tiistai 5. helmikuuta 2013

Mitä viisikuinen Hennimme touhuaa?

Meidän viisikuinen Hennisemme on jo tosi iso tyttö verrattuna siihen minipieneen rakkauspakkaukseen joka syntyi elokuussa. Silloin Henni osasi vain olla maailman ihanin, mutta nykyään hän osaa sen lisäksi paljon muutakin! Päivät ovat täynnä pörisemistä, kääntyilyä ja kovaa huitomista. Iso-pieni tyttö yskii tekoyskää, nipistelee, rapsuttaa, kiljahtelee ja hekottaa. Hän viihtyy pitkiä aikoja yksikseen lattialla lelujen kanssa, mutta tykkää myös mennä sylistä syliin. Vaipanvaihto on haastavaa, kun kääntymisen oppinut tyttö haluaisi koko ajan vaan pyöriä ja pyöriä. Henni on melkoinen metkuilija! Eilen hän alkoi imeä alahuultaan, ja nyt hän imee sitä koko ajan. Henskuli pyrkii myös koko ajan istumaan, varsinkin sitterissä ollessaan. Joskus hän saa hetken aikaa kököttää, mutta istumista me aletaan harjoitella vasta kun ollaan jutskailtu asiasta neuvolassa.
Torstaina me oltiin neuvolassa, ja ison tyttöseni mitat olivat 7305g ja 65cm. Henskuli sai myös rokotukset, ja vaikka olin kovasti jännittänyt itku-showta, kaikki meni hyvin ja Henni parkaisi vain muutaman kerran. Itkua ja nyyhkytystä kesti onneksi vain kymmenisen sekuntia, mutta silti meidän kaikkien korvissa soi Hennin karjahdettua. En muistanutkaan, kuinka kova ääni tytöllä on... Onneksi hän ei itke usein! Jo silloin kun Henni syntyi, hänen ääntään sanottiin erittäin kantavaksi, ja sellainen se todellakin on!
Koska Henni on nyt aloittanut urheilemisen (kääntyilyn), hän ei ollut saanut painoa kuin reilut 100g. Niimpä meille sanottiin, että voimme alkaa maistelemaan kiinteitä hiukan nykyistä ahkerammin. Henni on saanut porkkanaa vasta pari kertaa, mutta nyt hän saa useammin maistella erilaisia herkkuja. Eilen iso tyttöni maistoi perunaa, ja hän tykkäsi siitä! Porkkanakin menee aina hienosti, ja mangokin on mennyt alas ilman sen suurenpia irvistelyjä.
Hensku menee nukkumaan klo 21, ja nukkuu aamu kuuteen asti. Sitten hän syö ja nukahtaa uudelleen. Hän nukahtaa omaan sänkyynsä lempilelu kainalossaan, tai sitten meidän sänkyyn kesken syömisen. Joskus syliinkin, jos uni ei muuten meinaa tulla. Aamuyöllä kun syötän Hennin, jätän hänet aina viereeni nukkumaan. Henni varaa puolet sängystä nukkumalla kädet levällään ihan kummallisissa asennoissa, ja me Mikon kanssa nukutaan ahtaasti sillä toisella puolella. Tulee ihan seurustelun alkuajat mieleen kun me aina nukuttiin mun pienessä sängyssä! :D ♥ Se oli ihanaa. Ja nytkin on ihanaa, kun herätessäni näen toisella puolella ihanan Mikkoseni ja toisella puolella pienen rakkaan tyttäreni.
Mua harmittaa kovasti, etten oo jokaiselta kuukaudelta tehnyt tälläistä tiivistystä Hennin taidoista! Höh. Täältä blogista vaan ois sitten niin helppo lukasta, minkä ikäisenä hän on mitäkin oppinut. No, tälläistä kuitenkin on viisikuisen Hennin elämä tällä hetkellä. Jos sua jäi mietityttämään joku asia tän hetkisistä touhuiluista, niin kysy pois! :)

21 kommenttia:

 1. Ihana äiti ja tyttö!! :) Tuli mieleen, että olisiko sulla semmoisia vinkkejä ja niksejä tulevalle äidille? Esimerkiksi mitkä tavat ja välineet todellakin ovat tarpeellisia ja mitkä käytännöt ovat teistä toimineet ihan alusta asti :) jospa ymmärtäisit mitä hain takaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos ideasta! Mä alan väsäillä aiheesta postausta! :P

   Poista
 2. Voooi ku aika menee tosiaan niin nopeesti !! ...kun miettii viellä viimevuotta tähän aikaan :D ja nyt sulla tosiaan on jo pikku henni sylissä ihan mahtavaa! (:. Ja ois ihana nähä tässä joskus! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää tulla kattomaan Henniä! :)

   Poista
  2. Joo! mun pitäs saada tässä ihan lähiaikoina se ajokortti ni sit jos sovittais joku päivä ku hurauttaisin sinne moikkaamaan (: !

   Poista
 3. Yks postausehdotus olis myös, et millaista on ollut nyt äitinä oleminen. Kerro itsestäs ja tuntemuksistas. :) Oliko se, mitä odotit (vaikka aikaa onkin vasta kulunut vähän), ja onko jotain mitä odotit enemmän. :)
  Ja kysymys, kun sait Hennin niin nuorena, niin onko tullut oloa, että olisi pitänyt odottaa vielä?

  VastaaPoista
 4. Voi miten sulonen pikku Henni on! <3
  Olet niin ihanan fiksun ja vastuuntuntoisen oloinen nuori äiti! Kaikkea hyvää sulle ja sun pienelle perheelle! :)

  VastaaPoista
 5. Hihii, ihan mahtava tuo ensimmäinen kuva! :D♥

  VastaaPoista
 6. Olettepas te Essi ja Henni kauniita! :) Ihana tuo eka kuva! <3 :)

  VastaaPoista
 7. olis kiva nähä tai ees kuulla mitä sun kropalle kuuluu? ootko tyytyväinen? onko kiloja pudonnut? kiinteytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, arka aihe... Voin mä koittaa jotain pientä itsestäni raapustella :)

   Poista
 8. ois kiva tietää että miten sun vanhemmat ja tutut sai tietää raskaudesta ja miten he ottivat asian ? :) vai oletko tehnyt tästä aiheesta jo?:)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tuo toinen kuva Hennistä! Ihanan söpö..

  VastaaPoista

© Bella Bambina 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis - Jemina Immonen