lauantai 26. lokakuuta 2013

Neljätoista kuukautta ♥

Mitäs se meidän neljätoistakuinen Hennula tällä hetkellä hommailee? Noo, tällä hetkellä hän yrittää kaikin tavoin sabotoida äidin yritystä kirjoittaa postausta, mutta tarkastellaanpas hiukan laajemmin tytsyn puuhailuja! 

Ensimmäisenä taputetaan neiti taaperolle, joka pitkän harjoittelukauden jälkeen uskalsi vihdoinkin lähteä kävelemään yksinään keskiviikkoiltana, hyvä muru! ♥  Henni on jo kauan osannut kävellä itse ja tehnytkin sitä välillä salaa (ihan vain muutaman askeleen verran) mutta hän on aina halunnut pitää jonkun isomman sormesta kiinni jos pitempi kävelymatka on ollut kyseessä. Nyt Henni kuitenkin tallustelee pontevasti eteenpäin :) Turvallisuutta tuo ''ukkeli'', Hennin lempparilelu jota hän pitää aina kävellessään toisessa kädessään. Henni on muutenkin tosi varovainen luonteeltaan, mikä on ihan hyvä vaan! Hensku harjoitteli kävelemistä niin kauan rauhassa, joten me toivotaan välttyvämme isoimmilta mätkähdyksiltä.

Seuraavat läpyt tulevat uudesta hampulista. Johan tässä vierähti useampi kuukausi ilman uusia tulokkaita! Nyt tyttösen suuta koristaa kuusi kaunista pientä hammasta. Ylhäällä kolme, keskellä alhaalla kaksi ja tämä tuorein sijaitsee alhaalla vasemmalla. Hampit harjataan kiltisti joka ilta ja niillä nakerrellaan näkkäriä hienosti. Hensku ei ole muuten ikinä puraissut tissiä, mutta hän on nyt viikon sisällä kaksi kertaa iskenyt pikkulegoillansa mun käteen kiinni, AUTS!


Henni harjoittelee ahkerasti itse pukemista. Henni tietää mihin kengät, sukat, paita ja lapaset kuuluvat, mutta mikään niistä ei tietenkään vielä mene paikoilleen. Edellisiltana tytteli sitkeästi (noin puolisen tuntia) yritti pukea paitaa päälleen. Olipas se ihanaa katsottavaa kun toinen niin kovasti keskittyi! Henni jaksaa muutenkin keskittyä tosi kauan vain yhteen asiaan tai leikkiin. Henni on tosi tarkka, ja kaikista kivoimpia leikkejä ovat järjestelyleikit. Pelkän DVD-hyllyn edessä voi vierähtää tunti kun Hensku pääsee vauhtiin ja päättää järjestellä kotelot uudelleen!

Kiukustuessaan Henni joko tömistelee, läpsäisee tai vetää itsensä ihan mutkalla. Kiukku iskee tilanteissa, jossa leikki pitää jättää kesken tai tyttönen ei saa tahtoaan läpi. Isomman istuimen myötä autoilusta on onneksi tullut huomattavasti helpompaa. Vanha istuin alkoi olla jo niin pieni, että Henni suuttui hirmuisesti kun hän joutui siihen. Nyt neitokainen saa rauhassa katsella ikkunasta ulos ja istua.


13 kommenttia:

 1. Voi että, kun Henni on jo isotyttö ja osaava! :) Ihana söpöläinen <3

  VastaaPoista
 2. Hän on niin taitava <3 Ja mä niin kadehdin sitä, että Henni syö nätisti lautaselta itse. Leo on 15kk ja lähinnä heittelee ruuat ja lautaset ympäriinsä, levittelee ne pitkin pöytää, tarjoaa koiralle jne... :D Ja nyt se ei suostu lainkaan syötettäväksi eli kaikki on pakko saada syödä itse... Pitää vaan yrittää keksiä ruokia, joita ei pysty niin helposti levittelemään pitkin lattioita ja pöytiä...

  VastaaPoista
 3. Hih, Vililläkin on kävellessä melkein aina sellainen "turvalelu", iso miekkavalas pehmo. :D Ja kävelee aina se kädessä joka paikkaan eikä voi mennä ilman sitä minnekään.
  Henni on kasvanut tosi paljon, ihanan iloinen tyttö! :)

  VastaaPoista
 4. Vieläkö imetät? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups, imetän, ja aikeissa on tehdä aiheesta postaus piakkoin!

   Poista
 5. Voi Henni on niin suloinen tyttö ♡

  VastaaPoista
 6. ihana! :) <3 onnea Hennille uudesta taidosta:)

  VastaaPoista
 7. Milloin ajattelit alkaa vieroittaa henniä tissistä? :)

  VastaaPoista
 8. ps-mageet kumpparit, meillekin tommoset!:D

  VastaaPoista
 9. Voi ihana! Toinen on niin "iso" mutta kuitenkin vielä niin pieni! :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen