hyvän läheisein vauvaa jos se olisi mulla hoidossa,jos se ei söisi millään muulla tavalla ja jos saisin vauvan äidiltä luvan siihen,koska sehän olisi tosi kauheeta jos vauva olis nälässä!:-o.Mun vauvaa sais imettää myöskin siinä tilanteessa jos se ei söisi millään muulla tavalla ja itse olisin kaukana lapseni luota koska en haluaisi,että vauva joutuu kärsimään nälässä:-(,mutta sellainen tilanne että huvikseen imettäisi toisen lasta/olisi oma lapsi toisella imetettävänä niin noups.

  VastaaPoista
 11. Kyllä voisin imettää toisen lasta jos siihen luvan saisin tai jos muuta keinoa ei olisi. Omasta lapsesta en tiedä, koska se lapsen syöttäminen on se sellanen hetki, jossa molemmat on yhtä aikaa tyytyväisiä ja lapsi katsoo samalla sinua silmiin siinä kiitollisena niin oman lapsen kohdalla haluisin olla vaan se ainut imettäjä. :D Jos ymmärsit mitä tarkotan.
  Mut mun yks kaveri kerto, et sen äiti jako naapureille omaa äidinmaitoaan, että naapurit sai lapset syötettyä äidinmaidolla eikä korvikkeella. Mun mielestä se on hyvä vaan, jos maitoa tulee ja sitä voi muillekin jakaa, koska ainahan se on parempi vaihtoehto kuin korvike. :)

  VastaaPoista
 12. En itse ole äiti,mutta vastaan kuitenkin.
  Jos mulla olis vauva joka itkee kun on nälkä,niin totta kai mä imettäisin sitä jos pienellä on kiljuva nälkä eikä pullosta suostu syömään. Tietenkin kysyisin äidiltä onko se okei että syötän ja näin. :) Ja jos minun lapseni menisi jollekin hoitoon ja olisi sama tilanne kuin sinulla oli niin antaisin imettää,ei kai se maito nyt toisen tissistä niin erilaiselta maistu ja jos sitä kerran tulee.

  VastaaPoista
 13. Oon joskus miettyny tätä asiaa! Niiku et äiti imettää toisen vauvaa ja mietin sillon et huoliiko vauva eri rintaa, mut sulla ainaki onnistu :) Multaki tulee maitoo niin hyvin kans et voisin imettää vaikka kolmee Lukasta xD Ja joo kyllä imettäisin jos luvan saisin ja antaisin toisenkin äidin imettää Lukasta :)

  VastaaPoista
 14. Eikö tuo ole vähän erikoinen näkemys, että "imettäisin, mutta en antaisi muiden imettää mun lasta" eli nälkää näkemään vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jättäisi hoitoon lasta, jolle ei kelpais muu kuin rinta.. Musta jotenkin tuntuu niin epämukavalta ajatus siitä, että joku toinen imettäis Henniä. Meidän perhetutulla on just tää tilanne, että vuoden ikäinen vauva ei suostu syömään pullosta, ja eihän siin äiti pääse mihinkään lähtemään, mutta mielummin olisin kotona kuin antaisin Hennin imetettäväksi. Henni kuitenkin vetelee maitoa pullosta hienosti.

   Poista
  2. Toisaalta, jos Henni ei olis näin uskomattoman helppo ja tyytyväinen vauva ja mä olisin todella väsynyt, tilanne ois varmasti toinen. Ehkä mä silloin antaisin jonkun muun imettää, sen suurempaa numeroa siitä tekemättä.

   Poista
  3. No mä oon toi anonyymi joka sanoi että imettäisin mutta en EHKÄ antaisi kenenkää imettää omaani tarkoitin lähinnä tälllä myös sitä että niinkuin Essi tuossa sanookin että se tuntuisi epämukavalta jos joku muu imettäisi omaa lasta. mutta jos ois pakko niin ehdottomasti sitten :) en antaisi "lapseni nähdä nälkää"

   Poista
 15. Imettäisin toisen lasta, ja antaisin toisen imettää lastani. Mutta aina kun oon jättänyt hoitoon pojan, sillä on ollut tissimaitoa jo pullossa valmiina, ja hyvinhän tuo on onnistunut, ei sillä että niitä pienten lasten vanhempia kamalasti mun ystäväpiirissä olisi.

  VastaaPoista
 16. Mulla taitaa olla samanikäinen tyttö kun sulla? (25.8 syntyny) ja ei oo kertaakaan huolinut pullosta maitoo tai ees tuttia joten vauvaa en voi jättää kun syötön jälkeen max siks aikaa että käyn salilla, lenkillä tms. Mutta joo en kyllä tykkäis et kukaan muu imettäis mun lasta! Paitsi tietty jos mulle olis vaik sattunu jotain ja hän saa raivarit ku näkeeki pullon!:) enkä kyllä oikein kenenkään muun vauvaa varmaan "osais" imettää tai outo koko ajatus! Jos tilanne tulis eteen nii varmaan joo mut outoa et joku jättäis tissivauvan hoitoon jos tietää ettei pulloo huoli 0_o

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen