keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Hiuksia väärissä paikoissa

Musta tulee kohta kalju. Multa lähtee ihan hirveesti hiuksia :( Aamuisin mun tyynyllä on kauheesti hiuksia, meidän lattialla on mun hiuksia, pari kertaa Hennin vaipassa on ollut mun hius (?!). Ja voi apua, suihkussa mulle iskee aina hirmuinen surku, kun hiuksia lähtee tupoittain... Tää johtuu varmaan imetyksestä. Toivottavasti tää lähto-tahti ei jatku imetyksen loppuun asti, koska tätä menoa multa lähtee kaikki hiukset. Mun hiukset on muutenkin sellaiset lirut, nyyh :( Mä oon kihartamalla yrittänyt huijata hiuksiani tuuheammiksi, mutta siltikään en pääse kuin tälläiseen lopputulokseen:
Ja Henskullakin on kalju kohta! Mutta se on vaan söpöä, ja hänelle toivottavasti kasvaa vahvat hiukset, toivottavasti Hensku on tullut tässä asiassa isäänsä ;) Onneksi Henskun kalju ei näy kovin hyvin, koska hänellä on tummat hiukset edessä, ja vaaleat takana :) Tossa kohdassa vaan tuntuu sellanen lyhyt sänki.
Tästä tuli pinnallinen postaus, mutta en mä oikeasti pidä hiuksiani maailman tärkeimpänä asiana. Imettäminen on tärkeetä, ja mielummin mä imetän ja menetän hiuksia, kuin oon imettämättä, vaikka siihen olis mahdollisuus. Mutta silti se harmittaa, kun nää normaalisti ohuet hiukset vaan ohenee ohenemistaan..

19 kommenttia:

 1. Mul oli sama! Ja on vähä vieläki. Ainoo et imetys ei kyl onnistunu et mulla ei ainakaa siitä johtunu. En sit tiiä mistä johtu, mut nyt kyl on onneks jo vähentyny se hiusten lähtö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana kuulla että en oo ainoo, vaikken tietysti mitenkään iloitse muidenkaan hiustenlähdöstä :D

   Poista
 2. Hei on olemassa sellasia shampoita ja hoitoaineita, jotka hidastaa hiustenlähtöö ja edistää hiustenkasvua&tuuheuttaa! Ja kannattaa kokeilla http://www.cutrin.fi/tuotteet/hiustenhoito/bio/bio-energen-shampoo tuota shampoota, saattaa olla että auttaiskin tohon sun hiustenlähtöön !:) Ite oon kampaajakoulussa ja tota shampoota on ainakin tykätty käyttää tosi paljon ja on oikeasti auttanut!

  VastaaPoista
 3. heii ois kiva saada sellasii kuvii mis oot hennin kaa ! ja sillee et sullaki näkyis kasvot! :)) t. kuvia rakastava

  VastaaPoista
 4. Multa on kahen edellisen lapsen syntymän jälkeen lähtenyt hirveesti tukkaa kummallakin kertaa sillon kun tytöt on olleet n. 3kk ikäisiä. :) Lumi on nyt 2kk ja vielä ei lähde normaalia enempää, mut uskon sen tulevan tälläkin kertaa... Eli nou hätä, on ihan normaalia ja loppuu kyllä se hiustenlähtö! :)

  VastaaPoista
 5. Tuo pälvikalju mikä hennillä on johtuu vain siitä kun lapsi vielä makaa selälleen niin hiukset ei kasva tietystä kohdasta! Pikkusisaruksilla ja minulla ollut aivan sama juttu:) ei vakava siis, ja lähtee kasvuun kun henni alkaa ryömimään/konttaamaan!

  VastaaPoista
 6. Me saatiin joskus kissoista se pälvikalju, tuli joskus 3-4 vuotiaana. Hiukset lähti tollain läiskittäin... Ettehän oo ollu minkään eläinten kanssa joilla ois se tekemisissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö, vauvoilla tommonen kalju kohta takaraivolla on ihan normaali, kun viettävät niin paljon aikaa selällään, että hiukset kuluvat siltä kohdalta. Ei tuo nyt sentään miltään eläimeltä tarttunut tauti ole.

   Poista
 7. Se kuuluu asiaan että hiuksia lähtee. Mulla lähtee kun lopetin imetyksen. Ja voi että lähteekin, suihkussa menee viemärit tukkoon, harja aina täynnä, tyynyllä, olkkarin matolla, josta jää aina vauvan käsiin kunnon karvapallot. Se on hormoonitoiminto mikä sen tekee et irtoo. Et kaljuunnu. Ja tosiaan se kaljuläiskä vauvoilla on enemmän sääntö ku poikkeus, selällään kun on nii se tuppaa tulee

  VastaaPoista
 8. mulla oli sama homma kans, kun synnytyksestä oli 3kuukautta. nyt ruvennu hiustenlähtö rauhottuun ja synnytyksestä nyt 5kuukautta. Se kuuluu asiaan eikä tarvi olla huolissaan. :) ja ite en imettäny niin ei se siitäkään johtunu.
  Sillon ku mulla alko se hiustenlähtö nii olin varma et nyt oon vakavasti sairas ku tukkaki lähti päästä ja kynnet katkes tosi herkästi ja iho oli koko ajan rasvanen vaikka pesin sitä aamuin illoin ja joskus päivälläki.. :D

  VastaaPoista
 9. Raskauden aikana, varsinki loppu vaiheessa, hiukset lakkaa menemästä siihe viimeiseen vaiheeseen, mis ne kuolee, jollon niit ei lähe ollenkaa! Sit jonki ajan päästä vauvan syntymän jälkee hiuksia lähtee hirveesti, tai tuntuu siltä, ku niitä lähtee pidemmän ajan edestä! t. Kätilöopiskelija :)

  VastaaPoista
 10. ps. sama kun edellinen ano, tykkään sun blogista tosi paljon ja Henni on ihana :)

  VastaaPoista
 11. Muista kans syödä vitamiineja ja juoda paljon :) ite joskus huomaan et hups en oo juonut tänään oikeestaan muuta kuin aamukahvin :D

  VastaaPoista
 12. joo eli niinkun muutama on jo sanonut niin ei liity millään lailla imetykseen. Hiukset ei lähde normaaliin tahtiin enää loppuraskaudesta ja muutama kk synnytyksen jälkeen nämä hiukset sitten irtoavat. Loppuu yleensä siinä vaiheessa kun synnytyksestä n. 6kk. Ja hiukset siis kasvaa takaisin :D hormonitoiminnasta johtuvaa, nou worries.

  Vauvallasi on takaraivolla aivan normaali "kalju", johtuen siitä että vauva viettää paljon aikaa selällään ja hieroo päätään alustaan :) kyllä siihenkin ne hiukset tulee sitten ajan kanssa.

  VastaaPoista
 13. Mulla on ollut aina paksu tukka ja raskauden jäljiltä entistä paksumpi, ja minulla ei iskenyt koskaan sitä hiustenlähtöä vaan kaikki nököttää paikallaan; imetys epäonnistui ja synnytyksestä kohta kahdeksan kuukautta aikaa(apua, niinkö kauan jo!)
  Hiustenlähtö meinaa tässä tapauksessa hormonitasapainon normalisointia, tosin sulla on yhä imetys käynnissä, eli hiuksia voi tippua lisää imetyksen loputtua, kun hormonit palaavat ihan täysin kohdilleen... Niin ja suosittelen kans just cutrinin bio+ shampoita! Se pinkkipaketti varmaan just sinun hiusongelmiin! :)
  t. Viittä vaille valmis pa-ka!

  PS. Tuo vauvan kulumakaljuhan on tosi suloista! Meillä on kaljunkohdalle jo kasvanut sänki, veljen 9.9 syntyneellä tytöllä ei ole ollenkaan kaljua :S

  VastaaPoista
 14. Mulla oli kanssa samaa ongelmaa. Mun hiukset on kanssa tosi ohkaset. Oli ihan hirveää käydä suihkussa, kun niitä hiuksia vaan lähti ja lähti. Stressaaminen mulla ainakin imetyksen ohella vaikuttaa hiusten lähtöön. Jos stressaan hiuksia lähtee. Jos imetän hiuksia lähtee.

  VastaaPoista
 15. Mä en oo huomannu et mun hiuksii lähtis enemmä ku ennen, nää on paljo paksummat ku vuos sit xP Lukaksella on kans taka tollanen kalju ja sit edeski xD

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen