tiistai 4. kesäkuuta 2013

Babypullia!

Moi! Lähestyn teitä tällä kertaa lihapullareseptillä. Hennuli herätti mut tänään klo 7.03 ja oltiin molemmat heti tosi pirteitä ja niimpä alettiin tehdä vauvalihapullia heti herättyämme! Sunnuntaina pakkasesta ruokaa etsiessäni huomasin ongelman - beibille on enää yksi annos sosetta. Täytyy tehdä lisää ruokaa!

Mä aloitan ruuan suunnittelun yleensä niin, että kurkkaan jääkaappiin. Katson mitä löytyy ja yritän soveltaa. Niin tein tälläkin kertaa suunnitellessani Hennille ateriaa. Meillä oli tomaatti,  porkkanoita ja muutama keitetty peruna. Helpointa olisi tehdä näistä jotain sössöä, mutta koska Henni on alkanut syömään huonommin (luulen, että hän on kyllästynyt, koska hän on syönyt samoja soseita jo niin kauan!), piti saada jotain vaihtelua ruokiin. Niimpä tein beibille lihapullia, jotta hän saisi harjoitella sormiruokailua! Kipaistiin kaupassa hakemassa jauhelihaa ja vóila - ainekset lihapulliin olivat kasassa!
Ensin laitoin vajaan desin kaurahiutaleita veteen turpoamaan. Annettua niiden hetken siinä löllöillä (10min), lisäsin puolikkaan kananmunan ja 250g paistijauhelihaa. Olin aika varovainen näissä määrissä, mutta ensi kerralla teen varmasti rohkeammin! Lisäksi raastoin sekaan porkkanan, murskasin haarukalla pienen perunan ja pilkoin minipieniksi paloiksi 1/4 tomaatista. Hensku ei ole ennen maistanut tomaattia, joten en millään uskaltanut laittaa sitä enempää. Meillä olisi ollut myös paprikaa ja sipulia, mutta en muistanut laittaa niitä :-( No ensi kerralla sitten, niin saadaan taas uusia makuja mukaan!
Vielä ihan pieni ripaus suolatonta paprikajauhetta, palloiksi pyörittely ja I'm done! Superhelppoa mun mielestä! :-) Tämä on tosi yksinkertainen ohje, jonka siis kehitin päästäni. Perusta kuitenkin on seuraavanlainen:

Lihapullat 9-12kk lapselle:
1 dl kaurahiutaleita
250g paistijauhelihaa
1/2 - 1 kananmuna (riippuu onko muksu tottunut kananmunaan)
pieni ripaus paprikajauhetta/oreganoa
Ja sitten voit itse päättää, mitä muuta mukaan heittelet! Raastettua porkkanaa, paprikaa, sipulia, tomaattia, perunaa... Käytä vaan mielikuvitusta :-)

Nuo näyttävät kuvissa aika isoilta, mutta oikeasti ne olivat pikkuruisia!

Meillä noi aineet löytyy lähes aina kaapista, joten tämä on tosi helppo ruoka, jos vaikka haluat tarjota taaperollesi sormiruokaa. Maistoin itsekin muutaman, mutta eihän noi millään aikuisen makuun sovi! Hennille maistui kyllä hurjan hyvin :-) Lisäksi lihapullat on helppo pakastaa ja sulattaa, sekä ottaa mukaan. Suosittelen koklailemaan näitä pelkkien sössöjen sijaan! Meillä oli myös kukkakaalia, parsakaalia ja perunoita, ja niistä tein muusia sitten lihapullien seuraksi. Lihapullia ei voi antaa joka päivä, joten mulla on kyllä myös kanaa ja possua tarjottavaksi tuon muusin kera :-)

Ihanaa päivää kaikille, me suunnataan pian leikkipuistoon! ♥
P.S Äidillä oli veikeä apukokki ♥

13 kommenttia:

  1. Hihi, noi on kyllä hyviä. Pitäs varmaan itsekkin tehdä pakkaseen lisää, ku nuita mun tekemiä on enää tosi vähän jäljellä..Niitä ku on popsnu muutkin ku Tomas. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin popsin tosta muutaman, ei ne erityisen hyviä olleet, mutta mulla on joku pakonomainen tarve syödä jotain koko ajan :D Tekee vaan mieli!

      Poista
  2. Pakko kokeilla tehdä itsekin sit joskus reilu vuoden päästä! :) tykkään lukea sun vauvanruokareseptejä, kun itsekin haluisin tehdä itse ruuat Masalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, koklaa! :) Se vauvan ruuan tekeminen ei mun mielestä ole yhtään raskas juttu. Keität vaan valitsemiasi kasviksia, soseutat ne ja laitat pakkaseen. Toivottavasti innostut niiden tekemisestä! :)

      Poista
    2. Jep! Ja mulle tulis ainakin parempi mieli kun tietäisin mitä se lapsi oikeesti suuhunta laittaa :) Kyllä mä ainakin kokeilen, toivottavasti on mun juttu :)

      Poista
  3. se on niin outoa että nuo jotkut ruuat ei maistu aikuisille mutta muksuille sen sijaan maistuu :) ostitteko ihan ite tuon asunnon ?? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henni on tullu isäänsä, lihapullat on molempien lemppariruokaa! :P

      Poista
  4. Mitä tarjosit lihapullien kanssa? Montako pullaa menee yhdellä aterialla? Pitäs kyllä tehdä kans. Harvoin jaksan tehdä ees itelle, ku on muka niin iso vaiva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kukkakaali-perunamuusia! :) Ajattelin myös ihan pikkuhiljaa alkaa tarjoa muutaman raejuuston murusen kerrallaan, sekä jotain tuoreraastetta, esim. porkkanaa tai kurkkua, niin saadaan vähän monipuolisuutta ateriaan :) Ja ekalla kerralla annoin 2 lihapullaa.

      Kun noita lähtee tekemään niin hyvin nopeasti huomaa ettei se ole ollenkaan odotettua isompi homma! :)

      Poista
  5. Ehdottomasti aion koklaa, kiitti vinkistä, en oo kuullukkaan baby pullista :D näyttää hyvälle! Ja on kyllä veikeä apukokki <3

    VastaaPoista
  6. Mä tein just itselle ja miehelle lähes tällasia :D itse laitoin niihin jauhelihaa, korppujauhojen sijasta ruisjauhoja, pari kananmunaa, 3 porkkanaa raasteena, iso sipuli, yks paprika ja yks tomaatti. Mausteeks suolaa, pippuria, chilijauhetta ja paprikajauhetta. Mun mielestä ne oli ihan huippuhyviä, vielä kun teki niiden seuraks spagettia ja tulista tomaattikastiketta :D
    Mujtaman kerran oon nyt tehnyt lihapullia, ja niihin saa kivasti lisää makua kun heittää sekaan vaan kaikkee mitä kaapista löytyy, ja silleen tulee tietty enemmänkin niitä valmiita pullia :p Tosin, hermo meinaa mennä kun joutuu pilkkoon kaikki sipulit yms niin hirmu pieneks :D

    VastaaPoista
  7. Ihana pieni henni! :) <3

    VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen