keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Moikkelis!

Hui, mulla tulikin omituisen pitkä tauko tähän postailuun. En ollut suunnitellut että tää venyis näin pitkäksi, mutta kaikenlaiset asiat vaan mylläs mielessä ja sit lopulta kirjoittaminen alkoi tuntua ahdistavalta. Syy tähän ''miettimistaukkoon'' löytyy täältä: http://www.eioototta.fi/2012/10/lapsiblogit-lukkojen-taakse.html. Oon vaan pyöritellyt mielessäni ton tekstin pointteja, mutta en vieläkään oo päässyt mihinkään lopputulokseen. Mitähän tälle blogille nyt käy?
             Kirjoittaminen on ihanaa, rentouttavaa, vapauttavaa, piristävää ja vaikka mitä muuta. Vaikken mä välttämättä kirjoita hyvin ja kirjoitusvirheitä löytyy joka välistä ja kielioppikin on päin venkuraa niin silti mä nautin siitä suuresti kun saan kertoa meidän kuulumisia teille ihanille lukijoille, jotka piristätte mun päiviä ihanilla kommenteilla, you rock! Mutta kun tässä on se pelottava puoli. Pelottaa, että Hennin kuvia käytetään vääriin tarkoituksiin. Pelottaa, että kirjoitan ajatukseni väärään muotoon ja saan sen takia vihat päälleni. Pelottaa, että Henni vanhempana suuttuu tai loukkaantuu, kun olen hänestä kirjoittanut. Apua :(
              Mä tykkään lukea äitini kirjoittamia vauvajuttuja omasta vauva-ajastani. Luulisin, että Hennikin tykkäisi. Mutta kun näitä Henskun jutskia saa lukea kaikki muutkin. Onks se väärin? Mä palavasti haluaisin tietää, että mitä te muut bloggaavat mammat aattelette tästä asiasta. Vai otattekste stressiä tästä ollenkaan? Kirjoitanko mä liian yksityiskohtaisesti meidän juttuja? Pitäiskö vauvan painot ja pituudet ja mielialan vaihtelut jättää omaan tietoon, vai voisko joku jopa saada helppiä ja lohdutusta, kun lukis muiden samankaltaisista ongelmista? En tiedä, mutta kiinnostais tietää! Onks ihan väärin lasta kohtaan, että äiti ''lupaa kysymättä'' kirjoittaa vaippaihottumasta? No, kyllä mäkin suuttuisin, jos musta lukis netissä, että olin takapuoli punaisena aina vauvana. Pakko nyt muuten vaan sanoa, että itse en kirjoittais vaippaihottumasta, Hennillä ei sitä ole ollut, eikä ollut minullakaan. Olkaa rauhassa.
              Kai mä nyt sitten jatkan postailua normaaliin tapaan, ja mietiskelen samalla, että mitä ja mistä mä voin tänne kirjoitella. Mulla ois paljon höpöteltävää, joten huomenna mä yritän saada vähän iloisempaa postausta aikaiseksi, itsekin piristyn niin paljon kirjoittelusta :) Ei muuta kun hyvää loppuiltaa ja Henskulta hyvät yöt! ♥

18 kommenttia:

 1. Pyh, aivan hyvin tuo Kortesuo voi olla väärässä. Mun mielestä on just kiva lukea toisten vauvablogeja! Itsestäni ei ole edes koskaan kunnolla kirjoitettu muistiin mitään, eikä valokuviakaan ole niin hirveesti. Varmasti Henni osaa isompana arvostaa sitä, että voi lukea teidän arjesta :)

  VastaaPoista
 2. En oo aiemmin kommentoinut, mutta taitaa olla katkera, lapseton kukkahattutäti tuo Kortesuo. On aika huvittava ajatus että blogin kirjoittaminen tekee kenestäkään julkkista, etenkin kun näitä on pilvin pimein!

  VastaaPoista
 3. Mun on nyt ihan pakko kommentoida, koska toi linkki ja blogiteksti "lapsiblogeista" + sen kommentit sai kyllä ärtymään. En tiedä oonko oikea ihminen antamaan minkäänlaisia neuvoja asian suhteen, mutta musta tuolta kannatti painaa mieleen ne kommentit, joissa puhuttiin myös vauvablogien sunmuiden puolesta, esim. nuo oi mutsi mutsi ja lintulauta- kommentit, joita tuolta kommenttimerestä vilkasin anto kyllä vähän kontrastia tolle tuomitsevalle tekstille.

  Mun mielestä tärkeintä on vaan harkita fiksusti mitä blogiin laittaa ja käyttää sitä maalaisjärkeä. Tuskinpa tarvii ryhtyä kirjoittelemaan suljettua blogia tai vastaavaa, kiusaamisen tms pelossa.

  Kärjistettynä mulla jäi tosta taas just sellanen kukkahattutäti-kuva. En nyt sitten tiedä kuinka paljon edistän "pahaa asiaa" sanomalla että jatka kirjottelua, hyvä blogi :-)

  VastaaPoista
 4. en nää mitään pahaa tälläsissä blogeissa:-D vauvan painot ja pituudet ja mielialan vaihtelut... mitä väliä :o se on vauva... ei mikää teini :-D siis niinku... ää, en osaa selittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä lapsesta tulee teini. Tällä hetkellä se voi vaikuttaa aika harmittomalta, mutta jos lapsen paino vauvana on ollut keskivertoa suurempi niin joku voi löytää sen tiedon ja käyttää sitä hyväkseen (esimerkiksi haukkua lihavaksi ja tehdä läskivitsejä). Lihavaksi haukkuminen ja läskivitsit ei ehkä vaikuta ulkopuoliselle kovinkaan vakavalta, mutta ne jättää jälkensä haukuttavaan.

   Jokaisessa (äitiys)blogitekstissä pitäisi miettiä kymmenen vuotta eteenpäin - miten tämä teksti vaikuttaa lapseen jos joku sen löytää? Miten tämä kuva vaikuttaa lapseen jos joku sen löytää? Kannattaako lapsen alastomia kylpykuvia ladata nettiin? Entä kertoa "meidän lapsi kaivoi kakkaa vaipastaan ja lätkäisi naamaansa"?

   Poista
  2. Vauva on vauva! Ei semmosta voi hävetä mitä oot ollu vauvana, ei semmosta voi käyttää haukkumiseen, se on VAUVA!
   Pieni viaton mitään ymmärtämätön olento.

   Poista
  3. Niimpä!vauva on vauva.Jos joku haluaa teninä etsiä ja käyttää näitä tietoja kiusaamiseen niin huhhuh,kuka muka olisin niin tyhmä..eihän pieni vauva voi sille mitään jos painaa syntyessään enemmän kun muut yms..siis argh!jokainen ihminen varmasti tajuaa ettei vauva voi vaikuttaa mihinkään tekemiseensä koska ei osaa tehdä itse mitään joten miksi siitä kiusaamaan.

   Poista
  4. Niin, ja sitten vielä se että jos nyt aletaan ajattelemaan kaikkea mikä on vauvalle ehkä huonoksi joskus 10 vuoden päästä, ja mistä häntä mahdollisesti voidaan alkaa kiusaamaan niin eihän sitä uskalla edes kauppaan lähteä kun joku saattaa napata kuvan esimerkiksi vaikkapa lehteen kaikkien nähtäväksi. Yhtä esille se silloinkin on eikä siitä mitään kysellä. Tämä oli ehkä vähän huono esimerkki mutta tarkotan vaan että sitten kun se vauvakin joskus kasvaa isoksi ja menee vaikkapa kauppaan niin yhtälailla joku sielä voi huutaa että ''läski'' vaikkei mitään vauvan painoja missään äiti olisi kirjoitellutkaan. Joka asiasta voidaan kiusata tänä päivänä. Jos sitä alkaa liikaa miettiä niin eihän sitä uskalla kun kotona istua neljän seinän sisällä. Tikusta asiaa tuo blogi kirjoitus kyllä. Kunhan pysyy mammoilla järki päässä ettei tosiaan julkasta asiattomia kuvia tai juttuja lapsesta jotka mahollisesti tuntus itestä pahalta löytää vuosien päästä netistä itsestään. Mutta hei tää on tosi kiva blogi! Älä ressaa turhaan:)

   Poista
 5. Joo siis aika kärjistettyä asiaa toi oli kyllä mun mielestä. Ja sitä paitsi, itsekin bloggaajana voin sanoa että, vaikka kirjotan lähinnä itseni vuoksi ja siksi että lähipiirini voi kurkkasta kuulumisiani blogistani, niin kyllä musta on ihanaa että muutkin saa lukea mun blogia, jos haluavat. Ite oon saanut blogeista LUKUISIA ihania ja hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita ja inspiraatiota ja vaikka mitä! Plus uusia kavereita :) Se ei onnistuis niin helposti jos kaikki kirjottelis vaan suojattuja blogeja. Toki se on joillekin tosi hyvä vaihtoehto, tarkotan just että jokainen tekee niin kuin itse parhaaksi näkee. Ite oon kohta kans äiti-bloggari ja kyllä mä aion julkaista mun lapsesta kuvia, asiallisia ja kivoja kuvia, suojaan ne tietenkin samalla TIEDOSTAEN että jos joku haluaa niitä kopioida, hän kyllä keksii keinot kopioimiseen. Mutta kuten tässäkin asiassa, kaikessa on riskejä.

  Ei kannata ottaa liian vakavasti tota kirjoitusta, se on vaan yhden ihmisen mielipide :) Onneks on niin helppoa muodostaa ihan oma mielipide! Aina kannattaa tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee! Jos ahdistaa jo muutenkin ilman tollasia tekstejä niin sit kandee miettiä et miten sais sen ahdistuksen pois mut jos ahdistaa vaan tollasten tekstien takia niin sit ei vaan lue niitä! :) Sulla ei varmasti ole syytä huoleen, sen kun jatkat ihanan blogisi kirjoittelua! :) puspus, terkuin nykyinen raskaus- tuleva äippäbloggaaja ;)

  ps. Sitä piti viel sanoo et ton ihme tädin argumentit tuntui keskittyvän siihen että sitä kirjoittaa omasta lapsestaan kun se olis joku esine ja näyttelykappale?? Ihan ihmejuttua. Mä ainakin kirjoitan blogia MUSTA ja MUN elämästä ja kohta lapsi on hyvin hyvin hyvin hyvin tärkeä osa sitä, varmasti suurin osa elämääni mut ei mikään pokaali jota haluun esitellä kaikille et kattokaa miten kiva tällänen mulla on, millanen sulla on??


  KAUHEE AVAUTUMINEN ANTEEKS :D <3

  VastaaPoista
 6. Samalla tavalla pitäisi punnita sitten facebook -tileillä olevat kaverit sun muut. Kuka saa nähdä mitkäkin päivitykset, kuvat, videot yms. Hyvä ohjesääntö on kaikessa mitä nettiin laittaa, täytyy olla sellaista mitä voit huutaa ääneen torilla. Minä aijon ainakin kirjoitella blogissani tytöstäni, kyllä itse luulen osaavani punnita mihin tietoihin ja juttuihin raja vedetään.

  VastaaPoista
 7. jokaisella äiskällä varmaankin on sen verran järkeä päässä, että ei iha älyttömiä juttuja rupea lapsestaan kertomaan, joten kyllä minusta on aika typerää tuo mitä tuon linkin takana luki.. Ja äkkiä tuntus että jos pitää perustaa semmonen blogi minne vain läheisimmät pääseee, niin eikö ne asiat olisi sitten kannattavampaa kertoa kasvotusten/puhelimessa ym.? Minulle kaikista näistä raskaus/vauvablogeista on ollut paljon apua ja helppiä kun nyt itse oottelen esikoista ja jännittää melko lailla. Ja missään mammablogissa mitä oon lukenu ei oo ollu mittää sellasta informaatioo lapsukaisista, mitä minä itse en voisi kertoa jos kirjottaisin omaa blogia.

  VastaaPoista
 8. Nykyajan kulttuuri on blogit. Ennen oli vauvakirjat. Maailma kehittyy ja muuttuu. Lapsi sen mukana.

  Mietin tänää kun hain tatskan että se on mul mummonaki. Mut sitku oon mummo se on yleistä. Se on sitä aikaa. Ei kun elämä mummona oo samanlaista kun nytten.

  Mutta siis että tää sama koskee blogeja. Se on nykyaikaa. Voi olla et sun lasta kiusataan vaikka nenästä koulussa tai sitten ei ollenkaa. Et sä voi ennustaa kaikkea. Opeta lastasi käyttämään fiksusti nettiä kuten sinä teet. Se on tulevaisuutta:)

  VastaaPoista
 9. Hei mulle on kans joskus tullu toi ahdistus juttu, mut silti oon kirjottanu..
  En tiiä miks se ees tulee ja joskus on silleen et en voi enää lukee sitä mitä kirjotin :/

  VastaaPoista
 10. Mä en ole lukenut tota tekstiä enkä aio, mä nimittäin osaan aavistaa mitä siellä on..
  Mutta niin! Mä en usko että KUKAAN voisi loukkaantua siitä että hänestä on kerrottu netissä vauvana vaikka pituus ja paino, eihän siinä ole mitään pahaa!
  Silloin kun meidän pikkuset on teini-iässä tää maailma on jo niin nykyaikainen että netti kuuluu kaikkeen. :)

  VastaaPoista
 11. Omasta lapsesta voisi puhua yhtä varovaisesti ja ystävällisesti netissä, kuten vaikka omasta pomostaan. Suurin osa bloggaajista puhuu omasta puolisostaankin vain alkukirjaimella.. Niin miksi omasta lapsesta kirjoitellaan niin avoimesti, siitäkin kasvaa ajan myötä itsenäinen ihminen. Mut oli tuolla sivustolla myös aika paljon ajattelua joka on jäänyt 60-luvulle. Sitä en voi kyllä ymmärtää, että joku laittaa vähäpukeisia -tai alastonkuvia lapsestaan nettiin. Ja mitä tulee vesileimoihin, ne ei suojaa. Nykyajan kuvankäsittelyohjelmilla kaikki on mahdollista.

  VastaaPoista
 12. En oo kyllä vielä koskaan nähnyt blogia, jossa omasta lapsesta olisi naku- tai vaippaihottuma tai edes vesirokkokuvia! En tiedä minkälaisilla sivustoilla ton tekstin kirjottaja sitten käy.............................

  VastaaPoista
 13. Sori, mun on nyt pakko tulla pätemään! Toi sivusto on oikeesti rumasti sanottuna täyttä _paskaa_!
  Ensinnäkin:

  Lapsen yksityisyyden rikkominen ei ole sinun päätettävissäsi < ehkä ei ole, mutta olet kuitenkin lapsen huoltaja 18 ikävuoteen saakka, joten kaikki lapseesi liittyvä on sinun "käsissäsi" siihen asti. en ehkä osaa muotoilla oikein mitä tällä haen ja mikä pointtini on, mutta toivottavasti ymmärrät :D

  Vauvablogin vaippaihottumakuvat tarjoavat houkuttelevan alustan koulukiusaajille < kaikki äidit eivät julkaise tällaisia kuvia netissä. jokainen vastuullinen äiti varmaan itse tietää minkälaisia kuvia lapsestaan voi julkaista, ja sinä olet sellainen :)

  Lasta ei ole tarkoitettu kestämään negatiivista julkisuutta < onko varmaa, että lapsi saa blogin kautta paljon julkisuutta, ja että se on negatiivista? onhan sellaisiakin blogeja, joita ei lue kukaan.. tai ainakaan merkitse itseään lukijaksi, vaikka ruudun toisella puolella muutama "harmiton" silmäpari lueskelisikin :)

  Lapsi ei ole harrastus eikä ammatti, joka voi olla blogin aihe < ihmiset eivät kirjoita blogiin pelkästään ammatista tai harrastuksesta, vaan ylipäänsä ELÄMÄSTÄ ja arjesta, ja mun mielestä oma lapsi kuuluu siihen aika tavalla!

  Blogi ei ole ainoa tapa osoittaa rakkautta < tarkoittaako automaattisesti, että blogia pitävä äiti ei osaisi lapselleen rakkautta muuten antaa, kuin blogin kautta? blogiin kirjoitetaan päivän tapahtumat tiivistettynä ja ns. avainsanat. ei jokainen äiti varmaankaan kerro jokaista halia ja pusua blogissaan, jonka on lapselleen antanut. tottakai kaikilla on omia äiti-tytär, äiti-poika hetkiä ja rakkaus näkyy muutenkin päivittäisissä teoissa ja sanoissa.. HALOO !!

  Lapsesta kasvaa normaali ihminen, vaikka hänestä ei ole blogia < onko joku sanonut, että lapsesta ei kasvaisi normaali? tai onko joku sanonut, että haluaisi, että lapsesta kasvaisi blogin myötä "normaali" ihminen? kaikki on NORMAALEITA, oli sitte minkälainen ihminen vaan!

  Kiitän ja kumarran! .. Tietty tämä voi koskea joitakin äitibloggaajia, enkä sano että joka kohta nyt ihan potaskaa kuitenkaan oli, mutta tässä nyt omat perustelut muutamalle kohdalle, jotka mua ärsytti :D

  Ja sitten vielä se, että tuskin kauhean moni koulukiusaaja osaa/jaksaa/ymmärtää edes etsiä tällaisen blogin monen vuoden takaa.. Ja mistä ihmiset edes tietää, että joo hei Hennistä on joskus kirjotettu blogi! Mennäänpä ettimään se ja aletaan kiusaamaan sitä..... Öööö? Mutta hyvin on kuitenkin naikkonen miettiny kaikilta osa-alueilta kirjoitustaan, sitä en sano..

  Ps. Jatkathan blogin pitämistä, tää on niiiin superihana! :)

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen