torstai 13. syyskuuta 2012

Neuvola


Meidän napero on kyllä ollut kotona ruoka-aikaan, Hertalle on tullut viikossa painoa +400g! Oltiin siis äsken neuvolassa. Neukkutäti ihmetteli moneen keraan, että jopas sitä painoa on tullut, ja kuulemma piirteetkin on pyöristyny huomattavan paljon. Tää painonnousuhan on siis vaan hyvä asia! Mä olin jo huolissani et onko mun maidontulo jotenkin heikentynyt kun Hertta on koko ajan rinnalla, mutta näköjään ei :D Paino on nyt siis 2,5 vk iässä 4445g. Ja kaksoisleuka on ihan mahtava!

Mäkin oon nyt sit ihan kipeä. Kurkku on ihan hellänä ja mitään kylmää ei voi syödä/juoda, enkä ilmeisesti oo ainut. Neukkutäti kertoi, että joka toinen tarkastukseen tuleva lapsi niiskuttelee ja flunssaa on liikkeellä :( Voisin veikata, että siellä ruudun toisella puolellakin on kipeilijöitä ihan riittävästi! Kertokaa mulle miten mä voisin helpottaa omaa oloani? Neuvolassa neuvottiin vaan imettämään Herttaa, jotta mun vasta-aineet siirtyis sit hänelle.

Nyt saa laittaa toivepostausehdotuksia tulemaan! Ajatuksissa ois ainakin tehdä ''palautumis''postaus, kertoisin siis vähän että miten tää kropan palautuminen synnytyksen jälkeen on lähtenyt käyntin, ja uskaltautuisin laittamaan kuvan tästä mahamöllykästä. Mutta muita ideoita mulla ei oo, joten haluaisinkin tietää, että mikä ois kiinnostavaa luettavaa teidän mielestä!

29 kommenttia:

  1. Olis kiva jos ees jossain postauksessa olis sun vauvakuvia verrattuna Hertan kuviin, olis hauska nähdä että kuinka paljon teissä on yhdennäköisyyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mun täytyy yrittää etsiä jostain mun omia vauvakuvia, niin voin niitä sitten vertailla :)

      Poista
  2. Sellanen Ennen/Jälkeen postaus ois kiva muistakin aiheista kun kropasta :) Niinkun et miten elämä on muuttunut kaikenkaikkiaan raskauden ja lapsentulon myötä. Et Kuvin ja sanoin kertois asiat just sillee enne ja nyt meiningillä! :) Esim, sellasta ois ainakin mielenkiintosta lukea ja varmasti kivaa tehdäkin? Itellä se on ainakin postauslistalla sit ku vaa saan sen mun pikku palleroisen :D

    Ja flunssaa täälläkin, höyryhengitys on aina jepa, se on mun vakkari helpotuskeino jos on ihan tukossa :) Ja muista juoda paljon, esim teetä! Kun pitää nestetasapainon kohdillaa ni on jo paljon parempi olo. Ja kandee syödä paljon vitamiinipitosta :) Pikku amatööri-terveydenhoitaja täällä neuvoo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja myös vedenjuonti on tosi tärkeetä.. Ja ne sipulisukat :D

      Poista
    2. kiva idea, siinä riittääkin pohtimista! :>

      Poista
  3. Ihan yli söpö tuo alempi kuva!:) oon seurannu sun blogia alusta asti, ja tuun seuraamaan myöhemminki! Nauti pikkusesta ku se on vielä niin pieni!!

    T. Vauvakuumeiseksi liian nuori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla, että siellä on tyyppejä jotka on ollu alusta asti mukana! ja kyllä mä nautin :) <3

      Poista
  4. Täälläki yks nuhanenä ! :s Parantukaahan te pian nii minäki yritän :D Hertta on kyllä suloinen napero :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yritetään kaikki parantua! ei oo mitään herkkua tää sairastelu...

      Poista
  5. Miu siskon poika keräs kahdessä päivässä massaa kolme kiloo ::D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täh?! no eihän toi hertan painonnousu tunnu sit missään... :D

      Poista
  6. Ihana Hertta!♥ Voisin katsella hän kuvaansa tuntikausia! niiin suloinen hän on!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mäkin voisin tuijotella itse tyttöä vaikka kuinka kauan <3

      Poista
  7. Ihana prinsessa Hertta!♥
    Aina kun mulla on flunssa (on nytkin) niin käytän näitä: http://www.valioravinto.fi/carmolis-yrttitipat noita yrttitippja voi laittaa vaikka sokeripalaan tai mehuun( mieluiten lämpimään sellaiseen!) ja tätä: http://www.leiras.fi/tuotteet/Itsehoito/flunssa-ja-yska/finrexin <- suosittelen mustaherukan makuista ja vähän hunajaa joukkoon! Sitten voi laittaa valkosipulia sukiin yöksi, kannataa juoda paljon nesteitä jotain kehonlämpöistä! Sitten saunominen auttaa, kunnon löylyt! (: Ja lämpimä pukeutuminen, villasukat jalkaan siis! Parane pian! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti vinkeistä! finrexin on aina auttanu mua, mutta sitä ei saa ilmeisesti ottaa jos imettää :/

      Poista
  8. hunajaaaa! :) kuuman teen kanssa ! :) ja sitten jos on kurkku kipee, niin ennen ku menee nukkumaan, niin ota lusikallinen pelkkää hunajaa, se desinfioi ja ... mikä se sana on. puuduttaa, tai jotain, että se kipu ei tunnu enää niin paljoo :)

    VastaaPoista
  9. Käy ostamassa esim. apteekista sinkkiä. Pitäisi helpottaa oireita ja lyhentää taudin pituutta. Myös d-vitamiini on tärkeätä. Kannattaa myös ostaa ns. sarvikuono, niin sillä pystyy huuhtomaan poskionteloita ja helpottaa oloa.

    Hertta on aivan ihana söpöliini!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä oonkin nyt yrittäny tota d-vitamiinia saada joka paikasta, ja pikkuhiljaa tää alkaa helpottaa :)

      Poista
  10. Oon niin onnellinen että melkein aina kun tulen tänne ni on joku uusi postaus odottamassa,olen seurannut alusta asti blogiasi ja aijon kyllä todellakin jatkaa lukemista :)
    Itsellä on ainakin auttanut kun olen laittanut löylyveteen eukalyptuksen (en tiedä kirjoitetaanko noin) hajuista saunatuoksua ja ottanut kunnon löylyt. Toinen kuulemma mikä auttaa,on että laittaa johonkin sängyn lähelle valkosipulia,kuulemma avaa nenän hyvin (tosin huone haisee sen jälkeen mukavasti valkosipulille :D). Sitten vielä on että keittää vettä ja heittää sinne extraväkeviä mynthoneita sekaan ja hengittelee vähän sitä höyryä ja juo sitten vielä sen lämpimänä :)Ei tule nyt mitään muute neuvoa mieleen,voisi itsekin kokeilla jotain noista,kun täällä suunnalla kanssa kauhea nuha ja ääni kohta lähtee läksimään jossen tee asialle nopeasti jotain.
    Koittakaa parantua siellä ruudun takana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä innostuin tosta saunaideasta, kokeilen! :) ja yritä säkin parantua!

      Poista
  11. Ihana Tuttan body! Paranemisia! :) meidänkin viisiviikkoinen pikkuinen on nuhassa, kokoajan pitää käyttää suolatippoja ja niistäjää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paranemisia sinnekin! voi noita pieniä ku joutuvat sairastamaan... :(

      Poista
  12. Voi miten kaunis vauva sulla on :) liityin muuten lukijaksi! yritin jo pariviikkoa sitten, mutta ei onnistunut jostain syystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihii kiitos! ja voi että, tää bloggeri sekoilee mulla muutenkin... :(

      Poista
  13. onko virallinen nimi jo päätetty? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no se tavallaan oli jo päätetty, mut uusia mahdollisuuksia tulee koko ajan vastaan ja se hämmentää, joten tilanne on vähän kiikun kaakun :D ristiäiset on kuukauden päästä joten me yritetään nyt miettiä ahkerasti!

      Poista
  14. Voii että oikeesti, mun on pitänyt jo vähän aikaa kommentoida sulle, mutten ole kerinnyt. Oon lukenut näitä viime postauksia ja aina mun reaktio on sama 'voiii mitä ihania kuvia!' Niin suloinen tyttö teillä! :)

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen