tiistai 1. lokakuuta 2013

Hellou helpompi elämä!

Siis HALLELUJAH! Me ollaan saatu viimeaikoina maistiaisia tulevasta. Tai siis oikeastaan Henni on saanut maistiaisia; maistiaisia äidin ja isin ruuasta! Tyttönen on jo useamman kerran syönyt meidän kanssa samaa ruokaa, ja en voi kuin ihmetellä, miten helpottuneelta musta tuntuu. Tää mun helpottuneisuus tuli ihan puskista, koska mä en oo ikinä kokenut Henskun soseiden tekemistä ja mukana raahaamista vaivalloiseksi. En ollut ikinä haaveillut siitä maagisesta yhden vuoden iästä, jolloin neiti tättähäärä saisi neukun mukaan siirtyä syömään muun perheen kanssa samaa ruokaa. Nyt nämä ''tavalliset'' ruuat ovat meillä Henskun kanssa ajankohtaisia, ja Hennula onkin saanut maistaa mm. hernekeittoa, jota me eilen mentiin torille syömään. Siis oikeesti, tuntuu niin helpolta kun ei tartte miettiä Hennin ruokia erikseen, vaan voi vaan ottaa aikuisten ruuasta oman pienen annoksen tuolle pirpanalle! Hensku on saanut maistaa jo monia ruokia, mutta edelleen teen mahdollisuuksien mukaan neitokaiselle ''turvallisemman'' aterian. Eilen meillä oli päivälliseksi makaronilaatikkoa (josta olenkin julkaissut Hennin version täällä), ja nyt tein kerralla ison satsin ihan tavalliseen tapaan josta vaan otin Hennille osan omaan kippoon ja meidän ruokaan lisäsin suolaa ja muita mausteita. HELPPOA!

Toinen hehkutettava juttu on itse syöminen. Hennula osaa syödä ihan itse hirmuisen nätisti ja siitäkös äippä vasta ylpeä onkin! Tarvitsee vain laittaa ruoka lautaselle niin tyttönen lusikoi sen siitä nassuunsa. Kaikki isommat palaset Henni haluaa ottaa vielä sormin, mutta hedelmäsoseet ja esimerkiksi perunamuusi syödään kauniisti kusikalla. Neitokainen ei ole vielä kertaakaan tahallaan sotkenut, mutta eiköhän senkin aika tule... Sitä odotellessa me nautitaan rauhallisemmista ruokahetkistä ♥ äiti ja isikin kerkeää syödä paremmin kun ei tarvitse syöttää pienimmäistä vaan hän hoitaa homman kutakuinkin yksikseen! Aikaahan siinä menee kun Henni syö itse ja aina jos on kiire, äiti tarttuu lusikkaan että päästään nopeemmin pöydästä pois. Minkä ikäisenä teillä on alettu treenaamaan lapsosten kanssa itsekseen syömistä? 

8 kommenttia:

 1. Tomas oppi syömää itsekseen tuossa samoihin aikoihin kun täytti vuoden. Nyt lappaa sekä lusikalla että haarukalla siististi ruoan lautaselta. (Toki välillä vähemmän siististi)
  Olis varmaan aiemminkin oppinut, mutta mä jotenkin vierastin ajatusta.. Ehkä vaan halusin, että poika tarvii mua pitempään syömisavuksi. :D

  VastaaPoista
 2. Meiän pikku-ukko alko muistaakseni 6kk iässä sormiruokailla ja aina välillä olen tarjonnut lusikkaa hommaan mukaan. :) Hän on nyt 10kk ja lusikka ei kiinnosta tippaakaan kun sormilla sitä ruokaa vaan saa suuhun nopeammin. Pitäis varmaan tarjota enemmän sosemaista ruokaa lusikoitavaksi, mutta tähän asti se on ollut kivempaa vain lätsyttää sitä mössöruokaa sillä lusikalla. :D

  VastaaPoista
 3. Voi mä just ootan että Hugo pystyy syyä samaa ruokaa ku mäkin ! =))
  Ja Hugo siis ylihuomenna 8kk eikä kyllä vielä ainakaan osaa ite syödä yhtään (jotkut kuulemma on jo tässä iässä osanneet), mutta tänään itseasiassa annoin ekaa kertaa koittaa jos ois poju saanu lusikoitua ruokaa suuhunsa ihan itse, mutta pöyällehän se meni :D mutta harjotus tekee mestarin ! ;)

  VastaaPoista
 4. 6kk iästä on ollut lusikka että haarukka tarjolla sormiruokaillessa, mutta haarukkaa tyttö käyttää silloin tällöin. Lusikka saa olla ihan rauhassa, sillä ei onnistu ei alkuunkaan vielä. Ikää tasan 1 v.

  VastaaPoista
 5. ..kusikalla :') anteeksi, pakko sanoa kirjoitusvirheestä kun pääsi itseltä pieni naurahdus :')
  Mutta kummityttöni alkoi noin vuoden ja yhden kuukauden iässä syömään kunnolla itse lusikalla, sitä ennen lähinnä läiskytteli ruokaa ja ehkä hyvällä tuurilla pari lusikallista meni suuhun.. :D

  VastaaPoista
 6. Meillä molemmat on syöneet sormin puolivuotiaasta, lusikkaa esikoinen oppi käyttelemään reilun vuoden iässä ja kuopus ei vielä haltsaa, ikää 11kk. Tosi kiva blogi, liityin lukijaksi.

  Terkkuja http://kotiaitikoulu.blogspot.fi :stä!

  VastaaPoista
 7. Hei. Mistä olet ostanut lapsen lautasen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henni on saanut tuon lautasen kaveriltani, mutta koska se on Aventin, veikkaisin että tuollaisia saa ihan Prismasta :)

   Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen