torstai 9. elokuuta 2012

Apuuva

Voi nyyhkis, nyt mua on alkanu pelottamaan synnytys. Mä oon varmasti lukenu liikaa kaikkia kauhutarinoita synnytykseen liittyen, ja siks alan pikkuhiljaa panikoimaan. En oikein tiedä, että mitä mä siinä synnytyksessä pelkään, koska kuitenkin odotan sitä innolla. Kivunlievitystä on saatavilla eikä näillä näkymin meille mitään järkälevauvaa oo tulossa, eli sekään ei jännitä. Oikeestaan mua taitaa mietityttää aika synnytyksen jälkeen. Siitä ei oo puhuttu mitään, kukaan ei oo sanallakaan maininnu esim. jälkivuodosta (paitsi äiti), eli siihenkin termiin mä oon törmänny vasta selaillessani näitä netin kauhutarinoita. Lisäksi tää (klikkaamalla näet viestiketjun) viestiketju myllää nyt mun mielessä. Tota luettuani mä olin ihan järkyttynyt. Tottakai mä tiesin, ettei kenenkään kroppa oo ihan ennallaan synnytyksen jälkeen, on se senverran rankka tapahtuma, mutta kärsinkö mä siitä vielä vuosia itse tapahtuman jälkeenkin? Hui! :(

Oon yrittäny saada ajatukset vähän jonnekin muualle, mutta pari päivää toi oli kokoajan mun mielessä. Musta tuntuu, että unohdan aina kaiken pahan, kun vaan rauhotun ''kuuntelemaan'' Hertan liikkeitä. Tänäänkin tyttö on ollut tosi leikkisällä päällä, ja oon ollu ihan onnellisimmillani. Mikko käski aamulla meidän hikkalikkaa kannustamaan mua inssissä, ja tyttö näköjää kannusti, koska läpi mentiin! :) Nyt mä jatkan leikkimistä vauvelin kanssa, taputtelen masua ja hän taputtelee takaisin ;) ♥

Ainiin mut sellanen juttu vielä, että mikäköhän tepsis kipeisiin raskausarpiin? :/ Mulla on vasemmalla kyljessä pari ihan punaista jälkeä jotka näyttää aika karuilta ja on kipeitä, ihan kosketusarkoja :(

70 kommenttia:

 1. Harvinaisia nuo laskeumat jne. on, toki mahdollisia mut ei niitä kannata alkaa kammoamaan. Älä suotta stressaa etukäteen. :)

  Sä oot kuitenkin nuori synnyttäjä ja sulla on kaikki edellytykset selviytyä synnytyksestä ihan ongelmitta ja palautua nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän olla stressaamatta ja yritän luottaa tähän nuoreen ikään, mutta voinhan mä olla poikkeustapaus ja harvinaisen huono synnyttäjä yms :/ Lääkäri viime ultrakäynnillä sanoi kans että mulla ei pitäisi mitään hätää olla, vasta +40 vuotiaiden synnytykset ei hänen mukaansa oo enää normaaleita.

   Poista
 2. Ai kauheeta, mäkin menin tyhmänä lukemaan ton keskustelun...

  Kannattaa neuvolassa kysäistä, että voisiko kertoa mitä kaikkea tapahtuu synnytyksessä kropalle. Jälkivuoto kestää kuulemma kuutisen viikkoa enimmillään.

  Muistan jonkun sanonenn, että 6kk synnytyksestä olisi normaalisti kaikki raskauskilot lähteneet ja jälkitarkastuksessa katsotaan sitten se alapää. Itsekin olen miettinyt, miten tässä kroppa tulee muuttumaan, mutta kyllä ne muut vaan vakuuttelee, että se alapääkin supistuu entisiin mittoihin. Sitäkin voi auttaa treenaamalla lantionpohjan lihaksia :)

  Koitetaan olla stressaamatta, eiks niin? Itselläni syyskuussa laskettu aika ja samoja asioita pyöritän mielessäni. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun täytyykin kysäistä, toivottavasti mä ensviikolla muistan!

   Ja joo koitetaan olla stressaamatta, vauvoillakin menee paremmin ku mamit ottaa iisisti... :)

   Poista
 3. Nyt myös mä erehdyin lukemaan tota viestiketjua... :DDD

  Ja sulle on tunnustus mun blogissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joukkohysteriaa...! No ei, otetaan vaan rauhassa! :D
   Ja joo mä linkitän sut tohon mun aikasempaan postaukseen, kun kerran tein sen tunnustuksen jo!

   Poista
 4. Älä ota turhaa stressiä miltä näytät jälkeen päin..! :)
  Ollaan niin nuoria, että meillä se toipuminenkin käy suht rivakasti.. :)
  Ja kun oot synnyttänyt, niin sulle ensijainen asia on vauva, etkä edes muista murehtinees noita.. :))
  Jälkivuoto riippuu niin ihmisestä, mulla tuli varmaan 3-4viikkoa putkeen ja sitten jälkitarkastuksen jälkeen alko taas tulla muutama päivä..
  Sillon voi myös olla vaikea erottaa, että onko kuukautiset vai jälkivuoto, koska jälkivuotokin voi pitää välillä "välipäiviä" ja jatkua sitten taas. Mulla tuli ensimmäisen viikon runsaina, mutta sitten riitti ihan perus side.

  Jälkitarkastuksessa katsovat kyllä sen alapään ja kertovat jos on jotain poikkeavaa, jos eivät sano mitään, niin se tarkoittaa vaan sitä, että kaikki on normaalia, asiaan kuuluvaa ja palautuu ennalleen. :)

  Raskauskiloista.. Mä sain melkeen 20kg lisäpainoa raskausaikana, laitokselle jäi 10kg ja hups, melkeen kaikki on tullut takaisin, vaikka vähemmän on herkuteltu kun raskausaikana. Tämäkin riippuu niin ihmisen kropasta ja siitä, että kuinka paljon niitä kiloja tulee ja toisilla tepsii hyvin imettäminen raskauskilojen karistamiseen.
  Mutta mitään kunnon rääkkitreeniä tai laihduttamista ei kannata alkoittaa ensimmäiseen 2-3kk.

  Hmm, nyt tuli ajatuskatkos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, mulla oli kunnon laihduttaminen mielessä aika piankin synnytyksen jälkeen, vaan eipä taidakaan olla enää! Kiitos informaatiosta :)

   Poista
  2. Juu en suosittele, varsinkin jos imetät ja jätät tärkeitä ravintoja sun ruuasta pois, niin se näkyy taas maidon laadussa ja ehkä määrässäkin.. Ja muutenkin, kun sun ruoka vaikuttaa sitten vauvan syömään maitoon.. :)
   Ja synnytyksen jäljiltä vatsikset yms lihakset on hellänä ja niiden kannattaa ensiks antaa rauhassa palautua ja PIKKUHILJAA alkaa sitten vasta treenaamaan. :)

   Poista
  3. vauvahan siinä on tottakai tärkein, ja mä kyllä haluaisin täysimettää, joten täytyy sit katsoa et miten sujuu! :>

   Poista
  4. Älä ota siitä imettämisestäkään hirveitä paineita, tulee vain suuri pettymys, jos se ei sitten onnistukkaan odotetulla tavalla.. :)Tuli vaan mieleen yksi vanhempi nainen joka oli synnytysosastolla mun kanssa samaan aikaan ja meillä suju imetys, ja hänellä lapsensa kanssa ei. Sitä hän sitten päivät pitkät itki puhelimeen, että naapuri pedissa imetetään ja me ei. Kyseinen nainen saatto seisoa mun sängyn edessä ja vain katsoa että kuinka imetän vauvaa.
   Ja koita olla stressaamatta, sekin vaikuttaa imetykseen toki ei nyt raskausaikana! :D
   Ääh, voi kuulostaa paasaamiselta, haluan vaan, että kaikilla kaikki sujuis, eikä tulis pettymyksiä sellasista vähä pätösemmistä asioista vauvan synnyttyä. :)

   Poista
  5. mua hirvittää jo nyt kuinka pahasti tuunkaan pettymään jos imetys ei onnistu, joten täytyy nyt yrittää olla miettimättä sitä yhtään enempää, varmuuden vuoks! mulla on kuitenkin ollu esimaidon(?) eritystä jo tosi pitkään, melkeinpä puolet raskausajasta, joten oon jo ajatellu että tottakai se imetys sit tulee onnistumaan :/

   Poista
 5. raskausarvet ei ainakaa lähe ikinä poies, mutta vaalenee e-ja c-vitamiinipitoisilla rasvoilla/voiteilla :) kanttee kans iha perusvoiteella rasvailla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin täytyy vaan koittaa rasvailla, mutta ei se oo tuntunu auttavan tähän kipuun :/

   Poista
  2. Tosi rasvasen rasvan pitäis auttaa eli vaikka sen vaaleanpunaisen bepantenin? :)
   Ja bio oil kyllä haalentaa ne raskausarvet hyvin!

   Poista
 6. Oot kyllä kamalan viestiketjun löytäny :o mut pakko oli lukea :D oioi. Mä ainakin rauhoitun, kun ajattelen, että monet naiset synnyttää useammin, kun kerran. Eli ei se synnyttäminen ja siitä palautuminen niin karseeta voi olla :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, ollaan siitä ennenkin selvitty ja kyllä mekin selvitään! :)

   Poista
 7. Olipa munkin pakko käydä kattoo tuotna viestiketjua.En kyllä halunnu kokonaan lukee. :D Enköhän mä nuo tuommoset kummajaiset saa päästäni kuitenkin pois,kun odotus on vasta aluillaan.. ;)
  Mut älä stressaa!:) Eiköhän nuo ole kuitenkin vähän harvinaisempia(?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo joku aikasemminkin mainitsi et ei noi laskeumat mitenkään kauheen yleisiä oo, en ite erityisemmin nyt sit oo uskaltanu paneutuu aiheeseen joten en tiedä... :)

   Poista
 8. Muakin pelottaa ja jännittää! :/ Välil supistelee ja särkee nii luulen et pitää koht lähtee synnyttää, mut tänää ei oo ollu mitää kipuja, paitsi liitoskivut ja vauvan pää painaa kohdunsuulle nii et särkee kauheesti, niit kipuja mul on 24/7. En enää viitti lähtee tekee kävelylenkkejä ku sattuu :D
  Missä sä muuten synnytät? Mä Hämeenlinnassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mul ei oo supistuksia ollu, mut nää liitoskivut... AUTS! :( mä oon menossa Lohjalle synnyttää, mut jos nyt kävis sellanen huono tuuri että oisinkin Forssassa ku vauva päättäis syntyä, ni sitten me jouduttais suuntaamaan kans Hämeenlinnaan!

   Poista
  2. Mä luulin että te asutte Espoossa.. Ni sillon olis Jorvi, mut ootko ihan ite valinnu että meette mieluummin Lohjalle? Mulla on syyskuun alussa laskettu aika ja Lohjalle mennään myöskin :)

   Poista
  3. joo siis mä kävin vaan koulussa Espoossa, me ei asuta siellä :) ja Lohja tuntui paremmalta vaihtoehdolta, meiltä on ihan yhtä pitkä matka Jorviin ja Lohjalle :) ties vaikka satuttais samaan aikaan synnärille, jos meillä menee vähän yli ja teidän vauva tulee vähän etuajassa!

   Poista
  4. Jep, meillä on kanssa suunnilleen sama matka molempiin sairaaloihin, mut haluttiin Lohjalle ku se on pienempi ja ollaan kuultu, että siellä on mukavampaa eikä niin laitosmaista ja kiireistä.. Ehkäpä törmätään :D

   Poista
 9. Älä jänskää liikaa, se menee miten menee, todennäköisesti tosi hyvin :)! Meillä nuorilla äideillä on onneksi tosi hyvät lähtökohdat! Mutta olisi tosiaan ollut kiva tietää etukäteen kaikista ongelmista/vaikeuksista. Ota rennosti sen laihduttamisen suhteen, ehdit kyllä! Mulla ainakin imetys vaikeutui heti ku yritin pienentää ruokamääriä.. Ja liikkumisen kanssa ole varovainen, mä sain pahoja kramppeja ku lähdin liian aikaisin säätämään (ja kyse oli vain kävelystä!).
  Anteeksi vielä tää ällöyksityiskohta(!), mutta olisi itse ollut kiva tietää että vessassakäyminen voi olla tosi haasteellista synnytyksen jälkeen.. Varaa luumuja sairaalaan ellei niitä sieltä saa, vatsa pehmenee! Ei oo nimittäin hirveän mukavaa ähertää tikkien sun muiden kanssa... :)
  Mutta älä stressaa, hienosti kaikki menee :)! Se kipu ja kaikki on vaan hetkellistä, unohdat kaiken pian ku saat vauvan syliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle on noista luumuista muutamaan kertaan sanottu, mutta hyvä tietää että ne oikeesti onkin sit noin tärkeitä! :) en oo tullu ees aatelleeks, että ne voi oikeesti olla suurikin helpotus...

   Poista
 10. Jostain syystä joo neuvolassa eikä vauvalehdissäkään liiemmin puhuta noista synnytyksen jälkeisistä inhottavista jutuista (pitäisi kyllä).

  Mutta tommoset kauhuketjut jätä omaan arvoon. Ovat varmasti kuitenkin suht harvinaisia juttuja.
  Kuten moni onkin jo sanonu, että olet nuori ja palaudut varmasti nopeasti synnytyksestä.

  Itelläni on paino mennyt jopa miinuksen puolelle täysimetyksen ja vaunulenkkien ansiosta (vaikka suklaata meni levykaupalla :D , jostain syystä aina imetysaikana siinä alussa mun on tehnyt mieli suklaata ihan älyttömästi).

  Kolme synnytystä ja imetystä takana ja en mä sanois, että kroppa on pilalla :) Saa sitä jotain jälkiä äitiydestä näkyäkin.

  Koita olla murehtimatta liikoja, joohan?

  Tsemppiä!

  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, olipa rauhoittavaa kuulla vaihteeksi, että noinkin kokenut synnyttäjä kokee kroppansa olevan vielä kunnossa! Ihanaa :) en taidakaan olla törmännyt itseään kehuviin viesteihin, yleensä sitä kroppaa vaan moititaan... ehkä mäkin voin olla tyytyväinen itseeni joskus, vaikka se äitiys vähän näkyiskin! ainakin toivon kovasti niin. ja ei, ei murehdita! :)

   Poista
 11. olin 17v ku sain mun pojan. muaki pelotti ihan sikana toi synnytys. koko 9kk ajan pelkäsin sitä mut lopulta se meni tosi hyvin. tottakai sattu mut otin epiduraalin joka autto hyvin ja kohdunkaualan puudutuksen ponnistusvaiheessa. noi tollaset keskustelut on tollasta pelotteluu ei kantsi lukee niit :) kaikki menee varmasti hyvin! :)) niin ja noist raskauskiloista..mä sain 20kg raskauden aikana, en oo juurikaan liikkunu mut imetin 4kk ja nyt synnytyksestä 6kk aikaa ja mul on jäljellä viel n.4kg et aika hyvin ne lähtee itekseenki :) tosin ajattelin täs alottaa vähä urheilee ku kyllähän se kroppa muuttuu jonku verran ton prosessin aikana. mut vaatteet päällä ainakin näytän ihan samalta ku ennen raskauttaki :) tsemppii kovasti synnytykseeen!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tsemppauksesta! Kyllä mä nyt taidan jättää noi kauhutarinat ihan omaan arvoonsa :) Ja kiva kuulla kaikkien omia kokemuksia palautumisesta, oon siitäkin ollu aika paniikissa ku noita kiloja on kertynyt aika runsaasti...

   Poista
 12. En edes uskalla lukea tuota jotai ketjus mistä jotkut on kommentoinnut:D koska on laskettuaika sulla:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kannatakaan kurkata, ettei tuu turhia ennakkoluuloja :P ja LA on 23.8 :)

   Poista
 13. Aaa ! Tää sun blogi on niin ihana! Alotin lukee vasta tänään ja oon lukenu koko blogin nyt ja mulla on vauvakuume ja ihan hirvittävän kova. Okei ollu jo jonku aikaa mutta nyt se oikeen laukes! :) vaikka oon nuorempi.. Oot niin nättiki ! Ja tosi kypsältä kuulostat! Ei voi ku kehua ! Herttaa odottaa ihanat vanhemmat ja oikein ihana koti ja nanna ja vaari! Aivan kateellinen olen! Mä en vain muuta kun hymyillä kun luen näitä juttuja! Seuraan aivan varmasti niin kauan kuin vain blogia kirjoitat!! (; odotan innolla vauvan syntymää ja bloggauksia sitten (; tosi paljon onnea loppuraskaudeksi! Kyllä se hertta pian syntyy ! Onnea myös synnytykseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää oli oikeen päivän piristys! :) Tälläsistä viesteistä saa just lisää intoa :) ♥ Kiitos!

   Poista
 14. Älä huoli, nuoret palautuu melkein kaikesta tosi hyvin!

  Itelläni lähtöpaino oli 66kg, ja viimeisilläni painoin 85,5kg. Pelkällä täysimetyksellä + vaunukävelyillä lähti 5 kuukaudessa kaikki kilot + muutama ylimääräinenkin, nykyään 7kk synnytyksestä painan 57kg.
  Yhteensä siis 28,5kg lähtenyt, ja mahanahkakin on aika näkymättömissä :)

  Mulle tuli myös aika karseat raskausarvet varsinkin lantiolle, mutta nykyään niitä ei enää kauheasti näy. Luulen raskausarpivoiteen hieman auttaneen asiaa, mutta aika on ehkä kuitenkin paras lääke niihin.. :)

  Voimia + onnea synnytykseen näin etukäteen, hyvin se varmasti menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli tosi lohduttava kommentti, kiitti! Mulle on tullu painoa ihan hirveesti, ja alkupaino oli sama kun sulla. Älyttömän kiva kuulla, että sä oot saanu noin hyvin kaikki pois. Mä tulin tästä tosi hyvälle mielelle! :D Nyt mä pidän peukkuja, et mun kroppa käyttäytyis ees puoliks noin hyvin ku sun :)

   Poista
  2. Eipä mitään, hyvä jos piristin mieltäsi, se oli tarkoituskin :)
   Pidän kans peukkuja sulle!

   Poista
 15. Kuten moni jo mainitsikin, nuorena keho palautuu nopeasti entiselleen. Ystäväni synnytti esikoisensa 19-vuotiaana, ja oli kuukausien päästä ihan ennallaan ja imettäessä paino putosi kuulemma entisestään!:)
  Ja noista synnytysten jälkeisistä tapahtumista kuulet varmasti sairaalan henkilökunnalta lisää. Veikkaan, että heti synnytyksen jälkeen he kertovat kyllä tarkasti mitä seuraavaksi on odotettavissa, sillä ennen sitä he haluavat sun keskittyvän vain vauvaan ja synnyttämiseen. Jos kauheesti etukäteen kerrotaan synnytystä edeltävistä- ja sen jälkeisistä vaiheista, saattaa ensisynnyttäjällä mennä pää ihan pyörälle, eli Asia kerrallaan:)! Susta pidetään siellä sairaalassa hyvää huolta, ja hoitajat vastailee kyllä sua askarruttaviin kysymyksiin, jos eivät itse huomaa kertoa jotain.
  Tsemppiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oot varmasti oikeessa! se vauvahan on nyt tärkein, ja sen jälkeen minä :) eikä tommoset pelottelut kannattaiskaan raskausaikana. saan mä varmasti kaiken tarvittavan informaation sit sairaalassa :)

   Poista
 16. Haluisin kysyy että millon sulla olikaan se laskettu aika? :o
  Ja sit meinaaks käyttää mitää rintareppuu tms.?

  VastaaPoista
 17. Eiku näinki tost jo et se LA on vissii 23. pvä :D Toivottaasti syntyis 5 päivää ajois, nii olis sama synttäri ku mulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, se on 23.8 :) ja meillä ei vielä mitään rintareppua oo hankittuna, enkä oo kyllä mitenkään hirveen innostunu sen käytöstä, mutta haluaisin koittaa että miten vauva siinä viihtyy, joten täytyy kysellä tutuilta, että josko joku vois lainata sellaista hetkeks :)

   Poista
 18. Ihana uusi ulkoasu♥

  VastaaPoista
 19. Itse olen 19 vuotias vielä, sain esikoiseni melkein 6kk:tta sitten ja maitoni ei riittänyt pojulle, joten en edes imettänyt ja olin silti ilman minkään näköistä liikuntaa jo viikossa melkein samassa painossa kun vauvaa ennen.. Olisin voinut helposti olla samassa painossakin, mutta olin alkujaan alipainoinen niin en edes halunnut. Omasta mielestä olen vieläkin hyvässä kunnossa, vaikka en mitenkään erityisesti ole treenannut niin kuin useimmat mammat tekee.. Mutta ilmeisesti olen HEMO läski kun äitini siitä huomautti!! En siis ole anorektikko ja se häiritsee äitiäni, koska hän on minut aina nähnyt alipainoisena. Olen kerrankin elämässäni tyytyväinen painooni ja vartalooni, Kiitos kuuluu ihanalle pojalleni!! Ei sitä synnytystä kannata pelätä, itse luin kans kaikkia kauhutarinoita ennen synnytystäni ja siitä tuli semmoinen pieni jännitys, kunnes kaivoin esille oppikirjani jossa tarkkaan kerrotaan kaikki synnytyksestä ja johan helpotti. ÄLÄ lue kauhutarinoita, lue faktoja. :) Ja jos nyt noin kauhutarinoista pidät, niin voin tähän loppuun kertoa yhden minkä siskoni kertoi minun synnytyksen jälkeen.. Britanniassa nainen oli synnyttämässä ja kätilöt ei saanut millään sitä lasta ulos, he yrittivät vetää sitä ja käyttivät imukuppia, no loppu tulos oli se, että siltä lapselta irtosi pää.. Eli pieni kömmähdys käynyt siellä, Suomessa onneksi on pikkasen pätevämpiä ihmisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sä oot hyvässä kunnossa nyt! :) Ja hyi kamala! Onneks ollaan Suomessa jossa tosiaan on päteviä ihmisiä...

   Poista
 20. Piti aiemmin sanoa, että ne kertoo sairaalassa enemmän kun hyvin asioita mitä pitää ottaa huomioon synnytyksen jälkeen ja miten kroppa toimii jne..
  Mutta just ois kiva neuvolassakin etukäteen kuulla niitä asioita.

  Nyt turhat huolet pois :)

  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kommentit on kyllä lohduttanu suuresti, en enää huolehdi läheskään yhtä paljon! :)

   Poista
 21. Mua pelotti myöa etukäteen se mitä synnytys saa aikaan kropassa. Painosta en huolehtinut ollenkaan etukäteen enkä jälkikäteenkään ja se tippuikin äkkiä entsiin lukemiin. :)

  Oon kai tänne aiemminkin kirjoittanut jotain kokemuksia, mutta jos nyt tarkemmin tuosta alapään palautumisesta.
  Sain 1. asteen repeämän ja 6 tikkiä. Arpi tuntui joitakin kuukausia, mutta sitten se lakkasi tuntumasta. Se kyllä näkyy, eikä ole todellakaan kaunis.
  Alapää on myös jotenkin ehkä hiukan venyneempi kuin aiemmin, mutta ei rumasti. Sanoisinko, että "vähemmän kiinteä", jos niin voi haaroja kuvata. :D

  Muutama vaiva syntyi. Yksi oli sellainen voimakas paineen tunne ja särky alapäässä aina kukautisten aikaan. Se oli aika kurjaa, mutta nyt syötyäni e-pillereitä jonkin aikaa vaiva on kadonnut. Kesti sitä kuitenkin melkein 2v. En koksaan tullut kysyneeksi lääkäriltä mistä tuo johtui, mutta keskustelupalstojen mukaan muillakin on sellaista ollut, eikä siihen välttämättä synnytystä tarvitse. :P

  Toinen tosi kiusallinen vaiva oli, että syynytyksen jälkeen emätin hörppi ilmaa tietyissä asennoissa, esim joissakin jumppaliikkeissa. Ilma sitten tuli pois aina kuulostaen ihan pierulta! Vaiva kuitenkin korjaantui itsekseen. Onneksi, ihan kamalan kiusallista!! Ehkä se johtui lantiopohjan lihaksista jotka olivat hieman hukassa synnytyksen jälkeen? Ensin luulin, että se johtui siitä repeämästä joka on ikään kuin aukinainen (vaikka ommeltiin niin näyttää "revenneeltä") ja, että siksi ilma juoksee vapaasti siellä! :D Mutta ei nyt sentään! Lihaksista se varmaan johtui koska vaiva kyllä sitten ajan myötä katosi enhkä lihaskunnon parannuttua. :)

  Nyt yli 2v. synnytyksestä, ei minulla ole mitään vaivoja. Vaikka jotain ongelmia tulisikin niin onneksi ne yleensä joko itsestään paranevat kun palaudut synnytyksestä tai sitten niitä voidaan hoitaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotain mä oon tosta ''hörppimisestäkin'' lueskellu, ja se vähän pelottaakin et tuleeks niitä kiusallisia tilanteita sit eteen... mut hyvä että sä selvisit ilman pahempia vaivoja:)

   Poista
 22. Mä tykkäsin enemmän aiemmasta blogin ulkoasusta. Jotenkin kotoisampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin tykkäsin enemmän siitä! tuli vaan ahdistus värien kanssa, ja päätin nyt pikkuhiljaa alkaa muokkaileman tätä ulkoasua oikeeseen suuntaan, tää ei jää tälläiseks :)

   Poista
 23. Mua pelotti kans synnytys hurjan paljon etukäteen. Tai välillä pelotti, ja välillä olin innoissani... Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin ei se nyt mitään herkkua ollut, mutta selvisin hengissä ja lopputuloksena oli ihana vauva. :D Huomenna tulee 3 viikkoa synnytyksestä, ja olisin melkein valmis hankkiutuun raskaaks vaikka heti uudestaan, on toi vauva niin ihana ;) No, ehken sentäs näin pian, mut mitään traumoja ei kyl jääny vaik ei ollukkaan mitään ruusuilla tanssimista.

  Mulla on kroppa palautunu tosi hyvin, melkein kaikki raskauskilot on lähteny (13kg tuli, 2-3kg jäljellä) ja voimat palannu hyvin ennalleen. Jouduin tikattavaks, mutta oon parantunut siitäkin tosi hyvin enkä tosiaankaan usko että tulee mitään tuommosta ku tolla Suomi 24:n tyypillä... :) Taitaa olla aika harvinaista tuon tyypin tilanne.

  Mutta siis, synnytys on ohi oikeesti tosi nopeesti ja sit kun oot viikon ollu vauvan kans niin et enää ehdi ees muistella koko asiaa kun on vaan vauvajutut mielessä :) Vaikka synnytyksessä menis monta tuntia ja olis ikävää niin yleensä kuitenkin suunnilleen vuorokaudessa _korkeintaan_ se on ohi. Mieti miten monta kuukautta oot ollu raskaana ja odottanu vauvaa innolla, kyllä sen yhden päivän kestää et sen lapsen saa vihdoinki ulos. :D

  Ja jos oot yhtä onnekas kun mä, niin synnytys voi olla nopee vaikka oot ensikertalainen. Mulla synnytys kesti 3h 53min.. :) Oli kätilöt ja lääkärikin ihan yllättyneitä että kävipäs rivakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä tosi salaisesti toivon että kaikki kävis helposti ja nopeesti, mut mulla on kuitenki tapana aina liiotella asioita, etten sit tulis pettymään! joten oonkin muodostanu nyt melko kamalan mielikuvan synnytyksestäkin :/ mut hyvä et sulla se oli ''hyvä'' kokemus, toivttavasti mäkin osaan suhtautua siihen sit noin! :)

   Poista
 24. Uskomatonta miten aika on mennyt nopeasti, kohta sulla jo vauva sylissä:)! ei kannata siitä synnytyksestä murehtia ja muodostaa mitään kuvitelmia päässään ja en myöskään suosittele lukemaan tuommoisia juttuja mistä olit tuon linkin laittanu, itelläni ei jäänyt mitään traumoja synnytyksestä ja voisin ihan hyvin tehdä sen uudestaan, itselläni synnytyksestä kulunut reilu kuukausi ja kaikki kilot lähteny hyvin pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. loppujen lopuks tää aika on kyllä hurahtanu ihan hetkessä! en uskalla kuitenkaan elätellä toivoa et kuukaudessa oisin lähelläkään normikuntoa, kun paljon on tullu niitä puolen vuoden-kokemuksia... :)

   Poista
 25. millä viikolla hommasit pinnasängyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. öööh, mä veikkaisin että siinä rv 30 paikkeilla se oikea tuli vastaan! oltiin me aikaisemminkin kateltu, mut sitten löydettiin hyvä ja ostettiin se samantien :) eihän sitä välttämättä ois tarvinnu ennen syntymää ku meillä kuitenkin on se äitiyspakkauslaatikko joka soveltuu nukkumiseen, mutta mä halusin kuitenkin että vauva pääsee heti omaan sänkyyn, vaikka saattaakin olla aika sintti isossa pinnasängyssä...

   Poista
 26. Mullaki tuli n 20 kiloa ja varmaa paris kuukaudes suli pois, imetyksen ansiota? Ressasin kyllä et jääkö ne kilot mut hyvin kävi.:) mä en tienny yhtää siitä kamalasta jälkivuodosta, verta tuli mulla ihan sairaana mut sairaalas oli isoja siteitä. Se olo ko näki ihtesä suihkun peilistä synnytykse jälkee ni tienny et itkeä vai nauraa.:D tsemppiä synnytykseen!! Hyvin se menee! Elä kuuntele kauhutarinoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, mä en uskalla ajatella et mitä sieltä alhaalta sit löytyykään... mut kai se kaikki siitä sitten lutviutuu :)

   Poista
 27. Liityin lukemaan blogiasi~ Itsellä nyt 37+0 ja synnytys todella jatkuvasti mielessä! Jännittää, mutta ei onneksi pelota. Ja kun mulla ei ole ollut ennakoivia supistuksia, eikä koskaan edes menkkakipuja, niin olen täysin tietämätön synnytyskivuista! Tällä hetkellä jos vähänkään tuntuu oudolta alaselässä tai näin, niin alan aina odottamaan, että nytköhän se alkaa 8) toivottavasti vielä malttaisi odotella, kun painoarvio oli viikko sitten 2,5kg, niin saisi vielä vähän kasvaa isommaksi♥

  mutta tsemppiä sinulle!! yritä olla pelkäämättä ja mieti mieluummin miltäköhän synnytyksen jälkeen tuntuu, kun saa pienen paketin syliinsä ensimmäistä kertaa ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne!
   Mäkään en osaa itse synnytyskipuja mitenkään kuvitella, mutta mulla ne ennakoivat supistukset (ja menkkakivut) on tuntunu särkynä alavatsassa, sitä vaan on niin vaikea selittää jos ei tosiaan oo menkkakipuja ollu, mutta kyllä mä uskon että varmasti tiedät milloin sulla on supistuksia ja milloin muutenvan sattuu :D Mut kyllä mäkin aina välillä haluan kuvitella kaikki kivut supistuksiks, koska oon jo aika malttamattomana :) ♥

   Poista
 28. Itseänikin pelotti ja jännitti synnytys, mutta kun se aika koittaa. Kummasti ne naisen vaistot kuitenkin sitten herää ja kaikki sujuu, niin kuin kuuluukin ihan luonnostaan.

  Tsemppiä matkaan, hyvin se menee!:)

  VastaaPoista
 29. Ei sitä tarvi pelätä... :) Luonto hoitaa, kätilöt auttaa...
  Itellä kesti jälki vuoto n. 4 viikkoa (joillakin kestänyt jälkitarkastukseen asti?). Neiti painoi syntyessään 3500g ja itse en ole mikään iso (157cm normaalipainolta n. 50kg), mutta hyvin meni synnytys, kun pääsin ilman tikkejä ja ompeleita ym. :) Eli mikään paikka ei revennyt. Ja nuo kauhutarinat synnytyksistä ovat loppujen lopuksi aika harvassa... :) Itse sain pelot pois sillä, kun ajattelin, että kuinka monet naiset ovat tehneet saman. :)

  Tsemppiä kovasti!! Ja kuten jo mainitsin; luonto hoitaa.. ;)

  Vielä yks vinkki... Itellä meni ponnistusvaiheen alku päin pe***ttä kun kuuntelin kätilöiden "Älä ponnista! Ponnista nyt!"- huuteluja.... Lopuksi en kuunnellut ja menin omien tuntemuksien mukaan, niin johan tuli tyttö sujuvasti pihalle. Ja kätilötkin huomasivat jossain kohtaa, että näköjään homma hoituu paremmin kun ovat hiljaa. Sen jälkeen vain tsemppasivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinkohan se jälkitarkastus on..? Ja kiitti kovasti tsempistä! :)

   Poista
  2. Jälkitarkastus on aina n. 2 kuukautta synnytyksestä... :)

   Poista
 30. Ois kiva jos postaisit vähän useammin :)

  VastaaPoista
 31. Älä jännää synnytystä. Muaki pelotti aivan törkeesti ku piti lähtee synnärille. Ajattelin et ny maataan sitte vuorokausi kipeiden suppareiden kans, mut ei! Menin 11 illalla synnärille ja tyttö oli maailmas 2yöllä! :) ja oon vielä ensisynnyttäjä. :D mulla autto toi et mä liikuin viimeseen asti, vaikka se oli kuinka tuskasta ja sattu mut kyllä se teki tehtävänsä! :) Onnea sulle synnytykseen ja jaksamisia. :)

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen