perjantai 7. helmikuuta 2014

Kermainen sosekeitto

Jatketaan ruokalinjalla! Tälle viikolle osui toinenkin kiva kampanja Blogiringin kautta. Saatiin testaukseemme Valio Crean uutuuskerma ja kokeiltiin että miten se sopii sosekeittoon. No se sopi loistavasti ja tää kermainen ja terveellinen keitto vei kielen mennessään tuoreiden sämpylöiden kanssa!
Kermainen kolmen yrtin sosekeitto

1 bataatti 
1 sipuli
3 porkkanaa
n. 500g pakastekukkakaalia 
1 kasvisliemikuutio
n. 6-8 dl vettä
loraus Valio Crea "Kolme Yrttiä"-kermaa

1. Kaada kuoritut ja pilkotut vihannekset kiehuvaan veteen ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä puolisen tuntia kunnes vihannekset ovat pehmeitä. 

2. Soseuta pehmeät vihannekset ja kaada sekaan Valio Crea-kermaa. Soseuta keitto vielä sileäksi ja lisää suolaa makusi mukaan. Nauti tuoreiden sämpylöiden kanssa! 
Me ollaan tehty tätä tällä viikolla jo kaks kertaa, osaksi sen takia että mulla oli hankaluuksia tämän instavideon kanssa ja toiseksi sen takia että jopa nirso miekkoseni kehui tätä! Hennille mä otin ekan kerran pienen satsin talteen ennenkuin lisäsin kermaa, mutta tokalla kerralla hän söi samaa kermaista keittoa meidän kanssa ja kummatkin maistuivat raejuuston kanssa loistavasti.

Ruissämpylöiden ohjeen bongasin telkkarista, "Mitä tänään syötäisiin"-ohjelmasta ja sama ohje löytyy Pirkan nettisivuilta. Sämpylöitä tuli paljon, mutta oh gaaaaad ne oli hyviä tuoreena keiton kanssa. Ei tarvinnut edes voita, juustokin suli sinne väliin! Syötiin muutamat sämpyt ja Hennuli söi yhden ja loput laitoin pakkaseen. Sieltä sitten kätevästi sulattelen niitä tarpeen tullen :)

Yhteistyössä Valio

3 kommenttia:

  1. On kyllä herkullisen näköistä!

    Ja hei tulehan mukaan vaippa-arvontaan!
    http://aliceihmemaassa.blogspot.fi/2014/02/naty-vaipat-ja-suuri-arvonta.html

    VastaaPoista
  2. Ainakin sämpylät näyttävät hyviltä.

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen