keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Vikat hankinnat

Vihdoinkin kaikki tavarat hankittu! Hoitopöytä haettiin tutun tutulta muutama päivä sitten. Oli muuten melkoinen prosessi... Alunperin oli suunnitelmissa Ikean 80e maksava hoitopöytä, mutta ton nykyisen rinnalla se kalpeni. Tää, mihin päädyttiin, on paljon tukevampi ja sopii meidän huoneeseen, vaikka aika isokokoinen onkin.

Hintaa oli 60e, ja nyt kun vähän laskeskelin niin me ollaan isompiin kamoihin (sänky, vaunut, matkarattaat, hoitopöytä, itkuhälyttimet ja turvakaukalo) kulutettu rahaa n. 400e. Pikkukamat siihen päälle sitten.

Sitteriä ei vielä oo, mutta kyllä me sellainenkin hankitaan. Ajaiskohan turvakaukalo vähän aikaa samaa asiaa sitterin kanssa..? Vai kannattaako sitteri hankkia heti? Turvakaukalosta ei nyt ehkä ihan niin hyvin vauva nää ympärilleen ja voi sitten kai hermostua... Olin kans lukevinani jostain, että ihan pientä ei sais sitteriin laittaa?


Imetystyynyasiaa! Mun äiti teki meille imetystyynyn, koska oli itsekin kuulemma aina sellaista käyttänyt ja käteväksi todennut. Tyynyn puuvillakangas on noin 100v vanhaa, ja äidin äidin isän äidin tekemää. Onneks saatiin tänään neuvolassa rintaruokinnasta vihkonen, tissiasiat onkin pikkuhiljaa alkanu mietityttämään! Ruokinta-asennot ehkä eniten.


26 kommenttia:

 1. Joo mäki oon lukenu jostai et ei muka sais, mutta miks ihmeessä ei sais :D enemmänhän ne lapset menee kyyryyn turvakaukalossa. Ja kyllä meiän sitteri ainakin on suorassa, vaikkakin yläviistoon. Ja meillä sitteri on ollu tooosi kätevä! Vauvakin rauhottuu aina kun jalalla keikuttaa :)
  Ja turvakaukalossa ei käsittääkseni vauvaa sais pitää kauheen kauaa kun menee ihan kyyryyn, eli kyllä mä sitteriä suosittelisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä se sitteri varmasti turvakaukalon voittaa, ja ehkä mä sit voin pari ekaa viikkoo olla laittamatta vauvaa siihen, jos muistaisin vaan vaikka neuvolasta kysästä et onks siitä nyt jotain haittaa oikeesti :)

   Poista
 2. Vauvaa ei sais istuttaa koko ajan sitterissä, kun pää voi muotoutua huonosti. Sen takia sitä ei suositella, koska se on helposti mukava ja sitten se vauva onkin siinä melkein koko ajan. Muuten jos sitteriä haluaa käyttää niin se kannattaa ostaa ajoissa, koska sitä ei loppujen lopuksi voi kauaa käyttää. Ja kannattaa tietenkin tarkkaan katsoa minkälaisen sitterin ostaa, osa on erittäin epäkäytännöllisiä ja vauva pääsee niistä nopeasti itse alas. Itse en ikinä edes sitteriä hommannut, kun se ei ollut pakollinen ja meidän poika ei kyllä siinä olisi ehtinyt olemaankaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se pakollinen oo, ehkä mä kattelen jos löydän sopivan oloisen, toisaalta harmittais ostaa joku hirveen kallis jos vauva siinä ei sit viihtyiskään, meillä kun budjetti ei ihan kauheen paljon anna periksi... Täytyy varmaan eka lainata joltain tutulta ja katsoa, miten tulokas siihen suhtautuu :)

   Poista
 3. Todella kätevä hoitopöytä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Noi laatikot on pituudeltaan aika lyhyitä, joten ei tarvii kurkotella hirveesti ihan laatikon perälle kun ettii jotakin :P

   Poista
 4. Sitteriä en suosittele minäkään. Se on täysin turha keksintö. Mua neuvoi sekä neuvolatäti että oma äiti että sitä ei kannata ostaa koska lattialla/sängyllä yms köllien lapsi alkaa pienestä asti harjotella liikkumista aktiivisemmin ja täten oppii sen nopeammin :) on tietysti lapsi kohtaista millon oppii liikkumaan mutta musta se kuulostaa omaan korvaan aika todelle että lapsi ei pääse harjottelemaan liikkumista tuolissa kököttäessä. Jotkut hankkii sitterin sen takia että kun 3kk kohdalla aletaan kiinteän syömistä harjotella niin sitteri olis siihen jotenkin 'erityisen kätevä', mutta ihan vaan kokemuksesta (mun sisarukset on mua 15v nuorempia niin niitä hyvin paljon hoitaneena) voin kertoa että se turvaistuin ajaa siihen hommaa asiaan ihan täydellisesti :) mä oon 19 ja odotan nyt siis ensimmäistä ja ollaan miehen kanssa puhuttu aika paljon näistä tarpeellisista/tarpeettomista tavaroista ja ollaan molemmat sitä mieltä että ei sitteriä vaan 'mielenkiintonen' puuhamatto joka toivon mukaan jaksaa kiinnostaa vauvaa ja 'houkuttelee' sitä liikkumaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhamatto kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta! Täytyypäs alkaa etsiskellä sellaista :-)

   Poista
 5. Turvakaukalossa lasta ei saa pitää kovin pitkiä aikoja, lapsi on siinä huonossa asennossa. Joten suosittelen sitteriä, hyvä keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lasta pitkiä aikoja turvakaukalossa pidettäis, hämmentää vaan kun tulee niin monenlaisia mielipiteitä siitä että kuinka paljon sille sitterille sit oiskaan käyttöä :D Toiset kehuu ja toiset ei innostu ollenkaan.

   Poista
 6. En suosittele sitteriä, se ehkä riippuu kuka tykkää mutta minun mielestä se on ihan turha kun meillä on pojalla semmoinen ja se ei ole sitä kyllä käyttävät yhtään, me laitetaan poika yleensä vain johonkin lattialle tai sängylle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, et vauvan on kivempi olla vaikka lattialla tai sängyllä, ku pääsee vähän vapaammin liikuskelemaan :)

   Poista
 7. Meillä kummatki lapset olivat ihan pieninä turvakaukalossa, mutta hieman kasvettuaan siirtyivät sitteriin. Minusta sitteri on aika kätevä, kun laittoi ruokaa/laittoi pyykkejä ym. niin saattoi lapsen laittaa sitteriin kahtelemaan äiskän puuhia. Mökillä ollessa syötimme lapset aina turvakaukalossa, kunnes sitten pystyi istuttamaan, jolloin syöminen hoitui syöttötuolissa. Suosittelen kyllä sitteriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aattelin sitteriä lähinnä siks, että vauvasta vois olla kivempi olla siinä äipän mukana ja seurailla hommia, ettei tarvis sit ihan vaan yksin lattialla köllötellä :)

   Poista
 8. En tiedä mistä johtui, mutta meillä kumpikaan tytöistä ei viihtyny alkuunkaan sitterissä, mutta poika sitten tykkäsi mahdottomasti istua siinä. Eräs tuttu kerran kertoi ettei hänelläkään tytsy yhtään tykännyt sitteristä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, saisinpa vähäks aikaa lainaan jostain sitterin, niin vois kokeilla et mites onnistuu, tykkääkö vai ei :)

   Poista
 9. Mä ainakin suosittelen sitteriä. Se on hyvä myös jos vauva nukkuu pikku päikkärit ja on kipeänä, ni sen pään saa nostettua ylöspäin ettei makaa aivan vaakasuorassa. Enkä nyt tarkota että sitä selkänojaa säädettäis, vaan meillä on siinä sitterissä sellaset "jalat" mitkä voi kääntää että se pää on korkeammalla. Ja kun ei siinä turvakaukalossa saisi pitää kovinkaan kauaa.. Ja kun autossa se vauva joutuu välillä vähän pidempiäkin aikoja olla siinä kaukalossa, ni se sitteri on kivempi ettei aina joudu olla siinä. Lisäksi meidän poju vihaa olla turvakaukalossa koska siinä ei voi mitenkään liikkua ja oot siellä piilossa ja ahdistaa. Helppo oli syöttää sillon kun ei vielä syöttötuolia voinut käyttää.. Ja meidän sitterissä saa sen selkänojan kolmeen vai neljään eri asentoon. Ja vieläkin on käytössä mökkireissuilla syöttötuolina vaikka pojalla ikää 8kk.. Ei kuitenkaan niin tukevasti vielä istu että voisi yksin laittaa tuolille istumaan. Ja myöskin on helppo se sitteri sen puoleen, että kun vauvaa syöttää siinä ni itse voi samaan aikaan syödä, mikä ei taas onnistuis jos vauvaa syöttäis sylissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöttöhommissa se varmaan onkin iso apu myöhemminkin! Ehkäpä mä päädyn ostamaan sellaisen :)

   Poista
 10. Ihanaa kun postailet usein ♥ (: Onnea vaavista (:

  VastaaPoista
 11. Meen äiti mua ja mun veljeä setterissä (mä sanon setteri,mutta setteri tai sitteri ihan sama) ja hyvin me siinä viihdyttiin,ainakin mitä videoista katselee :D
  Siskontyttöni oli myös vauvana setterissä. Itse ainakin ostaisin tai lainaisin jostain setterin,koska minun mielestäni se lapsi on hyvä pistää siihen vaikka siksi aikaa kun siivoaa tai laittaa ruokaa,ei ole huolta silloin kuin silloin esim. kun lapsi on lattialla. Mutta aika hyvin tämä asia jakaa mielipiteitä,mutta kannattaa kuitenkin tehdä miten itse haluaa,on se silti hyvä että kysyy muilta miten he ovat tehneet :)

  VastaaPoista
 12. Mun mielestä sitteri on juurikin ihan pienelle hyvä, koska ei se vastasyntynyt jaksa maata lattialla. Ainakaan meidän tyttö ei viihtynyt pariin ensimmäiseen kuukauteen lattilla ollenkaan.
  Myöhemmin sitterissä oli helppo syöttää ja kun kiipely alkoi niin siihen ensimmäisenä (meillä oli tukeva sitteri).

  Se riippuu paljolti lapsesta, joku viihtyy sitterissä, joku lattialla, joku sylissä ja joku ei viihdy missään. :D

  Ja kaukalossa en kyllä pitäisi lasta kuin automatkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon ainakin oppinu että turvakaukalossa ei kannattais yhtään vaadittua pidempään olla, joten täytyypä tehdä päätös sitterin ja puuhamaton välillä :-)

   Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen