perjantai 24. elokuuta 2012

Pikapikakuulumisia

LA tuli ja meni, ja Hertta ei näköjään oo täsmällinen tytsy, koska eipä näy vauvaa ei. Aamuisen neuvolakäynnin yhteydessä varattiin taas aika ensviikolle, mut jos nyt pidettäis peukkuja että tää kerta jäis viimeiseiks masun kanssa :) Kaikki oli hyvin, vauva oli nukkunu koko aamun mutta sykettä mitattaessa heräsi ja yritti mennä karkuun ettei oltais niitä sydänääniä kuultu ;) Hassu vekkuli! Hertta on neuvolaterkkarin mukaan kiinnittynyt, nyt vaan sit ootellaan että milloin se vekkuli haluais tulla tuolta yksiöstään köllöttelemästä tänne meidän luo!

Ostettiin kans yks purkki äidinmaidonkorviketta (Nestlen NAN), oisko korvikkeista mitään mielipiteitä, hyvää tai pahaa sanottavaa? Oikea korvike löytyy sit kuitenkin varmaan vaan koklailemalla... Jos imetys ei nyt sit jostain syystä onnistukaan, mä siis toivoisin kovasti että voisin imettää!

19 kommenttia:

 1. Toivottavasti Hertta päättää tulla pian ulos sieltä :)

  VastaaPoista
 2. Meillä toi NAN aiheutti vatsakipuja, joten keskoskorvikkeen jälkeen meillä oli tutteli käytössä ja se sopi hyvin.. :) Tsemppiä synnytykseen ja vauva-arkeen!! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on käytössä NAN ja toimii hyvin :) Kokeilin kerran Tuttelia ja poika sai siitä kauheat ilmavaivat. NAN on maineeltaan hyvin vatsaystävällinen, mutta vauvat ovat yksilöitä kuten anonyymi tuossa ylempänä hyvin todistaakin :)

  Kannattaa ottaa paljon selvää imetyksestä jos et vielä ole, sillä niin monilla on alkuun vaikeuksia ja nimetys lopetetaan turhaan, vaikka alkuvaikeuksista olis päästy yli oikeanlaisella avulla.

  Ei se apukaan aina auta, itse joudun osittain antamaan korviketta kun maitoni ei riitä (maidon oikea riittämättömyys on tosin hyvin harvinaista). Kannattaa ottaa selvää myös tuttipulloista etukäteen, koska vääränlainen tuttipullo voi saada vauvan hylkimään rintaa täysin, eikä lopulta edes osittaisimetys onnistu. Meillä on käytössä NUK First Choice ja MAM Anti-Colic -tuttipulloja, ja poika huolii rinnankin hyvin vielä 5-viikkoisena.

  Pahoittelut jos toistelen itsestäänselvyyksiä ja tiedät jo tämän kaiken, tarkoitus ei oo olla mikään kaikkitietäväinen :) Olin vaan itse ennen synnytystä sitä mieltä että täysimetän enkä ollut edes ottanut selvää korvikkeista tai tuttipulloista, ja sitten kun vauvan paino laski vielä 2 viikkoa synnytyksen jälkeen ja lääkäri käski alkaa antaa korviketta niin olin aika hukassa...

  VastaaPoista
 4. meilläkin nanista tuli mahakipuja, ja tuttelin toi poika oksens kaiken ulos kokoajan.
  Meilläpä onki käytössä nutrilonin hypo-allergenic -maaitojauhetta :) sen pitäis ehkästä maitoallergian syntymistä. Ja jauhe on mun mielestä vatsaystävällisempää :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on käytössä toi Nan. Sairaalasta asti tuttua tavaraa, joten ei ole missään vaiheessa mitään ongelmia tullut. Meidän pojulla on maha toiminut aina todella hyvin. :)

  VastaaPoista
 6. Toi on niin yksilöllistä, mikä korvike käy. :) Mulla esikoiselle sopi vaan NAN, muista korvikkeista tuli tosi pahanhajusia pukluja ja paljon. Kuopukselle sitten taas sopi paljon paremmin Tutteli kuin NAN. :D Nykyäänhän on vielä jotain muitakin merkkejä tullut, kotimainen Tuuti ainakin.

  Mutta tsemppejä synnytykseen ja imetyksen alkutaipaleelle! Imetys vaatii alkuun hermoja ja sitkeyttä, mutta se palkitaan kyllä useimmiten :) Eli samoilla linjoilla olen kuin ylempänä kirjoittanut Mirkka!

  VastaaPoista
 7. Me kokeiltiin esikoisen kanssa Nania, mutta siitä seurasi vain oksentelua, joten käytettiin tuttelia joka sopi paremmin :) nyt toisen kanssa ajattelin kokeilla sopiiko Nan hänelle vai mikä :)

  VastaaPoista
 8. Mulla tulee vaan Nestlen tuotteista mieleen kuinka yläasteella opettaja kerto just tosta maidonkorvikkeesta, että sen takia on kehitysmaissa kuollu moniamonia lapsia koska ne äidit siellä joutuu sekottaan sitä likaseen veteen. :/ Mutta Suomen oloissahan ei tota ainakaan tarvi pelätä ! Mulla ois ollu LA samoinhin aikoihin ku sulla, joskin hieman aikasemmin (20.8), mutta jouduin tekemään tammikuussa abortin... Mutta tsemppiä sulle, toivotaan että Hertta syntyy pian ! (: ps. oon lukenu sun blogia ja tykkään tosi paljon (;

  VastaaPoista
 9. Kannattaa muista siinä vaiheessa jos vauvalle tulee vatsavaivoja sellanen sana apteekissa kuin: cuplaton!

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin kotiin odottamaan Valion tuutti äidinmaitokorviketta (suomalaista). Ilmeisesti aika uusi tuote.

  VastaaPoista
 11. Me kokeiltiin ensin Nan, Tutteli ja BabySemp kunnes päädyttiin Nutrician Nutrilon jauheeseen. Ensin Hypoallergeenista ja sitten tavallista. Tuo jauhe oli tosi kätevä. :)
  Sairaalassa vauvalle annettiin lisämaitona Nania.

  VastaaPoista
 12. Me kokeiltiin kanssa paria eriä ja kaikista parhaiten on sopinut Nan. Siitäkin on olemassa Nan H.A (hypoallergic), joka meillä on myös osittain käytössä. Ja molempia saa ilmeisesti jauheenakin, mutta ollaan ostettu ihan niitä valmiita.

  Mäkin olisin niin kovasti halunnut imettää, mutta toisin kävi. Meillä poika kärsi viikon ikäisenä ihan älyttömästä pulauttelusta ja sen lisäks paino ei noussut. Jouduttiin sitten alkaa antaa kaikki ruoka pullosta, että nähtiin pojun varmasti saavan riittävästi maitoa. Reilut kolme kuukautta jaksoin lypsää joten siihen asti poika sai pelkkää äidinmaitoa, mutta sitten sai riittää ja korvikkeeseen siirryttiin.

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti imetys onnistuu! Korviketta käyttäviä en missään nimessä pidä huonoina tai mitään, mutta korvike on kuitenkin vauvalle huonompi vaihtoehto ja rasittaa munuaisia. Kun et ota stressiä, harjoittelet imetystekniikoita, ja muistat imettäessä syödä parisataa kaloria enemmän kuin yleensä, ja juot nestettä, niin pitäisi onnistua :)

  VastaaPoista
 14. Meillä on tuo tutteli käytössä. Sopi Nealle paremmin, kuin Nanni :D Mutta sekin on niin yksilöllistä, että mikä sopii ja mikä ei. :)

  Itsellä imetys sujui ensin ihan hyvin. Maitoakin tuli yli omien tarpeiden, mutta kolmen viikon jälkeen meidon eritys loppui kuin seinään. Ei enää tippaakaan tullut. En ymmärrä miten siinä niin kävi, mutta neuvolassa sitten sanoivat, että joillakin vaan käy niin :) Toivottavasti teillä menee paremmin ^^

  VastaaPoista
 15. Meidän pojalle käy vain Nan. Tuttelia kokeilin ja kävi pojan mahaa :( Ite imetän mut korvikettaki annan, tosin sen takia kun neuvolassa sanottiin että pitää antaa korviketta 2 päivän ajan joka imetyksen jälkee kun pojan paino oli laskenut ja arvaappa kaipaako poika vielä nykyää imetyksen jälkee korviketta. :D

  VastaaPoista
 16. Lunalle ei sopinut NAN ollenkaan, vaan aiheutti vatsanväänteitä ihan kamalasti. Tutteli taas aiheutti kovaa ja jatkuvaa oksentelua ja nyt käytetään Semperin BabySempiä ja tää on käynyt tosi passelisti, sitä vaan ei saa joka kaupoista ja näissä tilanteissa, kun Semperiä ei ole hörppii neiti Valion Tuutia.. Mutta onneksi vaan harvemmin, on nimittäin tosi kallista(normi k-kaupassa maksoi 73snt yksi ainut 2dl purnukka, Semperiä saa sit vaikka Prismasta 43snt/2dl). En suosittele siis Tuutia, jos rahaa ei hirveästi ole. Ihan sama vaikka onkin Suomalaista, mutta ei nyt vauvan ruoan pitäisi tollasia summia maksaa.

  T. Ellinoora & Luna kohta 5kk
  http://omenapuununelmia.blogspot.com

  VastaaPoista
 17. Valion uusi Tuuti on kotimainen ja ainoa suoraan maidosta tehty korvike (muut tehty maitojauheesta) Itse en ulkomaalaista maitoa osta, joten miksi ostaisin sitä lapsellenikaan :) Käytin itse kotimaista Tuttelia niin pitkään kun sitä oli ja sitten vaihdoin tavalliseen maitoon, kun Tutteli muuttui ulkomaalaiseksi! Toivottavasti kuitenkin korvikkeisiin ei tarvi turvautua. Suosittelen pumppaamaan maitoa vähän varastoon, niin isäkin voi välillä syöttää :) Aluksi pumpulla ei tule mitään ja itse imettäminenkin lähti minulla sujumaan vasta n. 1kk:n iässä kun sitkeästi vain yritin ja välillä juotin pullosta omaa maitoa. Aventit pullot on meillä koettu parhaaksi :)

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen