keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Maitohanat kiinni

Meille ajankohtainen aihe tällä hetkellä on imetyksen lopettaminen. Minä menen ensi viikolla operoitavaksi ja siihen mennessä tuo pienoinen tissitakiainen pitäisi saada vieroitettua tissistä. Apua. 

Mä oon jonkin asteen paniikissa tän lopettelun suhteen. En mä haluu lopettaa, imettäminen on liian ihanaa! Mä en ole kertaakaan aikaisemmin miettinyt imettämisen lopettamista, ja varmasti imettäisin vielä pitempäänkin, ellei neukkutädit ja lääkärit olisi jo moneen kertaan hoputtaneet mua lopettamaan. En kuitenkaan pysty sairaalasta käsin millään syöttämään Henniä, ja musta olisi tyhmää siirtyä hetkeksi korvikkeeseen, joten viisainta olisi lopettaa kerralla ja totuttaa Hensku ihan tavalliseen maitoon. But the problem is, että Henni ei tykkää tavallisesta maidosta! Jogurtti, juusto, viili ja piimä menevät alas, mutta maito on Hennin mielestä hyihyi.  Minkä ikäisenä teillä ollaan muuten siirrytty tavalliseen maitoon äidinmaidon tai korvikkeen sijasta?

 Meidän yhteiset ruokailuhetket (kuten varmasti kaikkien muidenkin yhteiset ruokailuhetket, tissistä tai pullosta riippumatta!) on olleet ihan pikkuvauvasta asti tosi ihania hetkiä. Musta on ollut aina ihanaa ottaa pieni vauva mun viereeni syömään ja se pienoinen vauvani on aina myöskin viihtynyt rinnalla. Musta on ihanaa, kun Henni aina silittää mua syödessään, ja uskonkin, että lopettaminen on suurempi ongelma mulle kuin Henskulle. Hensku hörppäisee maitoa enää vain kerran päivässä, ennen yöunia, mutta se hetki on mulle jotenkin tosi tärkeä. En vaan millään pysty kuvittelemaan olevani ilman niitä hetkiä kun me ollaan vaan ihan rauhassa kaksin. Tuo kävelemään oppinut taaperoinen kun ei enää jaksaisi pysähtyä halimaan, mutta myönnetään että onhan se kivempi käpsytellä ympäri kämppää tutkimassa mitä ihmeellisimpiä asioita. Äiskän pitää nyt vaan päästää irti ja sulattaa se tosiasia, että pikkuvauva on kasvanut taaperoksi eikä tissiä enää tarvita!

Onneksi pikkuiselle tiitiäisellekin iskee aina välillä halipula, ja silloin äiti saa rutistaa ja pusutella! ♥
20 kommenttia:

 1. Lopettaminen on varmasti haikeaa. Mä lopetin pojun imetyksen kun poju oli viikon päälle 1v. Raskauden takia lopetin mutta oli silti haikeaa. Poju siirtyi silloin suoraan tavalliseen maitoon.
  Ihania kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu! :) Haikeaa tää todellakin on, vaikka multa ei taida enää edes tulla maitoa. Eilenkin Henni pari minuuttia yritti imeä, mutta lopetti nopeasti ja siirtyi sitten vaan mun kainaloon nukkumaan.

   Poista
 2. onko Hennille siis pelkästään korvikkeet hyihyi, vai myös tavallinen maito mitä itsekkin juotte?
  mun silmään kuulostais järkevältä sekottaa nyt vielä ripeästi vähän omaa maitoa sen maidon joukkoon mitä aiotte tästedes käyttää! ja ehkä se tavallinen itselläkin käytössä oleva maito olisi parempi vaihtoehto? :)
  todella ihania kuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikös tekstissä nimenomaan tavallisesta maidosta puhuttu :)

   Poista
  2. Joo siis tavallinen maito on hyihyi! Korvike kyllä maistuu, mutta mun mielestä olisi tyhmää siirtyä hetkeksi siihen, ja sitten vasta alkaa totutella tavalliseen maitoon :) mielummin siirryttäis nyt suoraan!

   Kiitoos ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia, en kestä. Muutenkin luin ton tekstin itku silmässä! VOI HORMONIT SENTÄÄN! <3

  Tsemppiä teille tissivieroitukseen, kyllä se siitä! <3

  Mä rupesin jo nyt antamaan Nealle korvikkeen seassa kevytmaitoa. Näin oon tehnyt jo viikon verran, vielä ei ole ilmentynyt oireita.. Maito maistuu taas paljon paremmin typylle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hormoonit! :D Ihana sinä ♥

   Toi on varmasti hyvä juttu, että totuttelette pikkuhiljaa ja sekoitatte korviketta ja maitoa! :) Nea varmasti tottuu sillä tavalla hyvin :)

   Poista
 4. Niin ihania ja tunnelmallisia kuvia! <3

  VastaaPoista
 5. Itse olen aikoinani siirtynyt rinnalta juomaan piimää. Jos piimä maistuu niin eikös maidon voisi korvata sillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta musta olisi hyvä että maitokin maistuisi :) jos vaikka piimä loppuu kotoa tai unohdetaan ostaa sitä kaupasta.

   Poista
 6. Ootte niin ihania näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
 7. Kokeile HYLA-maitoa. Se on hiukan makeampaa kuin tavallinen, maistuu enemmän rintamaidolle. Toisaalta hän on niin pieni vielä, etten näe ongelmaa iltaimettämisessä. Meillä imetys loppui noin vuoden ikäisenä kaikilla kuudella lapsella.

  VastaaPoista
 8. Meidän tyttö aloitti "oikean maidon" juomisen 11kk ikäisenä ja imetys väheni yhteen krt/vrk vuoden ikäisenä. On se jotenkin "tarpeeton" olo kun toinen ei enää olekkaan pikkuvauva, joka vaan tississä roikkuu :D Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus! Ja niin ajankohtainen mulla myös! Meiän vauva on tänään 1v3kk ja yksi imetyskerta jäljellä täälläkin. Oih, miksi ne kasvaa niin äkkiä?!

  Löysin sut fb:n kautta, mun blogi on osoitteessa www.kauniinkarumaailma.com

  VastaaPoista
 10. Meillä kanssa nuorimmaisella maistui piimä maidon sijaan. Rupesin laittamaan piimän joukkoon maitoa niin, että maidon määrä kasvoi joka kerta. Toinen mikä auttoi oli sellainen maito joka on 2dl pillimehu tetrassa. Se pillistä juominen oli sen verran kivaa niin maito upposi. Näiden kikkojen jälkeen alkoi maito maistua myös mukista.
  Tsemppiä tissivieroitukseen ja maidonjuontiin :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat te! <3 mihin operaatioon olet menossa?

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen