perjantai 17. elokuuta 2012

(Toivottavasti) vika neuvolareissu

Terve! Me kotiuduttiin masu-asukin kanssa neuvolasta ja nyt herkutellaan. Ihmeempiä neuvolassa ei jutskailtu, seuraava aika varattiin ens perjantaille, mut me pidetään peukkuja et sinne ei tarvis enää mennäkään, ainakaan masun kanssa ;) Mun paino oli laskenu viime viikosta noin puol kiloa, mut viime viikollahan se olikin pyrähtäny ylöspäin... Paino on tällä hetkellä siis 80kg. Huh, apua. Pari viikkoa sitten ultrassa vauvan painoarvio oli 2,4kg, ja jos siihen nyt lisäillään se +200g/vko, niin nythän se ois sit about 2,8kg. Neuvolaterkkari arvioi kuitenkin vauvan painoksi nyt 3,5kg. Hän siis tunnusteli vaan mahan päältä, mutta saa nyt nähdä, et minkä kokoinen ipana sieltä sitten tulee. Onkohan noi painoarviot mistään kotoisin, vai heittääkö yleensä paljonkin suuntaan tai toiseen?

Pissanäyte oli puhdas, lapsivettä oli niukahkosti, lapsen syke 140, kohdunpohjankorkeus oli 35,5cm ja hemoglobiini oli 121. Siinä se neuvolareissu lyhykäisyydessään :) Mä en nyt keksi muuta höpöteltävää, täällä me nyt sitten vaan ootellaan että joskos jotain tuntemuksia tulis! Oon ollu vähän ihmeissäni, kun tuntuu että kaikilla muilla on paljonkin ennakoivia supistuksia ja meikäläinen ei tunne mitään. Ei minkään näköisiä merkkejä synnytyksestä. Eihän nyt vielä kiire oo, mutta kuitenkin.

51 kommenttia:

 1. Mä en osaa kyllä sanoa noista painoarvioista mitään..Tuntuu hassulta, et painon vois arvioida vaan vatsaa tunnustelemalla, mut toisaalta, kyllä sillä neuvolatädillä on varmaan kokemusta ja sen verranhan vauvat yleensä painaa :) Mut voiko vauva kasvaa tässä vaiheessa vielä noin hurjasti..? Saako udella, et mikä sun paino oli ennen raskautta?

  Onko se niin, että eka raskaus menee usein yli lasketunajan vai just toisinpäin? :D

  Näytät tosi hyvinvoivalta, vaikka olo on varmasti jo tukala!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun paino oli päälle 60kg, sanoisin että +/-65kg :) Joten aika reilusti on tullu lisää..! Ja mä en tiedä tosta että miten se menee, yli vai ali LAn, mut yks lääkäri ainakin sano että nuoremmat yleensä synnyttää aikasemmin! :) Ja kiitos, tukalaa kyllä on, mut kohtahan tää helpottaa :)

   Poista
 2. Meillä painoarvio heitti syntymäpainosta vain 40g. :)

  VastaaPoista
 3. Kun poikaystävän eno syntyi, oli painoarvio heittänyt kahdella kilolla ja vielä sukupuolikin oli arvioitu väärin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kaks kiloa on jo aika paljon!! tosin, mun iskän lisäks mahassa piti olla toinenkin veikko vaan eipä ollut, ja mun äidin piti olla masun ainoa asukki, vaan eipä ollut ;)

   Poista
  2. Oho! :-D Aika jännä et tollee ei huomaa vaikka on tai ei oo ylimääräisiä :D

   Poista
 4. Nuo painoarviot on vaan suuntaa-antavia. Mun raskausaikana heitti lähes kilolla kun lääkäri arvioi ja puolikiloa kun kätilöarvioi. Sitä arviota, ei kannata ihan niin hirveän tosissaan ottaa. Joskus arvioivat oikein, joskus ei.

  Ja tuo, että lääkäri on sanonu, että nuoret synnyttää aikasemmin, noup, en mää, mulla meni melkeen se 2vk yli ja toinen kun sanotaan, että ensisynnyttäjillä on pitkä synnytys, noeipä mennyt sekään täällä toteen, alle 5tuntiin synnytettiin..
  Tai se, että usein miten tulee ensisynnyttäjille tikkejä/repeämiä, no eipä mennyt sekään mulla toteen.

  Joten nuo sanonnat on ihan vaan noin arvioita ja sellasia mitä kukin on työssään nähnyt, meillä on niin erilainen keho, ettei oikeen mitään voi raskauksissa/synnytyksissä arvioida etukäteen.

  Ja sanoit tuosta, ettei sulla oo mitään ennakoivia supistuksia, sitäkään ei kannata hätäillä, ei ollut mullakaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmm, ei varmaan kannatakaan kovin tosissaan ottaa, en ainakaan koe kovin suuntaa antavana noita lukuja, kun ne heittää niin paljon... :/

   Poista
 5. meillä heitti arvio syntymäpainosta 10g! :)
  Mutta ainahan noita "vahinkoja" sattuu ja paino heittääkin reilusti suuntaat tai toiseen, mutta jos ne PELKKIÄ arvailuja olis niin tuskin niitä tehtäis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ainakaan tarkottanut arvailuja.. :) Se vaan riippuu arvioijan tekijästä, kun kaikki arvioi omalla tavallaan.. :) Joskus joku on hyvä arvioimaan ja joku sitten vähän huonompi ja sitä ei voi etukäteen tietää, että kuka osaa arvioida ja kuka ei. :)

   Poista
  2. Tottakai joo, mut mäki meinasin niitä ultra arviota joka meillä tehtiin 2 päivää ennen synnytystä! Enemmän siihen luotan ku neuvolantädin arvioon tai muuhun "käsituntuma" arvioon :)

   Ja mullaki oli ekat supistukset synnytyssupistuksia! Koko raskausaikana ei ollu edes harjotussupistuksia ja mä ajattelin etten synnytä ikinä ku ei ollu koskaan supistanu enkä ees tienny miltä supistus tuntuu :D Ja poika synty viikkoa ennen LA :)

   Poista
  3. Mulla teki laskettunapäivänä lääkäri ultralla painoarvion joka oli lähemmäs 5kg. Ja melkein viikonmyöhemmin teki kätilö joka arvioi vähän reipas 4kg. Ne arvioi aikalailla niiden pituuksen perusteella, ja jokainen ottaa sitä mittaa vähän erikohdasta ja vauvakin on erilailla, niin siksi ainakin mulla heitti ne arviot niin paljon..tai niin mulle ainakin sanottiin. :)

   Poista
  4. oho,teillä osukin sit tositosi lähelle, heidi!

   Poista
 6. Kuina pitkä oot?:) sulla on tosi nätti vartalo, tarkotan lähinnä ilman masua mutta masunkin kanssa!:D

  VastaaPoista
 7. Mun veljestä arvioitiin 2,5 kiloa ja hän oli sit semmone 4,6 kg :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, mä oon ihmeissäni tosta et vielä nykyäänkin se voi sit heittää oikeesti noin paljon! :O alkaa jänskättää et tuleeks meillekin tosi iso vauveli vaikka noinkin pientä on lupailtu...

   Poista
 8. Meijän tyttö arvioitiin vajaa neljä kiloseks ja oli sitte reilu 4,5 kg. Oot hirmu kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja sellanen 500g heittely on käsittääkseni nykyään sellanen aika normi..? :)

   Poista
  2. No en ite hirveesti noista painoarvioista tiedä, mutta varmasti joo :)

   Poista
 9. Oletpa sä kaunis ja hyvinvoivan näköinen Essi! Mulla on LA 5 päivän päästä ja naama muistuttaa ilmapalloa! Meidän tytön painoarvio on nyt 3,6kg... Pitää odotella että millainen ipana sieltä putkahtaa ;) Toivottavasti sinä ja minä saatais vaavit pian syliin!♥ Onnea loppuraskauteen, synnytykseen ja vauvaarkeen (: ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samat toivotukset sulle! :) <3 tänään ku mä menin neuvolaan, niin neuvolaterkka sano heti että mun naamasta kyllä heti huomaa kauheet turvotukset! kyllä mustakin sellaselta pullaposkelta tuntuu.. :D mutta kiitos :>

   Poista
 10. ihana blogi sulla ja löysin tän just :) mut miten tulit raskaaks et puhkesko kumi vai oliko toivottu ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :) ja tää raskaus tuli kyllä tosi yllärinä...

   Poista
 11. Ei mullakaan tullu minkään näkösiä supistuksia tai tuntemuksia,aikasemmin. Vasta kun lähdettiin synnyttämään alko supistukset. Niin ja toivotaan et saat pian pienokaisen syliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, toivotaan! :) kovat ilta-myllerrykset nyt menossa, saispa sen vauvan jo syliin myllertämään... :) <3

   Poista
 12. Meil painoarvio oli alle 3,5kg mut poika.paino syntyessään 3740g, ja sf oli tasan 35. Meil poika syntyi 40+2 ja oon ite 20v että en osaa sanoa meneekö yleensä yli vai alle. Mulla alko samana päivänä supistelee kun lähdettiin sitten synnyttämään,aikaisemmin ei ollut mitään oloja. Mutra tsemppi synnytykseen ja toivotaan että aika koittaa pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sekin arvio meni sit aika lähelle :) mulla on nyt ollu ihan vääristyny kuva siitä, et niitä ennakoivia supistuksia ois muka jotenkin pakko olla, mut näköjään meilläkin sit vasta tosipaikan tullen alkaa tuntumaan!

   Poista
 13. Meillä painoarvio piti katsoa monta kertaa, kun se koko ajan näytti 4200-4500g. Lopulliseks painoarvioks pistivät 3900g, ja tyttö painoi syntyessään 3605g.
  Oon aika monelta kuullut, että se heittää usein sen muutamasataa grammaa suuntaan tai toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä toivon et meidänkin arvio (toi 3,5kg) ois yläkanttiin, koska kyllähän se vauva tässä vielä ehtii kasvaa, mut pelkään että tuleekin sit tosi iso vauva ja sen takia sit vaikeempi synnytyskin... :/

   Poista
 14. ootteko suunnitellu hertalle nimiä? :) Mulla on 9.9 LA ja oon nyt vasta alkanu miettiin nimiä ihan tosissaan, alkuraskaudesta oli vaikka mitä mutta nyt tuntuu ettei mikään oo hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ollaan me nimiä mietitty viimeaikoina vähän enemmän, mutta eiköhän se lopullinen päätös tuu tehtyä vasta kun ollaan tutustuttu vauvaan :) meilläkin on ne nimiehdotukset muuttunu hirveesti alkuajoista, ja ne tuntuu nyt ihan hölmöiltä! :D

   Poista
 15. Mul oli tänään kans neuvola ja toivon nii et ei enää ens viikol tarvii mennä sinne. Mullaki neuvolatäti tunnusteli vauvaa massun päältä ja painoarvio oli 3200-3400g. Mun täti kerto et sillo ku se odotti sen tyttöä nii painoarvio oli 3500 ja sit ku synty nii painoki 4500 :D Ja joskus luin jotain keskusteluu netissä nii siel jollekki oli sanottu joskus et vauva painaa nyt 2900g ja sit ku synty nii paino alle 2900 g :D Et ei ne varmaan pakosti sit pidä paikkaansa.
  Mul ei oo paljoo ollu ennakoivii supistuksii, mulla vaan välillä särkee mahaa :/ eilen särki putkeen varmaa 9 tuntii ja sit se vaan loppu. Onks sulla särkeny mahaa silleen ku olis menkat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla oli yhen kokonaisen päivän jatkuvaa menkkakipua, ja jotenkin mä en sit tajunnu et ne oli supistuksia koska se kipu tuntu kokoajan eikä silleen tietyin väliajoin... mä oon siks nyt ihan ihmeissäni, että millasia ne varsinaiset supistukset sit on, ku mulla se oli sellasta yhtäjaksosta kipua, mut jokapaikassahan sanotaan että pitää laskeskella niitä supistusten välejä?! mulla vaan vihloo ihan älyttömästi kokoajan kohdunsuulle, auuuuts!

   Poista
 16. Kyllä NE supistukset sitten tunnistaa ja tietää laskea välejä (joita ei kauaa kipujen takia tuu laskettua ainakaan itse).

  Mä olen kaiketi lukenut liikaa sun blogia, koska viime yönä näin unta susta (kyllä usko pois :D ) ja teidän Hertta oli unessa sitten loppupeleissä kuitenkin poika ;)

  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah voi ei, jännitys senkun tiivistyy! :D ja höh, mä en oo itse nähny vielä ainuttakaan unta synnytyksestä tai vauvasta, vaikka kohtahan se h-hetki jo onkin! :(

   Poista
 17. Mun pojan painoks arvioitiin n. 3,5kg ja oli sit syntyessään 3810g et ei ihan hirveesti heittäny. Mut oon kyl kuullu tapauksista et painoarvio on heittäny kilollakin!

  Toivottavasti alkaa tulla tuntemuksia, tsemppiä synnytykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on sit kai vaan niin paljon mittaajasta kiinni et millanen arvio tulee... kiitos! :)

   Poista
 18. Antonin painoarvio päivää ennen synnytystä oli 3,6 kiloa, mutta olikin syntyessään yli 4 kiloa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no toi oli vielä käsittääkseni hyvä arvio? :) mulla vaan ois mielessä et se puolen kilon heitto ois jotenkin normaali?!

   Poista
 19. Meidän vauvalle annettiin syntymäpainoarvioksi max 4kg, oli 4670g. :) Että, että...
  Tsemppiä loppuodotukseen, jään seurailemaan. :)

  Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teille ei sit ollukaan sattunu ihan sitä tarkinta mittaajaa ;) emmä kyllä nyt sit tiedä että mitä se meidän synnytystapa-arvio oikein autto, koska alakautta ei tutkittu ''tiloja" mitenkään, ja jos se vauvan painokin heittää hirveesti...

   Poista
 20. Oot tosi kaunis! :) Ja tsemppiä loppuaikaan ;) !!

  VastaaPoista
 21. Mä jotenki tykästyin tähä blogiin ni alan seurailee!! :) oot tosi nätti ja en malta oottaa et nään sen vauvan ! Siit tulee vamaa tosi sulonen :)

  VastaaPoista
 22. Joko se on syntynyt?? Milloin se syntyy!! :D :) Oon ihan liekeissä vaikken edes tunne sua, mutta mä odotan aina niin innolla kaikkien synnytyksiä, on niin jännää seurata et millon ne pienokaiset sieltä sit oikein tulee :)) Jotku tulee ihan liian aikasin ja joitain ei sitten kuulu millään! Ootan jo innolla että millainen söpöliini sulle oikein tulee! :) Ja omaani odotan tietty myös mutta saan odottaa vielä tovin :D Nyt rv 27+5 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meidän vauva oo vieläkään halunnu tulla ulos, tuntuu viihtyvän masussa vallan mainiosti! :D Mutta kullä mua lohduttaa se ajatus, että korkeintaan enää se kaks viikkoa, ja sitten se mussukka on täällä! ♥ Ja kyllä se aika menee nopeesti, ennenkuin huomaatkaan, oot jo loppusuoralla! Tai näin musta ainakin tuntui, kunhan ei liikaa asiaa ajatellut... :)

   Poista
 23. Joo siis tää alkuaikakin on hurahtanut ihan supernopee, ehkä ne ekat viikot kun odotti vaan sen keskenmenoriski"rajan" umpeutumista meni tosi madellen mut muuten aika senkun liitää. Ja hei kyllä sen vauva sieltä pian tulee, kuten sanoit ni 2 vkoa MAX ni se on jo sylissä! Mieti! Ihanaa!! :) Luin ton sun uusimman postauksen ja ajattelin että apua mäkin tuntemattomana tulin vauhkoomaan että joko on syntynyt, ja ymmärrän kyl et on vähän sellanen olo et höh :( Se on nii hassu ajatus et mikä sen määrää et millon se oma pikkunen päättää syntyy. Hassuna turhana tietoiskuna sellainen että esim mun äiti on saanut meidät kaikki 3 tyttöä viikoilla 40+4, kaikki kolme! Miten onkaan sattunu :D Mut tsemppiä tähän loppuaikaan ja koita jaksaa päivitellä vaikka olo onkin tukala, ihana lueskella juttujasi :) Ihan kohta on jo vauvasi sylissäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, kyllähän tässä jännää itse kukin! Ja oho, millähän todennäköisyydellä kaikki lapset syntyy samoilla viikoilla?! :D Meillä on sisaruksien kanssa kyllä huomattava ero viikoissa... :)

   Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen