maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hensku 7kk

En käsitä. Kuukaudet ovat vierineet älytöntä vauhtia ohitse. Viimeiset seitsemän kuukautta lapsen kanssa ovat menneet ihan hujauksessa. Ilman lasta tuo aika tuntui ikuisuudelta.

Hensku on oppinut kuukauden aikana valtavasti tavuja. Tytskä ei vieläkään liiku minnekään, joten ehkä hän opetteleekin ensiksi jutskailemaan ;) Pa, ma, ti, kä, gä, dä, ei ja ta ovat nyt suosittuja. Tänä aamuna heti herättyään Hensku katsoi minua silmiin ja sanoi ''ääiti''. Olin myyty. Ei Henni vielä tiedä, mitä ''äiti'' tarkoittaa, mutta hän on silti nyt alkanut hokemaan sitä.
 Iloinen synttärisankari!
Henni on myös nyt muutaman päivän aikana kasvanut jotenkin paljon isomman tuntuiseksi. Hän on muuttunut paljon ihan viime päivien aikana. Hänestä on tullut tosi leikkisä! Hän on aina ennen nauranut kaikille hassutuksille, mutta nyt hän tahtoo itse osallistua leikkiin :) Hampaita ei ole vielä tullut, joten en osaa sanoa, että mistä parin päivän kiukuttelu johtui. Pahat päivät ovat kuitenkin menneet ohitse, ja nyt känkkäränkän tilalle on tullut entistäkin nauravaisempi prinsessa ♥ Olen kuitenkin sanonut hyvästit äiti-tytär salihetkille; ennen Hensku istui kiltisti kantokopassaan sen aikaa kun äippä reenaili, mutta nykyään hän on jo niin iso tyttö, että mitkän pikkuvauvojen makuuasennot (tai edes mitkään makuuasentoja muistuttavat asennot) ei tuu kysymykseenkään. Pitäis vaan päästä tutkimaan ympäristöä, eikä sieltä kopasta nää mitään! ''Tylsää!''.
Hennin mielestä olisi tosi kiva päästä itse kävelemään ja tutkimaan ympäristöä, mutta se ei ihan vielä onnistu. Onneksi aina on joku, joka pitää neitiä pystyssä. Tällä kertaa se oli äiti!
Kuten ylempänä mainitsin, Henskuli ei siis vielä liiku minnekään. Minkä ikäisenä teillä on lähdetty ryömimään? Hän kyllä kovasti nostaa peppuaan ylös mahallaan ollessaan, mutta vielä ei päästä eteenpäin. Yritys  on kuitenkin tosi kova! Henni on myös nyt alkanut liikkua pieniä matkoja kävelytuolinsa kanssa. Vielä ei mennä kovaa eteenpäin, mutta ehkä se on ihan hyvä vaan, yritän nauttia vielä näistä hetkistä kun ei tarvii koko ajan olla pelkäämässä, että typyli tekee tuhojaan.. ;)

Yks juttu piti vielä kertoa; Hennistä on tullut tosi tarkka! Tänäkin aamuna aamupuuroa syödessämme, ihan vähän puuroa putosi ruokalapulle, eikä Henni voinut syödä ennenkuin puuro oli pyyhitty pois. Monta kertaa yritin tarjota puuroa, mutta eieiei, Henni ei voinut syödä kun lapulla oli likaa. Sama homma jos pöydälle tai tuolin alatasolle putoaa ruokaa. Hensku ei voi syödä jos on sotkuista :D Hensku on horoskoopiltaan neitsyt, ja neitsyitä kuvataan tarkkanäköisiksi ja huolellisiksi, ja se pitää paikkansa ainakin Henskun kohdalla ;)
Tuossa Hennin sormien kohdalla on vähän puuroa, ja se häiritsi neitiä valtavasti.

Semmosia 7kk-kuulumisia. 7kk neuvolaahan ei ole, joten strategiset mitat me saadaan kuulla 8kk neukussa jolloin samalla käydään lääkärillä. Luultavasti raportoin tytsyn kasvusta sitten tänne,  koska mä en oo kirjoittanut minnekään muualle jutskuja Hennin kehityksestä muistiin. Blogi on musta vaan niin loistava keino laittaa asioita muistiin, kuvien kera! :) Me mennään nyt opettelemaan ryömimistä Hennin kanssa yhdessä, syödään ja lähdetään vaunuilemaan. Heipat!

12 kommenttia:

 1. Meidän tyttö ei seitsenkuisena liikkunut vielä minnekään, mutta oppi sit ihan yhtäkkiä ryömimään ja viikossa konttasikin jo :)
  Saattaa teilläkin Henni kohta yllättää!

  VastaaPoista
 2. Meidän tyttö ei alkanu ryömimään ollenkaan, vaan alotti suoraan konttaamisella 7½kk iässä (nyt tosin on jo ympäriinsä juoksenteleva 1½-vuotias :D).

  VastaaPoista
 3. Meillä on ryömitty 2,5kk iästä saakka, nyt 8kk iässä noustaan seisomaan tukea vasten ja kohta varmaan lähtee kävelemään tukea vasten :)

  VastaaPoista
 4. Haha, itsekin olen horoskoopiltani neitsyt ja äitini kertoi mulle, että olin pienenä myös sellainen, että jos ruokaa tippui vähääkään, niin en jatkanut syömistä ennen kuin se oli putsattu pois! :D

  VastaaPoista
 5. Mun veli oli pienenä kans tollainen et yhtäkään murua ei saanut olla missään tai tuli totaalikieltäytyminen syömiseen.. Sama oli että kun talvikeleillä puettiin paljon vaatetta ja just kun oltiin lähdössä ulos, veljeni kieltäyty liikahtamasta edes senttiä, koska hänellä oli siellä kaiken vaatteen alla hiha rypyssä, joka piti suoristaa ennen ku hän suostui tekemään yhtikäs mitään :D Ei saanut olla siis mikään vaate ees yhtään rypyssä ja ruokailussa hänen kasvot ei koskaan sotkeutuneet kun hän vihasi sotkua niin kovin :D Onneks nykyään hän ei oo noin armoton kaiken suhteen, vaan aika paljon päinvastainen jopa :D Ei siis tosissaan kyl mikään sika :D

  VastaaPoista
 6. meil tyttö ei ryöminy ollenkaan, vaan lähti konttaan siinä 7kk iässä.. :)

  VastaaPoista
 7. Meidän neiti 7,5kk ryömii taaksepäin vaan ja kääntyilee ja menee istumasta konttausasentoon hetkeks :)

  VastaaPoista
 8. meillä poika on 8kk, mutta ei konttaa eikä ole hampaita vielä, mutta ryömii ja nousee seisomaan joka paikkaan :) huomaa kuinka kaikki kehittyy eri tahtia:)

  VastaaPoista
 9. Meillä Poju ei ryöminyt lainkaan. Lähti konttaamaan puoli vuotiaana ja oli kerinnyt jo siihen mennessä nytkyttelemään kuukauden verran konttausasennossa. Samoihin aikoihin, kun lähti konttaamaan oppi myös nousemaan istumaan. Tosin tuntuu, että meillä toi ipana on ollu kauheen hätänen ton liikkumsen suhteen :) Tiedän paljon vauvoja, jotka seitsenkuisina ei vielä ryömi/konttaa.

  VastaaPoista
 10. Luna alkoi ryömimään muutamapäivä heti sen jälkeen kun oppi kääntymään selältä vatsalle eli 3kk 3pvä iässä. Neiti nousi tukea vasten seisomaan viikkoa vaille puolivuotta ja konttasi kaksipäivää vajaa sen puolivuotta. Tuetusti otettiin askelia seitsenkuisena ja tukien käveltiin 7,5kk, itse käveleminen alkoi joulukuun alussa eli kahdeksankuisena.. Ludde täyttää tasan viikon päästä jo vuoden ja nykyään jo juokseekin.. Vaikka omalla tavallaan se on hienoa, että mun lapsi on noin nopea toimimaan on se samalla haikeaa; meidän se varsinainen vauva-aika jäi todella lyhyeksi.. eli ole vaan tyytyväinen jos hensku ei liiku kovasti :-)

  Ludde oli muuten tositosi pieni kun ekan kerran sanoi äiti, olisko ollut 5,5kk et siltäkin osin ihan liian nopeaan kasvaa mun lapsi, epistä kun en voi sitä vauvaksikaan enää kutsua :/

  VastaaPoista
 11. Meidän kuopuksemme on nyt 7kk ja oppi pääsiäisenä ryömimään :)
  Esikoinen jätti taas sen vaiheen kokonaan välistä.

  Kuopus on nyt kuukauden päivät harjoittanut sanoja äiti ja anna, kyllä ne minun korviin kantautuu niin selkeesti - isä on toista mieltä :)

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen