torstai 8. marraskuuta 2012

Long time no see

Noniin moikkis! :-) Teidän kommentit edelliseen postaukseen rauhoitti mua, kiitos! Nyt mä siis palailen kirjoittelemaan normaalisti.

Muttamuttamutta, mistäs mä aloittaisin. Meidän hiljaisuusviikko ei ollut mitenkään erityisen tapahtumarikas, mutta siihen mahtui monenmoisia arkisia juttuja. Hensku on naureskellut jääkapin ovelle jo tovin joten mä kerkesin syödä aamupalaa rauhassa ja tytön viihdyttäessä itseään mä pääsin kirjoittelemaan. Hensku juttelee tossa vieressä mulle ja hänellä tuntuu olevan hyvinkin hauskaa. Aamu on muutenkin alkanut hyvin. Mua jänskätti että mitä tästä päivästä oikein tulee, kun Henni on viimeiset 2 päivää ollut tosi itkuinen ja itkenyt jopa sylissä, vaikka normaalisti hän ei edes inahtele, ähinällä vaan ilmoittaa nälästä tai muutenvaan tyytymättömyydestään. Noh, käytän tän ajan hyödyks ja kirjoittelen teille tällä kertaa tälläisen lista-tyyppisen postauksen kuluneista päivistä!

Viime päivinä...

Henni on itkenyt ja nauranut. Hensku on tosi tyytyväinen ja hymyilevä vauva. Aina aamuisin kun mä kurkkaan sänkyyn, Henni alkaa hymyilemään, ja mikään ei oo parempi päivän aloitus kun hänen hampaaton hymynsä. Käsittämättömän ihana näky. Hensku naureskelee ja ihmettelee yleensä koko päivän ja juttelee paljonkin, mutta pari viime päivää on ollut ihan surkuitkuisia :-( Mä en tiedä mistä ne on johtuneet, mutta jopa sylissä häntä on itkettänyt. Tää aamu kuitenkin on mennyt taas hyvin, mutta en mä oikein uskalla sanoa että miten loppupäivä menee. Sen näkee sitten.

Äiskä on itkenyt ja nauranut. Mulla on tosi kummallisia mielialanvaihteluja. Ekana päivänä oon iloinen ja kaikki näyttää hyvältä, seuraavana kaikki voi tuntua ihan kamalalta. En tiedä mistä johtuu. Mä en oikein jaksa enää innostua mistään. Henskun hymy saa mut kuitenkin aina hiukan paremmalle mielelle, ja hänelle jaksan kyllä jutella vaikka kuinka paljon. Mutta muuten mä en oikein jaksa seurustella muiden kanssa ja vaikutan koko ajan väsyneeltä ja ärtyneeltä.

Henni on nukkunut mutta äiti ei ole. Henni voi helposti vetäistä eka 8 tunnin unipätkän, syödä, ja taas nukahtaa pariksi tunniksi. Kaikki yöt menee niin, että Hensku syö vain kerran ja nukahtaa taas.  Mutta mä en saa nukutuksi. Mä vaan en saa unta öisin, valvon monta tuntia ja oon aamulla ihan väsynyt. Ja silloin kun mua aamuisin väsyttäis, niin Henni on pitkien yöunien jälkeen ihan pirteä. Meillä menee hiukan ristiin nää nukkumiset. Mun mielialanvaihtelut varmaan johtuu tästä, että oon usein väsynyt. Tähän on auttanut se, että viikonloppuisin Mikko nousee vaihtamaan vaipan aamutuimaan ja mun ei tarvitse ''piristyä'', vaan jatketaan sit yhdessä unia. Onneks kohta taas on viikonloppu.
Me käytiin ekaa kertaa perhekahvilassa. Ja siellä oli tosi kivaa! Mua jännitti ihan hirveesti mennä sinne, kun en oo sieltä puheliaimmasta päästä, vaikken ujo olekaan. Mutta äipät (+yks isi) siellä oli tosi kivoja, ja jutut oli hauskoja. Hensku oli paikan pienimpiä, muut olivat 1-4 vuotiaita. En oo ollut tekemisissä ton ikäisten lasten kanssa, mutta noi oli mahtavia muksuja, mä sain hymyillä koko ajan kuunnellessani heidän juttujaan :-) Totuus tulee lasten suusta!

Hmm jaa tästä tulikin odotettua tylsempi ja sekalaisempi kuin mä alunperin kuvittelen, ehkä mulla kestää hetki päästä taas vauhtiin :-) Menen syöttämään Hennin ja sitten lähdetään lenkille, heippa :-)

9 kommenttia:

  1. tuo mielialavaihtelu on normaalia raskauden jälkeen. mullaki oli kauheita vaihdoksia koko ajan ja ne saatto olla semmosia et ensin nauratti ja viiden minuutin päästä itketti. Suutuin tosi herkästi ja otin itteeni. Mulla jatkuu niitä edelleen ja mä vaan odotan koska nää kaikki hirveet raskaushormoonit lähtee mun kehosta, etten oo ku mielipuoli jatkuvasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitä mäkin oottelen, alkaa ärsyttää nyt jo, vaikka tuskin tää vielä hetkeen loppuu.. :-D

      Poista
  2. Vähän söpönä toinen nukkuu aww <3

    VastaaPoista
  3. Itse suutuin miehelleni, jos haarukka oli väärässä paikassa tai vaikka vaate on lattialla.. Nyt poika 1v, ja alkaa mielialanvaihtelut mennä ohi. On normaalia, että synnyttänyt nainen on kuin räjähtävä aikapommi, ne ihanat hormoonit<3 kannattaa ottaa noi univaikeudet neuvolassa puheeksi, itselläni oli univaikeuksia monta monta kuukautta, kunnes neuvolassa siitä sanoin ja sain jonkun vihkosen missä oli erilaisia vinkkejä nukahtamiseen. Ei ehkä tämä vihkonen auttanut mitään muuta kuin tylsistymmämään ja nukahtamaan, mutta jo se että sai kertoa jollekin auttoi paljon. En myös jaksanut tehdä oikeastaan mitään, lapsen itku ja kaikki muukin otti päähän, ahdisti olla kotona eikä kavereidenkaan näkeminen enää kiinnostanut. Oli vaan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa tavaksi, että menee joka aamu vaikka pienelle happihyppelylle, piristi mieltä todella paljon ja tämäkin ongelma meni ohi! :) Voimia sulle! <3

    VastaaPoista
  4. montako kertaa henni heräsin noin öisin syömään vastasyntyneenä ja monelta sä itte menit iltasin nukkumaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun alkuajan nukkumisesta ei tullut yhtään mitään, kun mä vaan tuijottelin Henniä ihastuneena :-D en siis osaa sanoa mitään nukkumaanmenoaikaa.. Hensku söi pari ekaa viikkoa 2-3 kertaa yössä, mutta nyt hän on jo pitkään herännyt vain kerran syömään :-) alussa Henni nukahti n. klo 23 maissa, mutta nykyään klo 21

      Poista
  5. Moikka:) ajattelin kysyä sulta, että missä päin toi perhekahvila on? Olis kiva omienkin lapsien kanssa käydä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis Nummelassa toi on Kanervarinteessä, mutta noita kahviloita taitaa olla vähän joka puolella, Ojakkalassa ja Vihtijärvelläkin? :)
      Tuolta löytyy noita perhekahviloita :) --> MLL.fi/vihti

      Suosittelen tulemaan mukaan!! :) Mä ainakin tykkäsin

      Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen