keskiviikko 22. elokuuta 2012

Hoi kokeneemmat supistelijat!

Supistusjuttuja! Mulla ei oo siis tähän mennessä ollu minkäänlaisia supistuksia, joten ei siis oo tietoakaan että miltä ne vois tuntua. Kolmisen viikkoa sitten oli kuitenkin yhden päivän ajan jatkuvaa menkkakipua, joka osoittautui ennakoiviksi supistuksiksi koska olin sitten sormelle auki seuraavassa lääkäritarkastuksessa. Silloin mä en osannut ajatella että ne oli supistuksia, koska kipu kesti koko päivän yhtäjaksoisesti, eikä välillä mennyt pois ja tullut sitten uudestaan, ja olin olettanut että supistukset ovat tulevia ja meneviä, eivätkä yhtäjaksoista kipua.

Tänään aamusta asti mulla on taas ollut kipua alavatsassa, tosin tätä en osaa oikein yhdistää menkkakipuun. Tavallaan vihloo vaan, tai särkee. Kestää alle 10 sekuntia ja sitten menee pois. Ei satu kovin paljon, mutta tuntuu kuitenkin sen verran että tälläisen mun tekosupistuksen aikana tekis mieli olla hengittämättä. Välillä tää kipu tuntuu ikäänkuin alempana, eli voiskohan tää sitten olla jotain liitoskipua, vai voisko nää olla minipieniä ennakoivia supistuksia? LA on huomenna, ja ois kiva tietää, että valmistautuuko mun kroppa mitenkään tulevaan synnytykseen näin etukäteen! :)

Kysyisinkin siis, että miten te ootte tuntenu supistuksia? Onks se kaikilla samanlaista, menkkakipujen tuntuista jomotusta, joka kestää enemmän tai vähemmän aikaa? Vai voiks se olla tällästä särkyä vaan, joka kestää alle kymmenen sekkaa ja tulee todella epäsäännöllisesti?

Hertta on ollu tosi villinä koko aamun, joten voisko tää ehkä tuntua vaan, koska vauveli liikkuu ihmeellisesti ja on ehkä laskeutunut? Mua vaan jänskättää että voisinko mä tuntea edes pikkuruisia ennakoivia suppareita, sekin tuntuis musta jo edistymiseltä! :)  Tosin on aivan mahdollista, että koska mä oon niin innoissani lyhentyvästä odotusajasta, niin kuvittelen kaikki pikkukivutkin suppareiksi... x)

28 kommenttia:

 1. Kyllä siellä kohdunsuulla varmasti koko ajan muutoksia tapahtuu.
  Nyt toivotaan, että supistukset saa lisäpotkua (voi yltyä nopeestikin).

  Mulla selkein ero ennakoivien ja NIIDEN supistusten välillä oli, että alkoi tuntumaan selän puolella myös.

  Kylläpä mua alkaa jännittää sun puolesta. Tsemppiä tulevaan koetukseen sitten kun sen hetki on <3

  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon että nää tästä yltyis...! :) Kiitos ♥

   Poista
 2. Mulle toitotettiin aina sitä että supistus tuntuu niin et maha menee kivikovaksi.. Mulla ei kuitenkaan supistukset tuntunu sellasina! Maha oli ihan normaali! Tuntu ku alamahalla olis ollu lanka joka kiristyy, se kipu lähti mahasta, meni "lankaa" pitkin selkään ja supistuksen huippu tuli alaselässä ja tuntu ku koko alaselkä olis ollu tulessa! Silloin tosiaan ei huvittanu hengittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin on aiemmin tuntunu mahan kovettumista, mutta nyt ei! eli mä taidan olla erehtyny näistä... :(

   Poista
 3. Kuten jo aiemmin kerroin, niin mulla oli käynnistynyt itsekseen synnytys käynnistyspäivänä, vaikken edes tiennyt sitä! :D
  Ne alkusupistukset oli ihan pelkkiä mahankovettumisia, vaikka oikeasti olivatkin jo "oikeita" supistuksia :D
  Että kaipa tuokin on kovin yksilöllistä, että miten ne tuntee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin on koko raskauden ajan ollu tota kivutonta kovettumista, mitä en usein ees huomaa :D

   hei ja voi ei, mä en pääse/löydä sun blogia enää?! :/

   Poista
  2. Mitähän mä nyt oon oikein sit säätänyt siellä.. :/ Hmh, no koitan kattoo, sano myöhemmin jos et näe sitä vieläkään.

   Poista
  3. Ahaa, olin onnistunut piilottamaan profiilini.. :D

   Poista
  4. jep, sitä mä ihmettelinkin! :D mutta ilmeisesti pääsen taas lueskelemaan :)

   Poista
 4. joo ne on samantuntusia ko menkkakivut, monilla vielä kipeämpiä. mulla ainaki supistukset tuli n.3-5 minuutin välein ja kesti noin sen 10-40 sekuntia kerrallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin mä oonkin kuullu että menkkakivut x 100, mutta tää kipu ei ollu kyllä sinnepäinkään...

   Poista
 5. Mulla kivut tuntu alavatsassa ja koko maha vaan kiristyi ja oli vaikee hengittää, itelläni auttoi kävely supistusten välillä ja kun supistus tuli hengittelin rauhassa jumppapallon päällä. Jotkuthan eivät edes tunne kivuliaita supistuksia, yksilöllistä siis tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin istuskelin jumppapallon päällä ja totesin sen kyllä helpottavan :)

   Poista
 6. Mulla oli koko raskauden aikana tosi paljon niitä harjoitussupistuksia, eli meni maha kovaksi. Miehenikin näki kun maha meni kovaksi ja huomautti aina innoissaan, "sulla on supistus!" :D Mutta tosi paikan tullen, ei ollut mitään supistuksia, ei mitään kipua, ja oli iso paniikki sitten, että en mä lähde sairaalaan, kun ei ole kipuja, ja "mulle on sanottu, että synnytys supistukset kyllä todellakin huomaa". Ja paskat.. :D Ainut raskauden kipu juttu mulla oli tosissaan se, kun vauva laskeutu alas päin, niin oikein tunsi kun paikat jotenkin rotkahti :D tai sillein.. :DD Hieno selitys :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mäkin oon kuullu jokaisella neuvolareissulla että NE supistukset kyllä tunnistaa... :D oispa onni olla tuntematta niitä pahimpia kipuja! toisaalta kiehtoo tietää että miltä ne tuntuu... :)

   Poista
 7. Mä tunsin kivuliaita supistuksia vasta silloin kun aloin synnyttää (mulla meni vedet)! Oli mulla tietty niitä harjoitussupistuksia mut ne ei sattnut missään vaan maha meni just sillee kivikovaks! :)
  Tsemppiä tulevaan synnytykseen!!
  ps, aloin itsekkin pitämään blogia: http://smallthingswith.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä mullakin tuntuu sit vasta h-hetkellä niitä suppareita... ois vaan jotenkin helpottavaa tuntea etukäteen vähän jotain, mulle tulis vaan sellanen tunne että jotain tapahtuu! :) ja mä käyn kurkkaamassa sun blogin puolella! ;>

   Poista
 8. kuulostaa hyvin pitkälle samalta kuin minulla puoli vuotta sitten,että voi olla paljon mahdollista että pikkuinen ilmottelisi haluavansa tässä lähipäivien aikana maailmaan!:)

  VastaaPoista
 9. Mä tunnistin supistukset helpoiten siitä, että vatsa tosiaan kiristyi ihan kovaks :) Mulla se ei vaikeuttanut hengitystä tms., mutta vatsaa tökkiessä kyllä tuntui lihakset kovilta, ja kumarrellessa olo tuli tukalaks.

  Mulla oli kivuttomia supistuksia jostain 30:n alkupuolen viikoilta, kipeitä oli enemmän ja vähemmän viikoista 36 eteenpäin. Alkuun ne "kipeät" supistukset oli just semmosta kuukautiskipujen luokkaa, synnytyksen lähestyessä muuttuivat paljon kipeämmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin on ollu kivuttomia jostain rv 23 lähtien, mutta nyt ne on sitten loppunu lähes kokonaan :/ höh, nythän niitä kaikenlaisia tuntemuksia just sais tulla!

   Poista
 10. Mul on ollu kans menkkajomotusta, varmaa 3 viikon ajan. Särkee mahaa ja selkää, ei kovaa mut, kerran sitä kesti 9 tuntii putkeen. Joskus tunnin-kaks.
  Nyt uusin tunne on ollu se minkä sulle jo tänne kerroin se su-ma välisenä yönä ja sit viime ti-ke yönä tulleet supistukset. Ne tuntu selässä ja kesti 40sekuntia-1min, 4 tuntii putkeen 5-6 minuutin välein. Tuntu aina selässä polttona ja olin jo silleen et pääsee synnyttään mut sit ne vaan loppu :D Mä luulin kuukaus sit et tää syntyy aikasin mut nyt oon ihan varma et mul menee yli lasketun ja lopult käynnistetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullaki yks lääkäri veikkas et syntyy etuajassa, mut nyt on tunne et yli mennään reilusti, käynnistämiseen asti :D

   Poista
 11. Mulla oli 3 laatuisia supistuksia. Ensimmäiset oli niitä kivuttomia harjoitussupistuksia joissa maha vaan kovettuu, mutta ei tunnu siis kipua.
  Sitten muutamia päiviä ennen synnytystä alkoi tulla rasituksen yhteydessä sellaisia alavatsan särkytuntemuksia. Ne tuli vain jos kävelin esim. pitkään ja särky helpotti sitten levossa.

  Sitten yhtenä iltana alkoi tulla sellaisia polttoja alaselkään ja syvälle lantioon. Tuntui niin kuin olisi "tulirengas" lantiossa. :D Vatsassa ei tuntunut miltään. Mulla supistukset alkoi heti säännöllisinä.. tai no alkuillasta oli tullut muutamia, mutten ajatellut niitä sen kummemmin enne kuin nukkumaan käydessä en pystynytkään nukahtamaan kun polttoja tuli säännöllisesti (heti 8-5min välein) ja ne olivat tosi kipeitä.
  Poltot voimistui ja alkoivat myös tuntumaan sisäreisissä. Kyllä ne eros selvästi niistä aiemmista kiputuntemuksista, oli selvä nousu ja huippu ja lasku. Tunne oli polttavan puristava. Heh, pystyn oikein palauttaan mieleen sen tunteen.. ei ole aika vielä kullannut muistoja vaikka synnytyksestä on yli 2 vuotta. ;)
  Kuuma suihku muuten helpotti ihanasti, jälkeen päin mietin miksen ollut suihkun alla pitempään.. kärvistelin yöllä lattialla kun en voinu seistä supistuksen aikana, enkä maata, enkä olla liikkumatta mutten liikkuakaan, just sellainen tunne ettei mitenkään päin ole hyvä eikä sitä kipua pääse millään karkuun. :D
  Mulla supistukset hiipui kun lähdettiin sairaalaan, mutta jatkui sitten taas hetken päästä kun pääsin sinne asettumaan. :P

  Vähän tosiaan kuulostaa siltä, että synnytystä nuo sun tuntemuksen enteilee! :) Mutta kkyllähän joillakin voi tulla kauankin noita ennakoivia supistuksia ennen kuin varsinainen lähtö tulee. Mutta toivotaan, että pian!!

  Itse toivoin raskaana ollessa, että vauva olisi mahdollisimman pitkään mahassa, että syntyisi vasta juuri ennen kuin pitäisi käynnistää ja niin se meni. :D Perjantaille oli varattu viimeinen yliaikaiskontrolli ja torstain vasteisena yönä lähdettiin sairaalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kuulostaa kamalalta noi tosipaikan supistukset, täytyy muistaa toi suihkuvinkki!

   Poista
 12. ei liity asiaan, mutta sitten ku tulee lähtö niin pystytkö puhelimella tai jollain päivittelemään tänne, tai saatko jonkun muun tekeen sen sun puolestas? :-D olis kiva pysyä ajan tasalla :-)

  VastaaPoista
 13. Mulla ei ole mitään käsitystä miltä supistukset tuntuu, kun mulla ei oo koskaan ollut edes menkkakipuja! Minä aina jännittyneenä odotan, jos pientäkään kipua lantiossa tuntuu, että alkaakohan ne supistukset nyt :D mutta eipä ole oikeastaan mitään kipuja ollut. semmoisia epämukavia oloja vain ja välillä tuntuu, että pissat meinaa just housuun tulla, kun pikkuinen taitaa virtsarakkoa painaa :'D ensi viikon jälkeen mulla laskettuaika koittaisi. mutta hei eiköhän pian jotain tapahdu sulla ainakin 8) tsemppiä synnytykseen♥

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen