keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Terppa taas!

Viikko on taas vierähtänyt viime postauksesta. Mulla ei oo näihin pitkiin postausväleihin nyt sen kummempaa syytä kuin fiiliksen puuttuminen. Jos ei oo fiilistä niin mä en saa aikaiseksi yhtään mitään. Oon tämmönen mielikuvitukseton kotiäiti vaan, sorry!

Mutta eipä siitä sen enempää, mä hyppään suoraan koottuihin kuulumisiin. Ensiks vaikka muutama sana 6kk neuvolasta, jossa me käytiin viime torstaina. Henskuli vierasti kovasti neukkutätiä! Pikkuiselta pääsi jopa muutama kyynel! Alkujärkytyksen jälkeen Henskuli tarkkaili tätiä isin turvallisesta sylistä. Strategiset mitat olivat 66cm & 7825g. Tosta pituudesta mä en oo ollenkaan varma, koska tytyli venkuroi pituutta mitatessa niin kovasti. Syntyessään Henni oli keskivertoa lyhyempi, ja ekassa neuvolassa hän sitten olikin keskivertoa pidempi! Pituus on aina vaihdellut aika paljon, ja välillä Hensku on jopa lyhentynyt pari senttiä... Siksi kasvukäyrät näyttävät yleensä kummallisilta. No, mitat kuitenkin saatiin ja parinkymmenen minuutin päästä Henni oli taas oma iloinen itsensä ja aloitti ilmeilyshown ;)

Suurin osa ajasta me vaan juteltiin erilaisista mietityttävistä asioista. Yks niistä oli yöheräilyn syyn pohtiminen. Tää mami kun on nyt ihan ihmeissään; vastasyntyneestä asti kokonaisia öitä nukkunut Henni on nyt alkanut heräillä öisin! Neukkutäti vinkkasi, että voisimme ottaa toisen lämpimän aterian mukaan päiviimme. No, se ei ole auttanut, joten ollaan jatkettu neljän aterian rytmillä. Ehkäpä maailma on Hennin mielestä nyt vaan niin jännä, että välillä pitää herätä ihmettelemään ;) Hän onneksi nukahtaa kyllä sitten itsekseen omaan sänkyynsä, kun saa tutin suuhunsa.
Henskun päiväruoka näyttää yleensä tuollaiselta. Joskus me annetaan toinen lämmin ateria myöhemmin, ja siinä on yks nappi vähemmän. Kuinka paljon teidän muksut syö? Onks tossa liian vähän tai liian paljon teidän mielestä?

Henni on löytänyt varpaansa! Ne ovat hänen mielestään niin hassut, että niitä voisi koko ajan maistella ja tutkia. Sukat eivät enää pysy jalassa, kun tyty ottaa ne heti pois. Henskulla on myös toinen uusi taito; hän sanoo "pappa"! En tiedä voiko tuo minun puolivuotiaani jo nyt sanoa ekan sanansa, mutta ehkäpä papan ahkerat opetusyritykset ovat tuottaneet tulosta! Pappaa hän ainakin koko ajan hokee kaikkien kiljahteluiden lisäksi. No, ehken nyt kumminkaan innostu tästä sen enempää ;) Hän on nyt hoksannut paljon muitakin juttuja. Apua, kuinka nopeasti pikkutiitiäiseni kasvaa!
 Henni on nyt myös hogannut, että jos niska väsyy, voi pään laskea alas hetkeksi.
 
 Pian pää taas nousee ja Hensku jaksaa tutkiskella ympäristöä!
 
Ja mitähän sitten. No tuota noin, me ollaan nyt melkein joka päivä käyty moikkaamassa Henskun isomammaa, isopappaa, isomummia ja isovaijaa. Saadaan just sopivan pituinen lenkki tehtyä, kun kävellään mummoloihin ja takaisin. Kuvia tulee aina napsittua monta, mutta koska en oo päässyt julkaisemaan niitä, niin tässä tulee nyt muutama sekalaisessa järjestyksessä!
Hensku herää aina juuri sopivasti kun ollaan päästy perille mummolaan. Hän on heti herättyään pirteä ja naureskelee :)
 
Hennin lempparilelu! Mummolassa ei ole vielä muita leluja, mutta Henni on ihastunut tohon  mukiin. Sillä on kiva hieroa kovasti kutisevia ikeniä ;)
 
Hennin uusi vekkuli-ilme! :D
 
Ja sitten vielä sellainen juttu, että mä oon alkanut tehdä puuroja itse Henskulle! Kerroinkin viime postauksessa, että Valio Onni-puurot maistuivat neidille tosi hyvin, mutta mun tekemä puuro on ihan yhtä herkkua. Henni syö aina aamu- ja iltapuuronsa todella reippaasti :) ''Pahojen'' päivien varalle me kuitenkin ostetaan muutama valmis puuro. Ainiin ja mun piti kertoa vielä yksi puuroon liittyvä juttu! Me ostettiin viime torstaina muutama valmis puuro Hennille. Viikonloppuna mä olin aikeissa lämmittää Hennille yhden puuroista, mutta huomasinkin, että ''parasta ennen''-päiväys oli mennyt  pari kuukautta sitten umpeen! Normaalisti mä en edes ajattele päiväyksiä, kun luotan siihen ettei kaupassa myydä mitään vanhaa, ja ajattelin, että tollanen puurokin vois säilyä ostosta vielä monta kuukautta. No, nyt mulle iski joku kammo, ja siksi haluan tehdä itse noita puuroja... Mä hätäännyn niin helposti tollasista jutuista! :D En voi sille mitään. Ja toivon ettei kukaan muu ole vahingossa syöttänyt vaavilleen vanhaa puuroa! :( Hyi. No, sori tää tämmönen hysteria, nyt lopetan puurosta jauhamisen, ja kaiken muunkin jauhamisen! Tässä oli tämmöinen kunnon kuulumispläjäys, huhhuh. Kiitti ja kuitti!
Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa,
PS! Ajattelin järjestää teille jonkun kivan arvonnan, kun teitä ihania lukijoita on rekisteröitynyt 500! ;)

14 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin kaverin kautta eilen ja ihastuin todella, oli pakko lukee kaikki postaukset ihan alusta asti! :D Sun lapsi on kyllä todella suloinen ja mitä näitä postauksia oon lueskellu ni vaikutat tosi iloiselta ja positiiviselta ihmiseltä, just sellaselta täydelliseltä äidiltä millainen mäkin haluan olla! :)

    Kaikkea hyvää koko perheelle ja kivaa kevään odotusta! :)

    VastaaPoista
  2. Voi ku toinen on niin sulonen! :))

    VastaaPoista
  3. Meillä on nyt 9kk poika. Syö aamulla ruispuuron hedelmäsoseella, päiväruuaks ison purkin ruokaa, hedelmäpurkin (iso) välipalaks, iltaruuaks iso purkki ja iltapalaks ruispuuro hedelmäsoseella. Joka safkan jälkeen n 120ml maitoa. Ja siis näin on syöny 5kk ikäsestä, tosin sillon niitä pieniä purkkeja... :D mut on se jättiläinen 12kg ;) Mut niin ihana, käy kurkkaa kuvia! www.talovauvatehdas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Lukas syö aamulla puuro+hedelmäsoseen tai marjasoseen, päivällä lihasose tai kasvissose, iltapäivällä hedelmäsose tai marjasose, illalla puuro tai puuro+hedelmäsose tai marjasose ja herää yöllä 1 tai 2 kertaa syömään.

    Ihania kuvia<3

    VastaaPoista
  5. Meillä Tomas on syönyt eiliseen saakka ainoastaan piltin kaurapuuroa, eilen sitten mekin alettiin kokeilemaan nuita valion onni puuroja. Hyvin nekin maistuvat, mutta nuo marjapuurot eivät kyllä maistu yhtä hyvin kuin perus kaurapuuro. :D

    VastaaPoista
  6. Moi! Minulla on 4.5 kk:n ikäinen tyttövauva. Hänen kanssaan on vasta aloitettu kiinteiden ruokien maistelut, joten soseita menee vasta muutama teelusikallinen päivässä. Milloin Henni alkoi syödä kiinteitä ruokia ja milloin aloititte puurot? Vauvan isosisko (nyt 6-vuotias) aloitti kiinteät aikanaan myös nelikuisena, mutta oppi niiden syömisen oikestaan vasta 7.5 kk:n iässä. Siihen saakka vain maisteli vähän ja puurokin kelpasi hänelle vasta 1-vuotiaana. Saa nähdä millä vauhdilla tämä neiti oppii syömään. Ole tyytyväinen, että Hennille maistuu ruoka noin hyvin!! Ja myös tutti! Meidän neiti ei huoli tuttia lainkaan vaikka edelleen päivittäin tarjoan sitä ulkovaatteiden pukemishetkellä ennen nukahtamista kun neidillä menee hermot... Mukavia kevättalvipäiviä teille!!!

    VastaaPoista
  7. paljonko annoit ekalla kerralla kiinteää ja miten nostit sitä määrää? saako heti alussa syöttää jo niin paljon kun vauva sitä suostuu syömäään?

    VastaaPoista
  8. Kai menit valittamaan siitä vanhentuneesta tuotteesta sinne kauppaan mistä sen olet ostanut? Siitähän saa jotain anteeksi pyyntönä,mutta mun mielestä siinä pitää kyllä olla sitten kuitti...
    Mutta on tuo teidän tyttö suloinen ! :) Ja tässä saa kyllä ne ihmiset nenillensä ketkä epäilevät ettei "teiniäidit" ole yhtä hyviä äitejä kuin aikuiset,meinaan jos ei sinun ikääsi tietäisi niin ihan luulisi että olet Hennin ihan aikuisena saanut,vaikutat niin kypsältä ikäiseksesi ! :)

    VastaaPoista
  9. Moi! Ootte oikeesti niin ihania! Te vaikutatte Mikon (jos oikein muistan hänen nimen) kans tosi ihanan aurinkoisilta ihmisiltä<3 Ootte varmasti maailman parhaimpia vanhempia Hennille!! JA HENNI!! NIIIN sulonen neiti kun voi vaan maailmassa olla! Tulivaan muute nyt mieleen et poltatko sä tai Mikko? :) Tai ootteko joskus polttanu? Entiiä mistä tää kysymys tuli kiinnostaa vaa.
    Hyvää jatkoo teille!

    - wilma(13v)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ja iso kiitos ihanasta kommentista! Mikkokin halusi erikseen kiittää, sun kommentti sai meille hymyn huulille! :)

      Meistä kumpikaan ei polta :)

      Poista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen